Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ Linzer ΜΕ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ

 Μπισκότα Linzer



 Ένα από τα πιο νόστιμα μπισκότα που θα έχετε γευτεί ποτέ. Τόσο με γέμιση και χωρίς αυτή , θα σας γοητεύσει. Συνήθως, τα γεμίζουμε με μαρμελάδα φράουλα ή βατόμουρο και έτσι είναι ακόμα πιο όμορφα  με την αντίθεση που κάνει  μεταξύ τους  .. το  κόκκινο και το  λευκό της ζάχαρη άχνης.

 ΥΛΙΚΑ :

240 g αλεσμένα αμύγδαλα ή  ότι ξηρό καρπό θέλετε  
375- 420 γραμμάρια αλεύρι  δυνατό 
140g ζάχαρη άχνη
ξύσμα και χυμό  από  ένα  μικρό  πορτοκάλι ή λεμόνι 
250 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 μέτριο αυγό
1 φακελάκι ζάχαρη βανίλια με  άρωμα  πορτοκάλι  
κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ (5γρ) μπορούμε και να το αφαιρέσουμε ,τα  μπισκοτάκια  θα κρατήσουν  το όμορφο σχήμα τους  
1 Πρέζα αλάτι

ΓΕΜΙΣΗ: 

Μαρμελάδα  τις επιλογής σας ..φράουλα-κεράσι-βατόμουρο -δαμάσκηνο γενικά  του ταιριάζουν  οι  κόκκινες  μαρμελάδες 
Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το κοσκινισμένο αλεύρι, τα αμύγδαλα, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ. Με το μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει.Προσθέτουμε το αυγό και  συνεχίζουμε  το χτύπημα  μέχρι να ενσωματωθούν καλά  τα υλικά . Στη  συνέχεια  προσθέτουμε  το αλεύρι σταδιακά μέχρι να ενσωματωθεί  πλήρως.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο ή τρία τμήματα  και τα  τυλίγουμε  με    διαφανή  μεμβράνη  τροφίμων και  τα   αφήνουμε  στο ψυγείο  για  2-3  ώρες.'η  ανοίγουμε  την ζύμη  σε  φύλλο  όπως  λέω  πιο  κάτω   και  το  βάζουμε στο  ψυγείο. Το κάνουμε αυτό γιατί αν η ζύμη είναι παγωμένη  είναι πιο εύκολο να  δώσουμε στα  μπισκότα μας το σχήμα που  θέλουμε χωρίς να χάσουν τη μορφή τους καθώς θα ψήνονται . Ανοίγουμε την  ζύμη με  τον  πλάστη  σε φύλλο  φάρδους  0,50 εκ   με  την  βοήθεια 2 λαδόκολλων που  θα  βάλουμε  κάτω και  πάνω , όσο  πιο  λεπτό  τόσο  καλύτερα.


  


  • Κόβουμε  με την βοηθεια των κουπάτ για μπισκότα , τα  μισά από αυτά θα τα κόψουμεστην μέσημε ένα σχέδιο πιο  μικρό της αρεσκιάς μας  καρδιά -αστεράκι 




ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ  -ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ
  • Αλεσμένα αμύγδαλα μπορούμε να αγοράσουμε  ή αλλιώς μπορούμε  να πάρουμε  240 γρ. αμύγδαλα να τα αποφλοιώσουμε και τα άλεθουμε σε ένα μπλέντερ. ( εγώ  δεν τα  άλεσα πολύ άφησα  κομμάτια  ).... εγώ δεν τα άλεσα  πολύ  ήθελα στην κάθε  μπουκιά  να   νοιώθω  το αμύγδαλο στην  γεύση .
  • Μπορούμε  να αντικαταστήσουμε  τα φουντούκια,  με καρύδια ή φιστίκια , αμύγδαλο 
  •  Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποια γεύση μαρμελάδας θέλουμε , αυτές  που ταιριάζουν  με   τα μπισκότα  περισσότερο  είναι  οι  κόκκινες μαρμελάδα.
  •  Η αρχική συνταγή χρησιμοποιεί  ένα κουταλάκι του γλυκού  μπέικιν πάουντερ , μπορούμε   να  το  αφαιρέσουμε από  τα μπισκότα , δεν θα  φουσκώσουν  πολύ και   θα διατηρήσουν  καλύτερα το σχήμα τους .
  • Αν  δε  έχουμε  φόρμα-κόφτη  μπορούμε  να χρησιμοποιήσουμε  οποιαδήποτε  κόφτη θέλουμε  και στη συνέχεια χρησιμοποιήσουμε  ένα μικρότερο για την κεντρική οπή. 
  • Μπορούν να γίνουν ακόμη και με ένα ποτήρι το  μπισκότο και ένα καπάκι κεντρικό  κόψιμο  .


 
 Ως την επόμενη φορά που θα ετοιμάσουμε μια συνταγή με ζυμαράκι να περνάτε  καλά .
  
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές
 

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙΚΑ ΠΟΠ ΚΟΡΝ

Σάββατο βράδυ 8 :50  η ώρα .....όλοι  η  οικογένεια  μαζεμένη  στο  σαλόνι     ...δυό  γλυκες   φωνούλες  μου   φωνάζουν   ...... Μαμά θα  μας  ετοιμάσεις  ποπ  κορν  σε λίγο  έχει  ταινία  στο STAR .. TON   ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΑΣ   GARFIELD.. και  επειδή  εγώ  δεν  χαλάω χατίρια    πάμε   τώρα  να  τα ετοιμάσουμε ..

ΥΛΙΚΑ :

  • 1 φλιτζάνι  γεμάτο   καλαμπόκι
  • 1 -2  κουταλιές  της σούπας λάδι
  •  αλάτι
  • κατσαρόλα  με  γύαλινο καπάκι   για  να  βλέπουμε  πως  τινάζονται   
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με  γύαλινο  καπάκι  αν  γίνετε  , βάζουμε το λάδι,  να  καλύψει όλο τον πάτο της κατσαρόλα μας, ανάβουμε την φωτιά μας και περιμένουμε να  κάψει   το λάδι  μας  καλά.
  • Ρίχνουμε τα καλαμπόκια μας μέσα και κλείνουμε το καπάκι της γρήγορα για να μην πεταχτούν και γεμίσουμε τη κουζίνα μας από ποπ-κορν....
  • Σε 2-3λεπτά θα είναι έτοιμα, κουνάμε  για μια-δυό  φορες  την κατσαρόλα μας πριν κλείσουμε τη φωτιά.
  • Κατεβάζουμε   την κατσαρόλα από  το ζεστό μάτι  της  κουζίνας  γιατί θα καούν στον πάτο. Αφήνουμε  λίγο  να  κρυώσουν  τα  σερβίρουμε  σε 1-2 μπολ, ρίχνουμε   αλάτι   κατα   βούλιση
Καλή σας επιτυχία..
  ...................τρώγονται   στο  πι και φι απο  τα  παιδιά  αλλά  και τους  μεγάλους !

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ ΜΕ ΑΝΘΟΤΥΡΟ ΚΑΙ ΦΕΤΑ


 






ΕΚΤΕΛΕΣΗ :


200 ml. γάλα 
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη 
 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 
 20 γρ.μαγιά  ή  1  φακελάκι   ξερή  μαγιά
 150   γρ. γιαούρτι  
 2  αυγά ολόκληρα   και   ένα ασπράδι   ακόμα  
 5  κουταλιές της σούπας λάδι . 
 650 -700  γρ αλεύρι   ίσως   και  λίγο  παραπάνω   ανάλογα   το  αλεύρι .
 τυράκι  φέτα  και   λίγο ανθότυρο ..
και  λίγο  αυγό διαλυμένο   με  γάλα για  την   γέμιση
 
ΖΥΜΗ  ΓΙΑ ΤΗΝ  ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ :

1 κουταλιά της σούπας αλάτι  
1 κουταλάκι του γλυκού   ΝΙΣΕΣΤΈ 
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι   
και   νεράκι   
Λίγο  κακάο  ή   άλλο  χρώμα  θέλετε  
Ζυμώνουμε   όλα  μαζί  και  προσθέτουμε   τόσο νερό όσο χρειάζεται  για  να  έχουμε   μια  μαλακιά  και  εύπλαστη   ζύμη   , τέτοια  ώστε   να μας  βοηθήσει   να  φτιάξουμε   ότι στολίδι  θέλουμε  .

 ΓΙΑ  ΤΟ  ΤΕΛΟΣ :  

1 κρόκο αυγού 
 2 κουταλιές της σούπας λάδι ή 
 2 κουταλιές της σούπας 
  παπαρουνοσπορο  ή  μαύρο  σουσάμι 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

  • Σε  ένα  μπόλ βάζουμε     το ζεστό γάλα, τη ζάχαρη και τη μαγιά, νωπή ή ξερή, την  διαλύουμε και την  αφήνουμε  30 λεπτά  να ανέβει
  • Σε ένα άλλο μπόλ  κοσκινίζουμε  το αλεύρι και  ρίχνουμε  το  υπόλοιπο χλιαρό γάλα και το αυγά να  είναι σε θερμοκρασία δωματίου,  το γιαούρτι.  το λάδι , το αλάτι  και ζυμώνουνε  για 5 λεπτά ,έτσι ώστε  να έχουμε  μια  ζύμη αφράτη   λεία και ελαστική ζύμη.
  • Την  αφήνουμε  σε  ζεστό  μέρος  , σκεπασμένη  με  μια σακούλα  ,και μια  πετσέτα ή την αφήνουμε  σε  ζεστό φούρνο  να  ανέβει  για  1  με  2  ώρες ..
  •  Αφού  διπλασιαστεί  η ζύμη  μας  την  αφήνουμε  σε  αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας,και  την  κόβουμε  σε  2   μέρη, όμοια.
  • Ανοίγουμε   φύλλο    και τα  δύο  κομμάτια     όπως  φαίνεται  στις  φωτογραφίες  πιο κάτω και δίνουμε   στο ζυμάρι  μας  το σχήμα   του  δέντρου   οπως  δείχνουν  οι φωτογραφίες ..    περνάμε  με ένα  πινέλο   τον κρόκο  με  το  γάλα  και  ρίχνουμε  και  τα  τυριά  από πάνω  ..  σκεπάζουμε   με  το άλλο  φύλλο  και  και  κόβουμε  την ζύμη  σε  λωρίδες ΄όπως  φαίνεται   στις φωτογραφίες  και   σχηματίζουμε  το  δέντρο   σε  ένα   ταψί της  κουζίνας . στρίβοντας    τις  λωρίδες   . Συγνώμη    που δεν έχω φωτογραφία   πως   στρίβουμε  τις  λωρίδες ..υπόσχομαι  με την πρώτη  ευκαιρία  να  τα  ξαναφτιάξω  και  να  βάλω την  φωτογραφία  που λείπει . 
  • Στη  συνέχεια   με  την ζύμη   για  στολίδια  στολίζουμε   το  δεντράκι μας  όπως  επιθυμούμε   σύμφωνα   με το  γούστο  μας  .
  • Αφού  τελειώσουμε  και σχηματίσουμε  το δεντράκι  μας    το αφήνουμε σκεπασμένο   να  φουσκώσει σε ζεστό   μέρος  για   30-40   λεπτά  και  το περνάμε  με τον  κρόκο  αυγού  και  το  γάλα   και  πασπαλίζουμε  με παπαρουνοσπορο  ή  μαύρο    σουσάμι   και  το ψήνουμε  σε προθερμασμένο  φούρνο   στους  170  βαθμούς  για   25-30   λεπτά   .να  πάρει  ένα  υπέροχο χρώμα 
















Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

ΤΟ ΜΥΡΜΥΓΚΑΤΟ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ


   





Ένα  υπέροχο   γλυκό  για   όλες  τις  ώρες   που  μου έδωσε   η   φίλη  μου   Γκόλφω  Νικολού   από  την   ομάδα  της    στο   facebook , Οι συνταγές   τις  Γκόλφως  .
 
ΥΛΙΚΑ :
Ζύμη:
  • 6 αυγά
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 και   1/2 κούπα αλεύρι
  • 1 φακελάκι μπέικιν
  • 2 βανίλιες
  • 125   γρ   βούτυρο 
  • 1/2   κούπα τρούφα
Σιρόπι:
  • 3 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 3 φλιτζάνια νερό
  • ξύσμα πορτοκαλιού
  • λίγο    χυμό  από  λεμόνι 
Επικάλυψη:
  • 7 κουταλιές ζάχαρη
  • 125 γρ μαργαρίνη ή   βούτυρο
  • 4 κουταλιές  της   σούπας   κακάο
  • 2 κουταλιές  της  σούπας  νισεστέ
  • 1 ποτήρι νερό
  • 1/2   ποτήρι γάλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


  • Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μετά ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης και χτυπάμε ελαφρά με  το  μίξερ.
  • Προθερμαίνουμε   το  φούρνο μας   στους  200    βαθμούς    
  • Βουτυρώνουμε   μια  φόρμα  28-30 εκατ   και  ρίχνουμε   την  ζύμη   μας  ..
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς και μόλις κρυώσει το σιροπιάζουμε με το καυτό σιρόπι.
  • Βάζουμε σε μία κατσαρόλα  τη μαργαρίνη για την επικάλυψη να ζεσταθεί και σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της επικάλυψης και τα ρίχνουμε κι αυτά στήν κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει  ανακατεύουμε  συνέχεια   για   1-2  λεπτά    να  κρυώσει  ελάχιστα      και το ρίχνουμε πάνω στο γλυκό.
  • Ότι μας έμεινε από το φακελάκι της τρούφας το ρίχνουμε πάνω στο γλυκό, αν  θέλουμε   βάζουμε  και   χρωματιστή  τρούφα   .

  • ΣΙΡΟΠΙ :


  •  Βάζουμε  όλα   τα  υλικά  σε  μια  κατσαρόλα   και  τα  βράζουμε     για  5-6   λεπτά .


  • Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

    ΟΙ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ΜΟΥ






    ΥΛΙΚΑ 
    250 γρ. φυτίνη ή λάδι  (εγώ βάζω λάδι )
    250 γρ  βούτυρο μαλακό
    250 γρ. βούτυρο γάλακτος
    2 κρόκους αβγού
    250 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα  και αποφλοιωμένα  η και με την φλούδα  τους  βγαίνουν πιο νόστιμα τα κουραμπιέδες μας, κομμένα με το χέρι μικρά κομμάτια
    1 ποτηράκι κρασιού άχνη ζάχαρη
    1 ποτηράκι κρασιού λικέρ ή τσίπουρο
    2 βανίλιες
    1 φακελάκι μπέικιν  πάουντερ
    2 κιλά αλεύρι για όλες  της  χρήσεις ,μπορεί και λιγότερο ανάλογα το αλεύρι μας  πάντα 


    ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    •  Χτυπάμε το βούτυρο  πολύ καλά ώσπου να γίνει άσπρο (καλύτερα με το χέρι έτσι   λέει η μαμά μου, μια και παλιά δεν είχαν μίξερ εγώ τα χτυπάω με το μίξερ για 10  λεπτά μέχρι να ασπρίσουν ).Έπειτα προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη,τους κρόκους,το λικέρ, τις βανίλιες και τα αμύγδαλα. 
    • Τα αμύγδαλα να είναι ασπρισμένα και αν θέλουμε τα καβουρδίζουμε λιγάκι ( σε φούρνο αναμμένο στους 150  βαθμούς για 5 λεπτά και να έχουν κρυώσει καλά)  Ανακατεύουμε με τα χέρια λίγο ακόμα να  ενωθούν όλα.
    •  Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι κοσκινισμένο .Ίσως να μην πάρει και τα 2 κιλά,  ρίχνουμε σιγά σιγά ώστε μέχρι να μη σηκώνει άλλο η ζύμη.
    • Πλάθουμε τους κουραμπιέδες και  τους  τοποθετούμε  σε αντικολλητικό χαρτί και  τους ψήνουμε στους 180 -200 βαθμούς ανάλογα το  φούρνο μας πόσο δυνατός είναι για 25-30', μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς,δεν τους ψήνουμε πολύ γιατί  θα  σκληρύνουν
    • Τους βγάζουμε από το φούρνο και τους πασπαλίζουμε αφού κρυώσουν με άχνη ζάχαρη
    • Το μυστικό είναι στο χτύπημα, το βούτυρο πρέπει να χτυπηθεί πάρα πολύ καλά, να αφρατέψει και να ασπρίσει, 
    • Και στην άχνη  προσθέτουμε και λίγο κορν φλάουρ 1-2  κουταλιές σούπας  , βοηθάει στο να μην  αποκτήσουν υγρασία.  
    • Τα βούτυρα να έχουν θερμοκρασία δωματίου


    Ως την επόμενη φορά που θα ετοιμάσουμε μια συνταγή με ζυμαράκι να περνάτε καλά .   

    Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε  να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαράκια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές!

    Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

    ΨΩΜΑΚΙ Leopard

    Μετά   από  τα   μπισκοτάκια  Λεοπάρ και Ζέβρα  που   φτιάξαμε  μαζί με  τα  κοριτσάκια  μου   είχε  σειρά   και  το   ΨΩΜΑΚΙ ΚΑΜΗΛΟΠΑΡΔΑΛΗ  και  το    ΖΕΒΡΑ ΓΛΥΚΟ ΨΩΜΑΚΙ BRIOCHE       και   φυσικά   ήρθε   η  σειρά   ενός  ακόμα ..   η    λεπαρδαλη.....  και όπως  θα  ξέρετε  δεν  χαλάω  χατίρια..  το  ετοίμασα ..  πάμε   να  το   φτίαξουμε : 

     

     Μπορούμε   να  τα  ετοιμάσουμε   και  για   δωράκια   .. κοβοντάς  το  σε  φετούλες  κα  βαζοντάς  τα  σε  σακουλάκια  .

     

    ΥΛΙΚΑ: 

    375-380   γρ  αλεύρι για ψωμί

     50-80 γρ  Ζάχαρη ανάλογα   πόσο  γλυκό το  θέλετε

    1 / 2   κουταλάκι αλάτι 

    20  γρ   βούτυρο   σε  θερμοκρασία  δωματίου

    1   κουταλάκι  του  γλυκού  μαγιά ξερή  

    1 βανίλια -ζαχαρη   με  άρωμα  λεμόνι  

    λίγο  μαχλέπι ( προαιρετικά )   

    250  ml  φρέσκο ​​γάλα   χλιαρό (εγώ   χρησιμοποιώ  σε  θερμοκρασία  δωματίου )

    • Για  την  σκούρα  καφέ  ζύμη :

    8-10  γρ σκούρα σκόνη κακάο

    5-8 ml  φρέσκο ​​γάλα 

    • Για  την   ανοιχτή  καφέ   ζύμη :

            15  γρ  σκόνη κακάο  

             15  ml  φρέσκο ​​γάλα

             1 κουταλιά  γεμάτη   ζάχαρη  άχνη  

    • Η  φόρμα  που θα χρησιμοποιήσουμε   για αυτή  την δόση  είναι  11cmx20cm

    • Εγώ έκανα   μια  και  μισή   δόση  γιατί  η φόρμα  μου  ήταν  πιο  μεγάλη  εσείς  ανάλογα  με  την  φόρμα  σας  ετοιμάστε  την  δόση  που σας  χρειάζεται

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ :    

    •   Ανακατεύουμε   το αλεύρι  αφού  πρώτα   το  έχουμε   κοσκινίσει  , τη  ζάχαρη  και τη μαγιά σε ένα   μπολ   και  ανακατεύουμε ,προσθέτουμε  το   χλιαρό  γάλα,το αλάτι   την  βανίλια  και  το  μαχλέπι και  ζυμώνουμε  μια ζύμη  μαλακιά  και απαλή  στην υφή. Προσθέτουμε το βούτυρο στη συνέχεια ζυμώνουμε μέχρι σχηματίσουμε μια ζύμη απαλή και λεία.(εγώ χρησιμοποίησα τον αρτοπαρασκευστή  και το  ζυμώσα  εκεί για  15   λεπτά).  Η  ζύμη  μας  θα  έχει  665-67γρ βάρος  

    • Αφαιρούμε από τη αρχική  ζύμη 320 γρ , και  την  τοποθετούμε σε ένα άλλο καθαρό μπολ και την  αφήνουμε  σκεπασμένη σε ζεστό αναμμένο  φούρνο  μέχρι να διπλασιαστεί.Προσθέτουμε στην ζύμη που μας  έχει μείνει το  κακάο σκόνη και το γάλα  συνεχίζουν να  ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια απαλή και λεία ζύμη ,στη συνέχεια παίρνουμε από αυτή  την ανoιχτή σοκολατένια ζύμη τα 205 γρ και την   αφήνουμε σκεπασμένη σε ζεστό αναμμένο φούρνο   στους 40 βαθμούς μέχρι να διπλασιαστεί και  αυτή .   

       

       Στη  σοκολατένια  μας ζύμη  που  έχει μείνει ..135-140 γρ  ..προσθέτουμε τα  8-10 γρ  κακάο αυτή  θα είναι πιο σκούρα  από  την προηγούμενη ζύμη, αν  δεν πετύχουμε το χρώμα  που θέλουμε  προσθέτουμε  ακόμα 4-5 γρ  κακάο και ( προαιρετικά  προσθέτουμε και 1 κουταλιά σούπας  ζάχαρη άχνη  για να μην  πικρίζει  η ζύμη  μας  από  το πολύ κακάο ) και  το γάλα  και  συνεχίζουμε  να ζυμώνουμε  μέχρι να  έχουμε μια λεία  και  απαλή  ζύμη και την αφήνουμε καλά σκεπασμένη σε αναμμένο ζεστό φούρνο να διπλασιαστεί . 

    •   Χωρίζουμε την άσπρη  ζύμη σε  6 κομμάτια των  53 γρ (53χ6=320 γρ ) και τα  κάνουμε στρογγυλες  μπαλίτσες και στην συνέχεια χωρίζουμε τη ζύμη ανοιχτή σοκολάτένια 205  γρ ,σε 6 ίσα  κομμάτια 34 γρ (205 χ 6 =205 γρ)  και  συνεχίζουμε και  με  την σκούρα σοκολατένια  ζύμη να  την χωρίσουμε σε 6 κομμάτια των 23 γρ (23χ6=140 γρ) και τα  δίνουμε σχήμα μπαλίτσας και αυτά .  

    • Χρησιμοποιούμε έναν πλάστη και ανοίγουμε τη ζύμη  της  σκούρας σοκολάτας σε ένα  επίπεδο τετράγωνο σχήμα,ίσο   με  τα εκατοστά  της  φόρμας  μας  που θα χρησιμοποιήσουμε και την  ανοιχτή  σοκολατένια ζύμη  την πλάθουμε  σε ένα  μπαστούνάκι μετρίου πάχους και το βάζουμε στην  μέση της  σκούρας ζύμης  όπως φαίνεται  στις  φωτογραφίες  και θα  το τυλίξουμε όπως φαίνεται στις  φωτογραφίες  .

    • Χρησιμοποιούμε πάλι ένα πλάστη και ανοίγουμε την άσπρη  ζύμη σε ένα  επίπεδο οβάλ σχήμα. Τοποθετούμε τη ζύμη των   2 ειδών χρώματος σοκολάτας πάνω στην άσπρη ζύμη,και   τυλίγουμε τη ζύμη σοκολάτας με το άσπρο ζυμάρι  σχηματίζοντας ένα ρολάκι και  το ανοίγουμε το διπλάσιο  του  σε  μάκρος.

    •    Διαιρούμε κάθε ζύμη σε δύο τμήματα και σε  μια  φόρμα  αντικολλητική  πρώτα στοιβάζουμε τα 3 μικρά κομμάτια ζύμης  και από  πάνω τα άλλα 3 κομμάτια ζύμης και από πάνω άλλα τα 3 κομμάτια .. και ξανά άλλα 3 κομμάτια από τη  ζύμη  ..  σύνολο δηλ 12 κομμάτια. Το αφήνουμε να φουσκώσει η ζύμη  μας για άλλα 30-45 λεπτά και το περνάμε με πινέλο,λίγο γάλα το ψωμάκι, αυτό θα του δώσει υπέροχο χρώμα ..



    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 10 λεπτά,καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο, συνεχίζουν ψήνουμε για 25 λεπτά. Κάθε φούρνος είναι έχει διαφορά, παρακαλώ να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία και το χρόνο ανάλογα με το φούρνο σας. 

    •  Μόλις γίνει το ψωμάκι το αφήνουμε λίγο να κρυώσει  και το αναποδογυρίζουμε,σε σχάρα και το αφήνουμε   να  κρυώσει για  να  μπορέσουμε  να  το κόψουμε σε φέτες.











    πηγη