Σάββατο 2 Απριλίου 2016

BΑΡΚΟΥΛΕΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΑΥΓΑ .



 

  Συχνά  φτιάχνω    αυτές  τις   βαρκούλες -πεινιρλί   με την αγαπημένη μας  ζύμη   με  τυριά  διάφορα  τριμμένα και  με  γαλοπούλα  και  στο τέλος  το αυγουλάκι , είναι  το  αγαπημένο    μας ... Αυτή  την  φορά  είπα  να  κάνω  μια αλλαγή  και  να αξιοποιήσω   τα  σπανάκια  που μου έμειναν  από την σπανακοτυρόπιτα  που έφτιαξα  πριν μέρες .... πάμε  λοιπον  να τα  φτιάξουμε  ...

 

 ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ   ΖΥΜΗ  :

500  γρ αλεύρι για  ολες  της χρήσεις ίσως  και  λίγο παραπάνω    ανάλογα  το αλευρι
20   γρ  ζάχαρη
1 κουταλάκι  του  γλυκού  αλάτι
30  γρ  Βούτυρο  
1 φακελάκι 7 γρ  ξερή   μαγιά
150   ml γάλα 
150    ml  νερό χλιαρό 

  ΥΛΙΚΑ  ΓΙΑ   ΓΕΜΙΣΗ :

Μια   κούπα   ζεματισμένο    σπανάκι χοντροκομμένο 
λίγο  πράσο   ψιλοκομμένο και  ζεματισμένο   ή   κρεμυδάκι φρέσκο  
λίγο   μαιντανό   ή  δύοσμο  
Μια   κούπα  μανούρι  και  τυρί  φέτα  τριιμμένα  
1/2 κούπα    κίτρινα   τυριά  και σκλρό τυρί  τριμμένα  ή  όποιο  τυρί   εσείς   θέλετε .
Μια-δυό   κουταλιές  μπεσαμέλ σφιχτή 
λίγο  αλάτι   
λίγο  πιπέρι  
2 κουταλιές  λαδι  ή  σκορδόλαδο   
Αυγά    ανάλογα   με  το  μέγεθος   που θα   κάνετε  τις  βαρκούλες .
λίγο   σιμιγδάλι   για  τις   βαρκούλες 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ :    

  •  Κοσκινίζουμε  το  αλεύρι  μας  πρώτα σε  ένα  μπόλ   .  Ανακατέυουμε  στον  κάδο  του  αρτοπαρασκευστή ή  του   πολυμίξερ    το αλεύρι   ,τη ζάχαρη και την   μαγιά , με   μια   σπάτουλα  .  Προσθέτουμε στην συνέχεια   το  αλάτι και το γάλα , ανακατεύουμε  τη   ζύμη με χαμηλή ταχύτητα, στη συνέχεια  ζυμώνουμε μια μαλακιά και απαλή στην  υφή  ζύμη  
  • Προσθέτουμε   το βούτυρο, στη συνέχεια ζυμώνουμε χρησιμοποιώντας μέτρια ταχύτητα μέχρι να σχηματιστεί  μια    ζύμη που θα  ξεκολλάει  από  τα τοιχώματα   πολύ  μαλακιά ,  απαλή και λεία, ζυμώνουμε  σε προγραμμα  για  15 -20  λεπτά .
  •   Μια  ακόμα  χρήσιμη   πληροφορία   για  όσους το ζύμωσουν   στο  χέρι  καλό  θα  ήταν  να ενεργοποιήσουν   την  μαγιά  με  το   χλιαρό  γάλα  και  δυο-τρείς  κουταλίες  σούπας  αλεύρι     σε ένα  μπόλ  για   20 λεπτά  περίπου    και μετά  να προχωρίσουν  στο   ζύμωμα .
  • .Λαδώνουμε   ένα  γυάλινο   μπόλ  και  βάζουμε   εκεί  την   ζύμη  και  την σκεπάζουμε  με  μεμβράνη   και  μια πετσέτα     και   την αφήνουμε σε ζεστό  μέρος    να  ξεκουραστεί   και   να  διπλασιάσει  τον  όγκο  της ,,για  1-2   ώρες  , σε ζεστό  μέρος  ή   μέσα  σε  ζεστό  φούρνο   που  έχουμε  ανάψει  για  15  λεπτά  στους  40  βαθμούς  
  • Όταν  πια  διπλασιάσει  τον  όγκο  της   η  ζύμη  την  χωρίζουμε   σε 7-8 κομμάτια  των  100-120   γρ (   αυτή την φορά   δεν είχα χρονο  να   κανω μικρά  -ατομικά      για  να σας πω  τα  ακριβές  κομμάτια  που  βγάζει   η  δόση   αυτή , βέβαια  εξαρτάται   το μεγεθος  που θέλετε   να κάνετε .και  σε  καθαρό  πάγκο  εργασίας    ανοίγουμε  πιτούλες  τα  κομμάτια  και  τις   δίνουμε  το σχέδιο  που  φαίνονται στις  φωτογράφίες,για  να  μην  μας  ανοίξουν    βάζουμε   λίγο  νεράκι  ή λαδάκι  στην  ζύμη   όσο της   δίνουμε  το σχήμα της   βαρκούλας   , βοηθάει να κολλήσει  η ζύμη  και να  μην χαλάσει  το   σχήμα  τους  και  ρίχνουμε  λίγο  σιμιγδάλι  σε όλη την επιφάνεια  τους  ,αυτο  θα  βοηθήσει  να  απορροφύσουν  τυχόν  υγρά   τις  γέμισης .  




  • Η  συνταγή με τα  υλικά  είναι  από  εδώ

  • Ζεματάμε  λίγο   το   σπανάκι  και  το πράσο  και  σωτάρουμε    με  το    λαδάκι,   και αφήνουμε   να κρυώσουν .    Ετοιμάζουμε   την  γέμιση   ανακατεύοντας  όλα  τα υλικά    σε  ένα  άλλο  μπόλ    και    γεμίζουμε  καλά  στις  άκρες  και  τις   ψήνουμε   σε  προθερμασμένο   φούρνο   για   15  -20  λεπτά  ανάλογα  με το  μέγεθος   που θα δώσουμε   στις  βαρκούλες.  Βγάζουμε   από  το  φούρνο  και  ρίχνουμε   στο  κέντρο   της   το  αυγό , ρίχνουμε λίγο  αλάτι  και  ξαναβάζουμε  στο  φούρνο   για   άλλα  3-5  λεπτά   να  ψηθούν και  τα αυγά .

  • βγάζουμε από  το  φούρνο    και  πέρναμε   τις  άκρες  της με  λίγο  λειωμένο    βούτηρο  για  να  γυάλίσει .  


 
 

Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

ΡΟΞΑΚΙΑ ΝΗΣΤΙΣΗΜΑ





Αγαπημένα νηστίσιμα  την συνταγή την δανείστικα από την φίλη στο  fb Γωγω Γρηγοριάδου  
εδώ

YΛΙΚΑ :

 500 γρ.αλεύρι , (ίσως και λιγότερο) για  όλες τις χρήσεις
1/2 νεροπότηρο φυσικό χυμο πορτοκαλιου
1/2 νεροπότηρο καλαμποκέλαιο (Εγώ  βάζω  ελαιολάδο )
Ξυσμα απο 1 πορτοκάλι
1 φακ.ξερή  μαγιά
1/2 φακ.μπείκιν πάουντερ
1 βανίλια
2 κ.σούπας κακάο
1 κ.γλυκού γεμάτο κανέλα σκόνη
1/2 κ.γλυκού  γαρύφαλο
1 πρέζα αλάτι
60 γρ.καρύδι τριμμένο

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:

1/2 κιλό ζάχαρη
2 νεροπότηρα νερό
1 βανίλια
1 ξυλάκι κανέλα
Χύμο από μισό λεμόνι και την  φλόυδα του  
 3 κ.σούπας γλυκόζη (δεν βάζω γλυκόζη εγώ ) βάζω μέλι 



ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Σε ένα μπόλ βαζουμε το λάδι ,τον χυμο πορτοκαλιού,την μάγια το ξύσμα πορτοκαλιού  και ανακατεύουμε με το σύρμα.
  • Κατόπιν ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι όπου έχουμε ανακατέψει   (μέσα στο αλεύρι) το μπέικιν,την βανίλια,το αλάτι και άρχιζουμε να ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακιά και εύπλαστη ζύμη. Εγώ τα βάζω όπως λέει η συνταγή όλα στον αρτοπαρασκευστή  και ζυμώνω σε πρόγραμμα για ζύμωμα μόνο που διαρκεί 15 λεπτά και την αφήνω για 20 λεπτά  να  ξεκουραστεί σκεπασμένη σε ζεστό μέρος .
  • Πατάμε την  ζύμη  με  τις  γριθιές  να  ξεφουσκώσει. Πλάθουμε σε ρολό την ζύμη και παίρνουμε το 1/3  το τοποθετούμε σε μπόλ και προσθέτουμε το κακάο,την κανέλα,το γαρύφαλο το καρύδι  και ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά.
 

  • Στρώνουμε στον πάγκο μας λαδόκολλα βάζουμε την άσπρη ζύμη και την ανοίγουμε σε παραληλόγραμμο σχήμα.
  • Την καφέ ζυμη την πλάθουμε σε τρια μπαστούνια στο ίδιο πλάτος με την άσπρη ζύμη ,τοποθετούμε στην άκρη της ζύμης το μπαστούνι και το τυλίγουμε.



  •  Με μαχαίρι κόβουμε το ρολό από την υπόλοιπη λευκή ζύμη και κόβουμε το ρολό σε μικρά ρολάκια σε μέγεθος ενός δαχτύλου τα τοποθετούμε σε ταψί  με λαδόκολλα,τα πιέζουμε ελαφρά από πάνω να απλώσουν λίγο και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις  για 1/2 ώρα περίπου.
  •  Σε κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και τα αφήνουμε για 10 λεπτά περίπου  να βράσουν σε χαμηλή θερμοκρασία.
  •  Όσο είναι ζεστά τα ροξάκια και το σιρόπι τα σιροπιάζουμε βάζοντας λίγα λίγα μέσα στην κατσαρόλα μέχρι να δούμε ότι έχουν ποτίσει με το ανάλογο σιρόπι και τα τοποθετούμε σε πιατέλα  και τα πασπαλίζουμε με καρύδι τριμμένο  .




                               Ως την επόμενη  φορά  που  θα  ετοιμάσουμε  μια  συνταγή  με  ζυμαράκι  να περνάτε καλά .      
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε  να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές!


Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

ΠΑΣΧΑΛΙΑΤΙΚΑ ΛΑΓΟΥΔΑΚΙΑ ΜΕ ΖΥΜΗ BRIOCHE

Έχουμε γενέθλια και γιορτάζουμε  σήμερα.Έκλεισε  ένα  χρόνο  το   μπλογκ μας  και λεω μας ... γιατί  είναι  και των κοριτσιών  μου  , αυτά  με παρακίνησαν  να το  ονομάσω έτσι . Είπα να τους  φτιάξω το κολατσιό  τους για το σχολείο με  ένα από τα πρώτα  μου  σχέδια  με  ζυμαράκι ..αγαπημένο  και γιορτινό . 



 


ΔΗΜΙΟΥΓΡΙΕΣ  ΜΕ  ΠΛΑΣΤΕΛΙΝΗ  ΑΠΟ  ΤΙΣ  ΔΥΟ ΚΟΡΕΣ  ΜΟΥ   ΑΦΟΥ  ΤΕΛΕΙΩΣΕ   ΤΟ ΖΥΜΑΡΑΚΙ   ΣΕΙΡΑ  ΕΙΧΕ  ΚΑΙ Η ΠΑΣΤΕΛΙΝΗ



PDF Εκτύπωση E-mail

ΥΛΙΚΑ :
30 γρ νωπή μαγιά  ή  2 φακελάκια   ξερή μαγιά 
550-650 γραμμάρια αλεύρι ίσως   και λίγο  παραπάνω ανάλογα με  το αλεύρι  
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
180 ml γάλα
3 αυγά και 1 ασπράδι  
160 γραμμάρια  ζάχαρη και 
 40 γρ  ιμβερτοποιημένη ζάχαρη    την οποία  την  πήρα  από  την φίλη στο fb  Mamangelic Ganassouli Georgia εδώ     
 1 βανίλια - ζάχαρτη με  άρωμα   λεμόνι 
Ξύσμα από 1/2 λεμόνι
Ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
4 γρ μαχλέπι 
4 γρ κακουλέ  
 50 γρ  βουτηρο πρόβειο 
 50 γρ βούτυρο αγελαδινό 
Σταφύδες  ή  σταγόνες  σοκολάτας  για  τα  μάτια  

Για  το τέλος :
4-5  κουταλιές γάλα  

2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
Φυλέ  αμύγδαλα

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
  • Διαλύστε σε  ένα μεγάλο  μπόλ( προσοχή όχι μικρό, εμένα σήμερα  μου φούσκωσε και  αρχισε να χύνετε ) τη μαγιά, με 1-2  κουτάλια  σούπας ζάχαρη σε 100 ml ζεστό γάλα, σκεπάζετε  και αφήνετε  να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 10 -20 λεπτά.  Σε χαμηλή φωτιά να λιώνετε  το βούτυρο , αφήστε το να κρυώσει .Σε ένα μπολ κοσκινίζετε  το αλεύρι  2 φορες μαζί και  το αλάτι .  Χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη, προσθέστε σε αυτά το υπόλοιπο  ζεστό γάλα.
  • Ανακατεύψτε ζωηρά  με  το  σύρμα  μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Στο μίγμα των αυγών και του γάλακτος , προσθέστε τη  φουσκώμένη μαγιά  και ανακατέψτε  ξανά .
  • Σιγά-σιγά ρίχνετε  και  το  κοσκινισμένο  αλεύρι.Προσθέστε το ξύσμα και τη βανίλια,  και   ζυμώστε  για  15 λεπτά  .Μόλις η ζύμη αρχίζει να διαχωρίζετε  από τα τοιχώματα του δοχείου, ξεκινήστε να  ρίχνετε  το λιωμένο  βούτηρο   κουταλιά -κουταλιά και  ζυμώνουμε μέχρι  να  απορροφηθεί τελείως  το   βούτηρο , θα  έχουτε μια  μαλακιά  και  απαλή ζύμη που δεν  θα κολλάει στα χέρια  σας .
  • Πλάθετε  σε μπάλα, και  την    βάζετε σε λαδωμένο μπολ, σκεπάζετε με ένα πανί και το αφήνετεε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο - τουλάχιστον μια ώρα.
  •  Εγώ  το ζύμωσα στον αρτοπαρασκευαστή και  έβαλα  τα υλικά με την σειρά που  αναφέρω  πίο πάνω και ανακατεύα με  σύρμα  απο σιλικόνη να μην  γρατσουνίσω το κάδο .


    • Για  τα  λαγουδάκια χωρίζεται την ζύμη σε τρία κομμάτια:
    •  μια  μικρή μεγέθους 20 γρ  για   την ουρά του  λαγουδιού
    • μια μεσαίου μεγέθους 40 γρ  γρ για το   κεφάλι  του 
    • ένα μεγάλο μεγέθους  75-80  γρ  για  το  σώμα  του  
    • Από το μεγαλύτερο κομμάτι της ζύμης πλάστε  ένα  μακρύ φυτίλι με μήκος 40-45 εκ. Τυλίξτε μέχρι τη σπείρα (σαλιγκάρι) και τοποθετήστε τα σε ταψί με  αντικολλητικό χαρτί . Το  τέλος  της ζύμης σαλιγκάρι θα είναι σαν ένα πόδι  από  το  λαγουδάκι, έτσι πρέπει να είναι στην κορυφή, όπως φαίνεται στην εικόνα.
    • Από  το μεσαίο  κομμάτι  ζύμης που  είναι  για το κεφάλι σχηματίστε ένα οβάλ  σχήμα  και  χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι  χαράξτε μια  τομή , αρχίζοντας από τη μέση και διαιρέστε τη ζύμη σε δύο μέρη . Αυτά είναι τα αυτιά  του λαγουδιού  μας , 'οπως  φαίνετε  στις  φωτογραφίες 
    •   Αφού  σχηματίστε το   κεφάλι τοποθετείστε το  δίπλα στο σώμα.  
    • Από  το  μικρό  κομμάτι  ζύμης      σχηματίστε μια μικρή  μπαλίτσα  και  κολλήστε  το  στο σώμα για  ουρά. 
    • Τέλος  τοποθετίστε για μάτια  σταφίδας ή σοκολάτα σταγόνες. Αφήνουμε σε ζεστό μέρος για περίπου 20 λεπτά.

    • Βουρτσίστε με το γάλα, πασπαλίστε με τη ζάχαρη και τα αμύγδαλα.
     
    • Ψήστε για 20 -30  λεπτά μέχρι να   ροδίσουν σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς
    •                                                                     Την  ιδέα  την  πήρα  από  εδώ

    Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

    ΑΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟΥ

     
    ΥΛΙΚΑ
    • 2-3 κεφάλια σκόρδα
    • 2-3 φύλλα δάφνης
    • λίγο ξερή ρίγανη
    • λίγο ξερό θυμάρι
    • ελαιόλαδο

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
    •  Βάζουμε τα κεφάλια  σκόρδου  σε ένα μπολ  με  νερό και τα αφήνω εκεί  2-3 ώρες ,αυτό θα  βοηθήσει να καθαρίσουμε  πιο εύκολα  το σκόρδο   .
    •  Καθαρίζουμε  τις σκελίδες σκόρδου και τις αφήνουμε ολόκληρες. Τις βάζουμε σε καθαρό αποστειρωμένο βάζο. Προσθέτουμε τα αρωματικά ξεραμμένα φυτά και γεμίζουμε  με ελαιόλαδο μέχρι επάνω. Διατηρούμε στο ψυγείο έως και τρεις μήνες.
    • Εκτός από τις σκελίδες που θα χρησιμοποιήσουμε κάθε φορά που χρειαζόμαστε, μπορούμε  να παίρνουμε  και ένα μέρος του αρωματισμένου ελαιόλαδου, για τις συνταγές μας που θέλουμε  το σκόρδο μας  να έχει μικρότερη ένταση  και  σε  σαλάτες, αλλά φυσικά  μην  ξεχνάμε να  συμπληρώνουμε φρέσκο στο βαζάκι. Τέλος, μπορούμε  να προσθέσουμε  στο βαζάκι  κόκκους πιπεριού.


    Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

    ΡΩΣΙΚΟ ΚΟΝΤΟΣΟΥΒΛΙ


    Την συνταγή  την  πήρα  από  εδώ  από  τον  φίλο Γιώργο  Μαλλίωρα   . .
    Εγώ επειδή μένω σε  διαμέρισμα  και  ήταν  αδύνατο  να το κάνω στα  κάρβουνα  έκανα  το εξής  .. το ετοίμασα  από το βράδυ όπως  μας  προτείνει  ο Γιωργος  και το πρωί  έβαλα  το κρέας σε    ξυλάκια  για  σουβλάκια και  το  τύλιξα  σε λαδόκολλες και το έδεσα.και μετά  το έψησα  σε  φούρνο  190  βαθμούς  ...όσο  βάρος το  κρεατάκι μας  τόσες και οι ώρες που  θα  το ψήσουμε .
    Στο τελευταίο  μισάωρο το άνοιξα  και το άφησα  ανοιχτό να  πάρει χρώμα ..
    Δοκιμάστε  το ,φυσικά  πάντα  κατά γράμμα  όπως προτείνει  ο φίλος  ΓΙΩΡΓΟΣ   που είναι  μάστορας  στο είδος  του .. ή  με τον  τρόπο  που εγώ  το έκανα ..

    ΥΛΙΚΑ :

    2 κιλά κρέας χοιρινό από λαιμό.
    Αλάτι,πιπέρι

    ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΡΙΝΑΔΑ:

    1 ντομάτα ώριμη
    1 πράσινη πιπεριά
    1 κρεμμύδι μεγάλο
    1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
    1 κρασοπότηρο μπίρα
    1 κουταλιά της σούπας γεμάτη πάπρικα γλυκιά
    λίγη  ρίγανη  και  λίγο κύμινο βάζω εγώ

    ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ:
    κάρβουνα
    σούβλα τετράγωνη ανοξείδωτη 8x8mm ή 10x10
    Αν θέλετε  να  το ψήσετε  στο  φούρνο  :  2 λαδόκολες μεγάλες  και σχοινί  για να το δέσουμε  ή μπορείτε  να το  δέσετε  και με οδοντογλυφίδες  και  ένα  ταψί για να βάλετε  μέσα  για  να ψηθεί

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

    • Πλένουμε καλά το κρέας και το αφήνουμε να στραγγίσει καλά, στην συνέχεια το τεμαχίζουμε σε κομμάτια λίγο μεγαλύτερα από σουβλάκι και λίγο μικρότερα από κοντοσούβλι. Για διευκόλυνση κόβουμε πρώτα το κρέας σε λωρίδες και μετά σε κύβους. Αλατίζουμε με αρκετό αλάτι και το αφήνουμε για λίγο να σταθεί με το αλάτι ώσπου να ετοιμαστεί και η μαρινάδα μας. 

     ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΜΑΡΙΝΑΔΑΣ :
    • Σε ένα μπλέντερ πολτοποιούμε την ντομάτα με την πιπεριά και το κρεμμύδι. Μέσα στο πολτοποιημένο μείγμα προσθέτουμε το λάδι την μπίρα και την πάπρικα ανακατεύουμε πολύ καλά.
    •  Σε μια σακούλα, κατάλληλη για τρόφιμα, που μπορεί να κλίνει από πάνω, βάζουμε μέσα το κρέας και στην συνέχεια προσθέτουμε την μαρινάτα. Κλίνουμε καλά και με προσοχή (να μην μας ανοίξει η σακούλα) ανακινούμε πολύ καλά για να πάει η μαρινάτα μας παντού. Το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 12 ώρες.
    •  Πριν ανάψουμε την φωτιά στην ψησταριά μας για να ψήσουμε το κοντοσούβλι. Βγάζουμε ένα-ένα τα κομμάτια του κρέατος απ’ την μαρινάτα και τα καθαρίζουμε να φύγει η περίσσια ποσότητα, τα αφήνουμε για λίγο να στραγγίσουν και να πάρουν την θερμοκρασία του περιβάλλοντος και τα περνάμε στην σούβλα.
    • Eγώ έκανα  όλη την παραπάνω προετοιμασία, μένω σε διαμέρισμα  και δεν μπορώ να  ψήσω σε  κάρβουνα . Δείτε τι έκανα ..
    • Το ετοίμασα  από το βράδυ όπως  μας  προτείνει  ο Γιώργος  και το πρωί έβαλα το κρέας σε ξυλάκια  για σουβλάκια και το τύλιξα  σε 2 λαδόκολλες και το έδεσα.
    • Έβαλα  το δεματάκι  με το κρέας σε  πυρέξ  ταψί που μέσα  έβαλα νεράκι  και φυσικά  με  ένα πινέλο  βούρτσισα  με  νερό και  μούσκεψα  την λαδόκολλα να μην καεί.
    • Είχα  πάντα  τον μυαλό στο  φούρνο  να  μην  τελειώσει το νερό  και  μου καεί το  ταψί και μετά  το έψησα  σε  φούρνο  190  βαθμούς  ... 
    • Όσο  βάρος το  κρεατάκι μας τόσες και  οι ώρες που  θα  το ψήσουμε . Στο τελευταίο  μισάωρο το άνοιξα  και το άφησα  ανοιχτό να  πάρει χρώμα ..





    Ως την επόμενη  φορά  που  θα ετοιμάσουμε μια συνταγή  με  ζυμαράκι να περνάτε  καλά .
    Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαράκια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές