- 1 φλιτζάνι ανθρακούχο μεταλικό νερό
 - 1 φλιτζάνι κανονικό νερό
 - 1 κουταλάκια του γλυκού ξερή μαγιά ή μισό πακέτο μαγιά νωπή
 - 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
 - 1 κουταλιά της σούπας μέλι
 - 4 -5 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 - 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
 
- Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε όλα τα υγρά συστατικά. Προσθέτουμε τη μαγιά και αλάτι. Προσθέτουμε το αλεύρι λίγο-λίγο, και ζυμώνουμε για 7-8 λεπτα μια μαλακή ζύμη. (εγω τα έβαλα στον αρτοπαρασκευστή )
 - Στη συνέχεια αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστή και να ανέβει για 1 ώρα.
 - Οταν πια ανέβει κόβουμε κομμάτια μεγέθους σαν ένα μεγάλο μανταρίνι την ζύμη μας και τα αφήνουνε για κανά 20 λεπτο να ανέβουν πάλι .
 
- Aνοίγουμε με τον πλάστη της πίτες μας .
 - Σε αντικολητικό τηγάνι με μια κουταλιά του γλυκού λαδι ψήνουμε και απο της 2 πλευρές
 
*** ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΕΤΕ 2 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΒΑΛΕΤΕ 2 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΑΛΕΥΡΙ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΠΙΤΟΥΛΕΣ ΟΛΙΚΗΣ ***
Αφήνουμε τις πίτες μας σκεπασμένες μέχρι να τις χρησιμοποιήσουμε.
Όταν κρυώσουν τις τοποθετούμε σε σακκούλες τροφίμων στο ψυγείο ή στην κατάψυξη για μεγάλο διάστημα.
Και όταν θέλουμε να τις φάμε τις αφήνουμε να ΄ερθουνε σε θερμόκρασία δωμάτιου και τις ζεσταίνουμε στην τοστιέρα η στη σχάρα . ΠΙΤΟΥΛΕΣ ΟΛΙΚΗΣ
Και καλή μας όρεξη !!


Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου