Έφτιαξα σήμερα μια αφράτη τυρόπιτα χωρίς φύλλο για το πρωινό μας..για το βραδυνό μας ..που θα την συνοδέψουμε με μια σαλάτα.Εύκολη και γρήγορη.
Δεν είχα αρκετό γιαούρτι όμως, κάποιο ποντικάκι χθες μου έφαγε σχεδόν όλο το γιαούρτι ...όμως εγώ βρήκα την λύση,Πρόσθεσα και καπνιστή γαλοπούλα που είχα στο ψυγείο μου.Έσεις βάλτε ότι θέλετε από αλλαντικά ..ακόμα και χωρίς .
ΥΛΙΚΑ:
1 και 1/3 κούπα κεφίρ (250ml + 80 ml ) σε θερμοκρασία δωματίου2 αυγά μέτρια
300 γρ τυρί φέτα τριμμένη
200 γρ αλεύρι κίτρινο σταρένιο τύπου Μ (μπορούμε να βάλουμε και όλη την ποσότητα αλεύρι για όλες τις χρήσεις )
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Λίγο γάλα για τέλος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς .
- Σε ένα μπόλ βάζουμε το γιαούρτι και την σόδα να σβήσει. Προσθέτουμε το κεφίρ ,τα αυγά,το λάδι,το τυρί Φιλαδέλφεια ,το αλάτι και το πιπέρι ,ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη .Τέλος ρίχνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και προσθέτουμε εναλλάξ τη φέτα με τα τυριά μας και τα αλλαντικα μας . Ανακατεύουμε με μια μαρίζ η ζύμη τώρα, είναι αρκετά υγρή και κολλώδες.
- Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ 26 χ33 με βούτυρο ή με λάδι ή βάζουμε λαδόκολλα,προσθέτουμε το μίγμα,με μια μαρίζ κάνουν το μίγμα μας λείο . Περνάμε με ένα πινέλο με λίγο γάλα(προαιρετικά) Προσθέτουμε λίγη ακόμα φέτα τριμμένη με τα χέρια μας πάνω στην ζύμη και πασπαλίζουμε λίγο σουσάμι ..(εγώ ξέχασα να το πασπαλίσω προσοχή μην το ξεχάσετε και εσείς. )
- Ψήνουμε 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει περίπου στους 170 βαθμούς να πάρει ένα χρυσό χρώμα και να γίνει τραγανή ....κάνουμε και την δοκιμή με το μαχαίρι ..αν βγει καθαρό είναι έτοιμη ...εγώ πάντα σβήνω την κουζίνα μου στα 25 λεπτά και αφήνω την πίτα μου μέσα στο φούρνο ..για άλλα 5_10 λεπτά .
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε τις νέες συνταγές ..