Σελίδες

Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

ΣΑΜΠΛΕ ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΕΣ ΔΙΧΡΩΜΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ




ΥΛΙΚΑ
  • Ζύμη με βανίλια
- 150 -180 γρ αλεύρι για   όλες  τις  χρήσεις 
- 70 γρ ζάχαρη άχνη
- 50 γρμαλακό βούτυρο
- 1/2 χτυπημένο αυγό

 -2 κουταλιές της σούπας γάλα
- 1  βανίλια 
 -1  κουταλιά  μπέικιν πάουντερ
- λίγο  αλάτι
  • Ζύμη σοκολάτας
- 180-200 γρ Αλεύρι   για   όλες  τις  χρήσεις 
- 70  γρ   ζάχαρη αχνη 
- 50 γρ σοκολάτα  κουβερτούρα 
- 50 γρ μαλακό βούτυρο
- 1/2 χτυπημένο αυγό
- 2 κουταλιές της σούπας γάλα
 -1κουταλιά  μπεικιν παουντερ
- λίγο  αλάτι
- 1  βανίλια 
Μερικά   κάσιους  μουσκέμενα  2-3  ώρες σε  νερό .
και αμύγδαλα   μουσκεμένα  2-3  ώρες σε  νερό .
σταγόνες   σοκολάτας  για  τα  μάτια .



































ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

  • Βανίλια ζύμη:
Σε ενα  μπολ   κοσκινίζουμε   το αλεύρι και τη ζάχαρη αχνη
Προσθέτουμε  το μαλακωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε σιγά-σιγά με ένα πιρούνι. Ρίξτε 1/2 χτυπημένο αυγό,το  αλάτι  το εκχύλισμα βανίλιας και το γάλα. Ανακατέυουμε  σιγά-σιγά μέχρι να μπορούν να σχηματίσουν μια μπάλα. Τυλίγουμε   σε σελοφάν και το βάζουμε  στο ψυγείο, για  2-3 ωρες  .Οταν  βγαζουμε  την  ζυμη  έξω από το ψυγείο και περιμένουμε   μερικά λεπτά.
  • Ζύμη σοκολάτας:  Σε ενα  μπολ   κοσκινίζουμε το αλεύρι,  και ζάχαρη. Προσθέτουμε  το μαλακωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε σιγά-σιγά με ένα πιρούνι. Ρίχνουμε  και το 1/2 χτυπημένο αυγό και το γάλα το αλάτι   και  τέλος   την λειωμένη σοκολατα . Ανακατέυουμε   σιγά-σιγά μέχρι να μπορούν να σχηματίσουν μια μπάλα. Τυλίγουμε   σε σελοφάν και το βάζουμε  στο ψυγείο για  2-3 ωρες   Οταν  βγαζουμε  την  ζυμη  έξω από το ψυγείο και περιμένουμε   μερικά λεπτά.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε ένα  πάγκο   εργασίας  πανω σε  μια  λαδόκολλα  ανοίγουμε την κακάο ζύμη
σε ένα ορθογώνιο παχος  0,50 εκατ  περίπου
Ανοίγουμε με τον ίδιο τρόπο τη ζύμη  βανίλιας .
Και   δίνουμε  το σχήμα  που θέλουμε  στα μπισκοτάκια  μας
  • (Αν  τα  κανουμε  μπισκοτακια  στροβιλιστα   τα  τυλίγουμε σε σελοφάν και βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες.)
Προθερμένουμε   το φούρνο στους 160 ° C.
Τοποθετούμε  τις φέτες σε μια λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και απόσταση 3 cm (αλλιώς κουλουράκι θα κολλήσουν μεταξύ τους).
Ψήστε το κουλουράκι 12-15 λεπτά ανάλογα με το φούρνο σας.
Αφήστε το κουλουράκι δροσερό σε ένα ράφι.
Το  σχέδιο  το πήρα  απο εδώ ..http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/kurabiye-sekilleri.803771/



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου