Σελίδες

Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

ΤΣΟΥΡΕΚΑΚΙΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

Οι μέρες  περνάνε γρήγορα και μας έμειναν μόνο 3 εβδομάδες  μέχρι το Πάσχα, μπήκα  ξανά  στην  κουζίνα μου και σήμερα .Έβαλα τον αρτοπαρασκευαστή στην πρίζα και  ετοίμασα  ένα  ακόμα τσουρέκι με το αγαπημένο μου υλικό για τις ζύμες το γιαούρτι, που δίνει στο τσουρέκι μας μια γλυκεία υπόξινη γεύση που ούτε την καταλαβαίνεις .
Είχα δοκιμάσει πιο παλιά να  φτιάξω τσουρέκια  με όλα τα  γαλακτομικά  :  ΜΑΣΤΙΧΑΤΟ ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΜΕ ΞΙΝΟΓΑΛΟ ΚΑΙ ΠΡΟΖΥΜΙ και ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΜΕ ΚΕΦΙΡ  και   ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ και ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΓΕΜΙΣΤΗ ΚΟΥΛΟΥΡΑ ΜΕ ΓΑΛΑ 
Πάμε να το φτιάξουμε μαζί ..




ΥΛΙΚΆ :

730-750 γρ αλεύρι για  τσουρέκια ίσως και λίγο περισσότερο ανάλογα τα αυγά μας )
30 γρ φρέσκια μαγιά
160 γρ ζάχαρη  κρυσταλλική και
 40 γρ ιμβερτοζάχαρη εδώ  η συνταγή ή 200 γρ ζάχαρη  
1/2 του γλυκού  αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
ξύσμα  από 1 πορτοκάλι 
1/2 κουταλάκι του γλυκού κακούλέ 
λίγη μαστίχα 
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαχλέπι  
2 κουταλιές χυμό φυσικού πορτοκαλιού 
40 γρ  βούτυρο (πρόβειο εγώ  έβαλα )
30 ml  λάδι ή καλαμποκέλαιο
3 αυγά  μεσαία (εγώ  έβαλα χωριάτικα δίνουν  πιο καλό χρώμα .)
200 γρ γιαούρτι πρόβειο με πέτσα 
150 ml ζεστό γάλα
Ένα  ασπράδι  αυγού και 1-2 κουταλιές γάλα ή νεράκι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Πρόβειο  φρέσκο  βούτυρο από τοπικό  τυροκομείο  
  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ με 150 ml χλιαρό γάλα , τη μαγιά μας με 3-4  κουταλιές  αλεύρι ,προσθέτουμε 1 κουταλιά  κρυσταλλική  ζάχαρη και ανακατεύουμε να γίνει  ένας χυλός,πασπαλίζουμε  με  λίγο αλεύρι  και αφήνουμε  να διπλασιαστεί σε όγκο, και αφήνουμε 30 λεπτά σε ζεστό μέρος  .
  • Σε ένα  μπολ χτυπάμε  τα αυγά και ανακατεύουμε ,προσθέτουμε το ξύσμα μας και ανακατεύουμε  να γίνει λείο.
  • Σε ένα μπολ προσθέτουμε το υπόλοιπο  κοσκινισμένο αλεύρι, την κρυσταλική ζάχαρη και την  ιμβερτοζάχαρη και τα αυγά  με το αλάτι και  ξύσμα  το γιαούρτι και τέλος την φουσκωμένη μαγιά μας,την βανίλια. και το μαχλεπι και το κακουλέ ,τη  μαστίχα και το αλάτι και το χυμό πορτοκαλιού και ζυμώνουμε την ζύμη μας για 15 -20 λεπτά ,έτσι ώστε να  έχουμε μια  μαλακιά  και  απαλή  ζύμη  που ελαφρά  κολλάει στα χέρια μας 





  •  Μεταφέρουμε  σε λαδωμένο  μπολ, σκεπάζουμε με μεμβράνη και ένα καθαρό πανί και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για περίπου μισή ώρα.Κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής  περιόδου, λιώνουμε  το βούτυρο και  μαζί  με το λάδι  και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.
  • Στη  συνέχεια  παίρνουμε  την ζύμη  και την  αφήνουμε  πάνω σε  λαδωμένο  πάγκο εργασίας  ρίχνουμε  στις  παλάμες  μας  το λάδι και το ενσωματώνουμε στην ζύμη μας τραβώντας  και 'ξεμαλλιάζοντας '' και  πετώντας  την ζύμη μας από ψηλά με  δύναμη πάνω στον πάγκο εργασίας μας  ..,όπως φαίνεται  στις φωτογραφίες  παρακάτω ,ρίχνουμε  μια  πρέζα αλεύρι επάνω  στη ζύμη μας  και αφήνουμε  σκεπασμένη σε ζεστό μέρος με διάφανη μεμβράνη και πετσέτες  για να 2 ώρες  να  διπλασιαστεί σε όγκο  η ζύμη  μας... προσοχή μην μας φουσκώσει πολύ και χυθεί από το μπολ η ζύμη  θα  σπάσουν οι ίνες (βάλτε τη σε ζεστό  φούρνο 30-40  βαθμών) !!(εγώ τα έβαλα στον προπαρασκευαστή σε πρόγραμμα για ζύμωμα και μετά τα  άφησα σε γυάλινο μπολ να ξεκουραστεί-φουσκώσει ) δείτε  εδώ  για περισσότερες  λεπτομέρειες
  • Αφού  φουσκώσει η ζύμη  την  πατάμε ξανά να ξεφουσκώσει και  βάζουμε στα  χέρια μας λίγο λαδάκι,την ανοίγουμε σε ένα μεγάλο και χοντρό κορδόνι και της κάνουμε  μερικά απλώματα μαζέματα  6-7 φορές και την αφήνουμε πάλι σε ζεστό  μέρος να  φουσκώσει .. .για  30 -40  λεπτά ..όχι παραπάνω,την προσέχουμε να μην μας  φουσκώσει πολύ και  σπάσουν οι ίνες ...
  • Αν  το  θέλουμε με γέμιση : Παίρνουμε την ζύμη και χωρίζουμε σε 2 ίσα μέρη το πρώτο κομμάτι και ανοίγουμε φύλλο με πάχος 1 εκατ και το αλείφουμε με το μέλι  το ταχίνι  και ρίχνουμε και τον τριμμένο χαλβά μας και και το τυλίγουμε ρολό σφιχτό το ίδιο  κάνουμε  και στο άλλο,τα  πλέκουμε και τα βάζουμε σε φόρμα με λαδόκολλα
  • Η αν θέλουμε χωρίς γέμιση :Ετοιμάζουμε το σχέδιο πού  έχω στις παρακάτω φωτογραφίες μου
  • Η χωρίζουμε την ζύμη σε κομμάτια ισόποσα  περίπου 80-90 γρ και σύμφωνα με  τις  παρακάτω  φωτογραφίες αλείφουμε με την γέμιση και κλείνουμε και δίνουμε  το  σχέδιο  που δείχνουν  οι φωτογραφίες .
  • Και  αφήνουμε  να  φουσκώσουν για 20 λεπτά όχι παραπάνω μέχρι εδώ έχουμε  3 φουσκώματα  .... αυτό  το μυστικό  μου το είπε ένας  φίλος  φούρναρης της γειτονιάς μου  
 
  • Διαλύουμε το ασπράδι  του αυγού με το γάλα χτυπώντας  τοκαλά  και κάνουμε μια επάλειψη στα  τσουρέκια μας  και τα  πασπαλίζουμε με φυλέ αμυγδάλου ή ζάχαρη  με  σουσάμι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο  φούρνο για 10-15 λεπτά στους 180 βαθμούς και μετά χαμηλώνουμε την θερμοκρασία  στους 170-160 και ψήνουμε για  άλλα 20 λεπτά ανάλογα το μέγεθος μας 
  • Μόλις ψηθούν τα αφήνουμε σε σχάρα  να κρυώσουν και στην συνέχεια τα βάζουμε σε  σακούλες τροφίμων -ζίπ-λόκ και τα βάζουμε στην κατάψυξη 


     

    • Μπορούμε να τα φτιάξουμε  τώρα και την Ανάσταση το βράδυ να τα  βγάλουμε από την κατάψυξη μας και  την  Κυριακή  του Πάσχα  να τα  απολαύσουμε με την οικογένεια  μας   .                                                                                               
      Καλή επιτυχία!!
      Ως  την επόμενη  φορά  που  θα  ετοιμάσουμε   μια  συνταγή  με  ζυμαράκι  ,μια υπέροχη φρέσκια ιδέα για το Πάσχα   που θα δείτε στις επόμενες ημέρες το blog  να περνάτε  καλά .   

      Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε  να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές!

    Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

    ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΤΣΟΥΡΕΚΑΚΙΑ












    Ήθελα καιρό  τώρα  να  φτιάξω  νηστίσιμο  τσουρέκι με  ίνες  και λαστιχωτό, δοκίμασα  να φτιάξω  την συνταγή   
    ΤΣΟΥΡΕΚΑΚΙΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑΧΙΝΙ ,
    και AΦΡΑΤΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΤΣΟΥΡΕΚΑΚΙΑ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΜΗΛΟΥ , με μερικές  αλλαγούλες και μερικά  μυστικά που  εφαρμόζω  στα  κανονικά τσουρέκια  .
    Αυτή την φορά  δεν είχα  σαλτσα  μήλου  στο  ψυγείο ούτε μια  κουταλιά δεν είχε  το  βαζάκι  μμμμμμμμ... τι  κάνουμε τώρα ?  Κανένα πρόβλημα,την ποσότητα της σάλτσας μήλου την αντικαθιστούμε με  χυμό πορτοκάλι και  επειδή στα  τσουρέκακια χωρίς ζύμωμα  το  κολπάκι τράβηγμα και μάζεμα δίνει πολύ καλό αποτέλεσμα ...μαστιχωτό και  ίνες  ...
    Πρόσθεσα ακόμα 40 ml καλαμποκέλαιο στα υλικά όπως θα δείτε  πιο κάτω και  φυσικά δεν είχα και αλεύρι για τσουρέκια  .....μου έλειπαν καμία 200 γρ .. κανένα  πρόβλημα  ...συμπλήρωσα με αλεύρι για όλες τις χρήσεις και έτοιμο το νηστίσιμο  τσουρέκι μας  .. τίποτα δεν μας  χαλαέι την  ζυμαρένια μας δημιουργεία. Πριν σας δωσω την συνταγή την εχω φτιάξει  τουλάχιστον  4 φορές 
    Πάμε  λοιπόν  να δούμε τις αλλαγούλες  που έκανα  στην συνταγή  ...

    ΥΛΙΚΑ:

     650 γρ αλεύρι για τσουρέκια 
    40 γραμμάρια μαγιά  νωπή ή  2  φακελάκια  ξερή  μαγιά 
    160-180 γρ ζάχαρη ή 140 και 40 γρ  ιμβερτοποιημένη ζάχαρη
    5 γρ αλάτι 

    150 ml χλιαρό νερό  ή  αμυγδαλόγαλα 
    200 ml φρέσκο χυμό  πορτοκαλιού
    ξύσμα  από  πορτοκάλι
    1 βανίλια -ζάχαρη με άρωμα  πορτοκάλι 
    60 ml λάδι  ελιάς και 40
    ml  καλαμποκέλαιο  και  10- 20  ml ακόμα καλαμποκέλαιο  για  το  ζύμωμα - τραβήγματα
    1/2 κουταλάκι του γλυκού κακουλέ  και 
    1/2 κουταλάκι του γλυκού μαχλέπι 
    νεράκι  ζεστό και  λίγο  μέλι  για  το  τέλος
    φυλέ  αμυγδάλου  και  λίγη καστανή  ζάχαρη για το τέλος .

     1   ΓΕΜΙΣΗ : 
    100  γρ  σοκολάτα  κουβερτούρα .
    50 γρ ταχίνι 
    λίγο κονιάκ (προαιρετικά )
    και  καρυδόψυχα ή  φουντούκια  τριμμένα   στο μπλέντερ .

    2 ΓΕΜΙΣΗ :
    2 κουταλίες της  σούπας  κακάο 
    60  γρ  σοκολάτα κουβερτούρα 70 %  κακάο 
    4-5  χυμό  πορτοκαλιού 
    και καρυδοψυχα τριμμένη ή αμύγδαλα 



    ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

    •  Σε ένα μπολ ρίχνουμε 150 ml ζεστό νερό,2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, 4  κουταλιές της σούπας από το αλεύρι που ζυγίσαμε και κοσκινίσαμε και διαλύουμε την μαγιά. Αναμειγνύουμε καλά και αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 30 λεπτά
    •   Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζουμε 2 φορές το αλεύρι (κρατάμε λίγο και  το  προσθέτουμε προς το τέλος ίσωςκαι να μην το χρειαστούμε)προσθέτουμε σταδιακά και τα άλλα υλικά την υπόλοιπη ζάχαρη, το χυμό ,την μαγιά,το ξύσμα,την βανίλια, το αλάτι και το λάδι ,το κακουλέ,το μαχλέπι και το χυμό πορτοκαλιού και ζυμώνουμε για 15 λεπτά μια μαλακιά,ελαστική ζύμη που κολλάει στα χέρια μας ελαφρά. 

    • Παίρνουμε  την ζύμη μας και την αφήνουμε πάνω σε λαδομένο πάγκο και βάζουμε λάδι στις παλάμες μας και τις κάνουμε ζυμώματα-τραβήγματα και μετά την ανοίγουμε όπως φαίνετε στις φωτογραφίες και τις κάνουμε μαζέματα,όλο αυτό το κάνουμε 5-6 φορες,την βάζουμε σε μπόλ λαδομένο και λαδώνουμε λίγο την επιφάνεια της ζύμης και αφήνουμε σε ζεστό μέρος σκεπασμένο με μεμβράνη και καθαρή πετσέτα να φουσκώσει, περίπου 2-3 ώρες. Δείτε  εδώ  
    • Εγώ τα ζύμωσα στον αρτοπαρασκευαστή για 15 λεπτα..

    •  Μεταφέρουμε τη ζύμη σε λαδωμένη ή αλευρωμένη  επιφάνεια. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4'η 6 ίσα μέρη την ζύμη μας.
    •  Και πλέκουμε πλεξούδες με 2 ή  και περισσότερα  κορδόνια .
    •  Μεταφέρουμε τα τσουρεκάκια σε ένα ταψί και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για περίπου 20 λεπτά. 
    • Στη συνέχεια περνάμε με ένα πινέλο λίγο λαδάκι με λίγο νεράκι ή μέλι διαλυμένο σε ζεστό νερό και πασπαλίζουμε με φυλέ αμυγδάλου ή σουσάμι και καστανή ζάχαρη.
    • Στη συνέχεια ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα .












    Ως   την επόμενη  φορά  που  θα  ετοιμάσουμε   μια  συνταγή  με  ζυμαράκι  να περνάτε  καλά .  

    Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε  να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές!

    Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

    ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΧΑΛΒΑ ΚΑΙ ΤΑΧΙΝΙ


    Ένα  ακόμα  τσουρέκι φτιάξαμε στην κουζίνα  μας αναμένοντας το  Πάσχα .
    Αυτή  την  φορά  είπα  να  δοκιμάσω  καινούργια  υλικά  στην γέμιση  και  να  ξεφύγω  από την  κλασική   γεύση .Φτιάξαμε   με σταφίδες  και   Κρέμα σοκολάτας και   κρέμα πατισερί και σοκολάτα και ακόμα  σοκολάτα και ξηρούς καρπούς
    Δοκίμασα 2  νέες  γεύσεις  και  εντυπωσιάστηκα από  την  υφή  τους, το ταχίνι και το χαλβά .
    Όσοι  αγαπάτε τα  δύο  αυτά  υλικά  θα  συμφωνήσετε μαζί  μου ,πιο  παλιά  δοκιμάσαμε   το   χαλβά σε ζυμαράκι  και  ομολογώ  πως την αγάπησα την  γεύση  του με  την ζύμη  λαγάνας
    εδώ .
    Πειραματίστηκα  λοιπόν και  αυτή  την φορά  και  πρόσθεσα το χαλβά  και το ταχίνι  στην  ζύμη  τσουρεκιού, και  ενθουσιάστηκα και  μας  άρεσε  η  γεύση  του σε όλους  όσους  το  δοκιμάσαμε  στην οικογένεια  μου .
    Πάμε λοιπόν να το  φτιάξουμε  ...  

     

     

    ΥΛΙΚΑ:

    ΠΡΟΖΥΜΙ:

    2Ο  γρ  φρέσκια μαγιά  ή  1 φακελάκι ξερή μαγιά 7-9 γρ
    1και  1/2 κουταλιά της σούπας  ζάχαρη
    50 ml χλιαρό  γάλα
    3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
     
    ΖΥΜΗ:
      Όλο το παραπάνω  προζύμι
     750 γρ αλεύρι  για  τσουρέκια   περίπου
     1/2 κουταλάκι του γλυκού  μαχλέπι
     1/2 κουταλάκι του γλυκού κακουλέ
     Στην μύτη  του κουταλιού του γλυκού μαστίχα 
     1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
     200  ml γάλα χλαρό
     160 γρ  ζάχαρη και  40 γρ  ιμβερτοζάχαρη ή 200- 220  γρ  μόνο  ζάχαρη ανάλογα πόσο γλυκό το θέλετε
     3 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
     1  βανίλια-ζάχαρη  με άρωμα  πορτοκάλι
     1/2 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα  πορτοκάλι
     2 κουταλιές τις  σούπας  χυμό  φρέσκου πορτοκαλιού
    60 ml καλαμποκέλαιο καλής  ποιότητας
     80  γρ  βούτυρο λιωμένο και  κρύο
    1 κρόκο αυγού, χτυπημένο 2 κουταλιές της σούπας γάλα, για  την  επάλειψη στο τέλος
    Φυλέ αμυγδάλου ή σουσάμι και χοντρή καστανή ζάχαρη, για πασπάλισμα

    ΓΕΜΙΣΗ:
      100 γρ ταχίνι
      60  γρ μέλι
    σταγόνε ς σοκολάτας  
     1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
     1  βανίλια
     1 πρέζα αλάτι
     150 γρ  ταχίνι  χαλβά, θρυμματισμένο
    Τα ανακατεύουμε όλα   μαζί   εκτός  του χαλβά .και  απλώνουμε   πάνω στην  ζύμη και  μετά τον  τριμμένο  χαλβά   !!

     ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
    • Ανακατεύουμε  σε  ένα μπόλ με  50  ml χλιαρό γάλα  , τη μαγιά μας με 2-3 κουταλιές  αλεύρι ,προσθέτουμε  την κρυσταλική  ζάχαρη  και  ανακατεύουμε  να γίνει  ένας χυλός , πασπαλίζουμε  με  λίγο  αλεύρι  και αφήνουμε  να διπλασιαστεί  σε όγκο, και αφήνουμε 30  λέπτα σε  ζεστό μέρος  .
    • Σε   ένα  μπόλ χτυπάμε  τα αυγά και ανακατεύουμε ,προσθέτουμε  το ξύσμα  μας και ανατατεύουμε  να γίνει λείο.
    • Σε ένα μπόλ προσθέτουμε  το υπόλοιπο  κοσκινισμένο αλεύρι  , την κρυσταλική ζάχαρη  και την  ιμβερτοζάχαρη  ,διαλυμένη στο χλιάρό γάλα, και τα αυγά  με το αλάτι και  ξύσμα ,  και τέλος την φουσκωμένη μαγιά μας ,την  βανίλια. και το  μαχλεπι και το κακουλέ  και το αλάτι και το χυμό  πορτοκαλιού και ζυμώνουμε  την ζύμη μας για 10 -15 λεπτά 
    • Στη  συνέχεια  παίρνουμε  την ζύμη  και την  αφήνουμε  πάνω σε  λαδομένο  πάγκο εργασιάς   ρίχνουμε  στις  παλάμες   μας   το λάδι και  το ενσωματώνουμε  στην ζύμη μας τραβώντας  και 'ξεμαλλιάζοντας '',όπως  φαίνετε  στις φωτογραφίες  παρακάτω ,ρίχνουμε  μια  πρέζα αλεύρι επάνω  στη ζύμη  μας  και αφήνουμε  σκεπασμένη σε ζεστό μέρος με διάφανη μεμβράνη και πετσέτες  για να 2 ώρες  να  διπλασιαστεί σε όγκο  η ζύμη  μας (βάλτε  τη σε  ζεστό  φούρνο  30- 40  βαθμών  ) !!(εγώ τα έβαλα  στον αρτοπαρασκευστή  σε  πρόγραμμα  για  ζύμωμα  και  μετά  τα  άφησα  σε  γυάλινο  μπόλ να  ξεκουραστεί- φουσκώσει )   δέιτε    εδώ
    • Αφού  φουσκώσει η ζύμη  την χωρίζουμε σε 2 ίσα  μέρη .
    • Παίρνουμε το πρώτο κομμάτι και ανοίγουμε  φύλλο  με πάχος 1 εκατ και το αλείφουμε  με το μέλι  το  ταχίνι  και  ρίχνουμε  και τον  τριμμένο χαλβά μας και και το τυλίγουμε ρολό σφιχτό .το ιδιο  κάνουμε  και στο άλλο ,τα  πλέκουμε  και τα βάζουμε  σε φόρμα  με λαδόκολλα
    • Η αν  θέλουμε  ετοιμάζουμε  το  σχέδιο  πού  έχω στις παρακάτω φωτογραφίες μου .
    • Η χωρίζουμε  την ζύμη σε  κομμάτια ισόποσα  περίπου  80-90  γρ και σύμφωνα  με  τις  παρακάτω  φωτογραφίες αλείφουμε με την  γέμιση και κλείνουμε και  δίνουμε  το  σχέδιο  που δείχνουν  οι φωτογραφίες .



    • Διαλύουμε  τον κρόκο αυγού με το γάλα  και κάνουμε   μια επάλειψη στα  τσουρέκια μας   και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο  φούρνο  για 10-15 λεπτά στους  180 βαθμούς   και μετά χαμηλώνουμε  την θερμοκρασία  στους  170-160 και ψήνουμε  για  άλλα 20 λεπτά ανάλογα   το  μέγεθος  μας 
    •  Μόλις  ψηθεί  σκεπάζουμε  μέχρι  να κρυώσουν και μετά τα τυλίγουμε με μεμβράνη  και διατηρούνται  έτσι μαλακά  για 3-4 ημέρες