ΥΛΙΚΑ
Για να φτιάξουμε αυτή την σοκολατένια χριστουγεννιύατικη κάλτσα ..θα χρειαστούμε μια και μισή δόση απο αυτή εδώ την ζύμη .. μόνο θα χρειαστεί στα 300 γρ της ζύμης να προσθέσουμε 1-2 κουταλές κακάο και 1-2 κουταλιές γάλα και να την ζυμώσουμε ..
Μερέντα και τριμμένα καρύδια ή αμύγδαλα
σουσάμι για το τέλος
και 1 κρόκο αυγού διαλυμένο με γάλα
Πάμε να την φτιάξουμε
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Αφού αφήσουμε της ζύμες μας και την φυσική και την κακάο να φουσκώσουν και να διπλασιάσουν τον ογκο τους σε ζεστό μέρος ..
Παίρνουμε την φουσκωμένη ζύμη και την μοιράζουμε σε 2 κομμάτια το ένα μεγάλο και ένα ακόμα μικρότερο σε μέγεθος .
Ανοίγουμε το μεγάλο κομμάτι ζύμης μας σε φύλλο πάχους 1 -2 εκατ και αλείφουμε με την μερέντα το μισό φύλλο και πασπαλίζουμε με τα καρύδια μας .κι διπλώνουμε την ζύμη μας ..
Κόβουμε με κοφτερο μαχαίρι την ζύμη μας σε λώρίδες 2-3 εκατ. και τις στριφογυρίζουμε όπως φαίνετε στις φωτογραφίες και δίνουμε το σχήμα τις κάλτσας ,όπως φαίνετε πιο κάτω ..
Αφού σχηματίσουμε την κάλτσα μας .. παίρνουμε και το μικρό κομμάτι ζύμης και ανοίγουμε φύλλο 1 εκατ..καιτο φέρνουμε και σκεπάζουμε την σοκολατένια ζύμη μας .. και ανοίγουμε και την σοκολατενι μας ζύμη σε φύλλο και με αστερια κουπάτ και λουλούδια και δεντρακια στολίζουμε την χριστουγεννιάτικη κάλτσα μας .οπως φάινετε στις παρακατω φωτογραφίες .
Αφήνουμε για 15 -20 λεπτά σε ζστό μέρος να φουσκώσει και αλείφουμε την επιφάνεια της και πασάλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40-50 λεπτά .. να πα΄ρει ένα ομορφο χρώμα ..
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΎΓΕΝΝΑ ΣΕ ΌΛΟΥΣ |