Σελίδες

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

ΚΑΡΔΟΥΛΕΣ HAMPURGER ΨΩΜΑΚΙΑ

  HAMPURGER    ΨΩΜΑΚΙΑ       ΚΑΡΔΟΥΛΕΣ

  • 550 γρ αλεύρι
  • 30 γρ ζάχαρη
  • 10 γρ μέλι
  • 300 ml  γάλα
  • 25 γρ φρέσκια μαγιά ή 7 γρ ξηρή μαγιά
  • 40 γρ βούτυρο
  •  8 γρ αλάτι
  • σουσάμι

Προετοιμασία

  • Λόγω έλλειψης χρόνου, έκανα τη ζύμη στον αρτοπαρασκευαστή   και   αυτή τη φορά.
  •  Έβαλα στο κάδο   το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου,την μαγιά, το  αλάτι ,τη ζάχαρη, το μέλι, το αλεύρι και στη συνέχεια έβαλα  το πρόγραμμα  ζύμης,  και σε μια ώρα και 30 λεπτά είχα  μια πολύ μαλακή ζύμη και εύπλαστη 
  • Αν το κάνουμε  με  το χέρι   η  διαδικασία έχει ως εξής:
  • Τρίβουμε τη μαγιά με το μέλι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με τα  150ml  από  το γάλα μας . Σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύουμε με   το  αλάτι και ζυμώνουμε.
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε  το  βούτυρο και το  υπόλοιπο   γάλα και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει λείο.
  •  Σκεπάζουμε με πετσέτα  και αφήνουμε  να  φουσκώσει  η  ζύμη για 30-45λεπτά .
  •  Χωρίζουμε τη ζύμη σε 7 μπάλες περίπου 120 γραμμάρια το καθένα. Τα  βάζουμε    σε ταψί  με χαρτί ψησίματος και αφήνουμε μέχρι να διπλασιάσουν ι τον όγκο τους.
  • Βάζουμε  σε   ένα  μπολάκι  μια  κουταλιά  λάδι και  λίγο  νερό  , και με ένα  πινέλο  περνάμε  τα ψωμάκια  μας  και  τα πασπαλίζουμε   με   σουσάμι
  •  Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε για 20 λεπτά.
 ΕΓΩ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΗΜΕΡΑ  ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ   ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ   Απολαύστε το!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου