Σελίδες

Κυριακή 12 Απριλίου 2015

ΚΡΟΥΑΣΑΝΟΠΙΤΑ BICOLORE ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΒΑΝΙΛΙΑ


 

ΤΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ   ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑ  ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ  ΣΥΝΤΑΓΗ   ΘΑ  ΤΗΝ  ΒΡΕΙΤΕ εδώ

ΥΛΙΚΑ 
1 κιλό   αλεύρι ίσως  και λίγο  παραπάνω ανάλογα  το αλεύρι
2  βανίλιες -ζάχαρη  με  άρωμα  πορτοκάλι
50 γρ μαγιά ή 2 φακέλάκια ξερή μαγιά
8 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
350 ml  γάλα χλιαρο
2 αυγά  μεγάλα 
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2-3 Κουταλιές της σούπας κακάο
100 ml λάδι ή  βούτυρο 
 2 κουταλιές λάδι έξτρα  λάδι (για το κακάο)
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια μικρά
λίγο  γάλα  για  το τέλος
ΓΕΜΙΣΗ:μαρμελάδα  Κυδώνι ή δαμάσκηνο ή βανίλια
ξύσμα από 2 λεμόνια και 1 πορτοκάλι
200 γρ φιστίκια ή 200 γρ καρύδια θρυμματισμένα
3 Κουταλιές ακόμα βούτηρο
Σιρόπι:
150 ml νερό,
150  γρ ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Βαζουμε  την μαγιά και  2 κουταλιές ζάχαρη, 2 κουταλιές αλεύρι κα τα 150 ml  ζεστό γάλα, ανακατεύουμε καλά και αφήνoυμε   να φουσκώσει, 10 λεπτά 
  • Σε ένα  μπολ Χτυπάμε τα αυγά με το αλάτι, στη συνέχεια, προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και τo υπόλοιπο γάλα, την υπόλοιπη ζάχαρη ,την βανίλια και το ξύσμα.    Ρίχνουμε και το μείγμα με  τη μαγιά και ανακατεύουμε καλά.
  •  Στη συνέχεια,σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι και  ζυμώνουμε   μέχρι η ζύμη μας  να γίνει  μια μαλακιά και αφράτη .Χωρίζουμε τη ζύμη σε  δύο  κομμάτια . Σε ένα από αυτά προσθέτουμε  2 κουταλιές της σούπας κακάο, αναμεμειγμένα με 2 κουταλιές της σούπας λάδι και ζυμώνουμε καλά ώστε να αναμειχθούν. Αφήνουμε  την ζύμησε ζεστό μέρος  να φουσκώσει για 1 ώρα
  • Πάιρνουμε  ένα κομμάτι της  λευκής  ζύμης. ανοίγουμε  ένα φύλλο στρογγυλό και επαναλάμβανουμε  το ίδιο  για την ζύμη  με το κακάο  αλοίφουμε  την ασπρη ζύμη με  το βούτηρο και τοποθετούμε την μια έπανω στην άλλη, κόβουμε την ζυμη στα  4  και μετά  στα  8  κομμάτια  όπως κόβουμε  τα κομμάτια  της πίτσας .  
  • Παίρνουμε  ένα-ένα  τα  κομμάτια  και τα  βάζουμε στην  άκρη  μια κουταλιά  του  γλυκού  μαρμελάδα  της  αρεσκείας ανακατεμένη  με το  ξύσμα  μας  ,και μετά  άλλη  μια  κουταλιά  του γλυκού  καρύδια ή φιστίκια  αιγίνης και τα  τυλίγουμε σε σχήμα  όπως  τα  κρουασάν  και  τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί και τα αφήνουμε περίπου 30 λεπτά να  φουσκώσουν. Στο τέλος αλείφουμε  με γάλα τα  κρουασάν 
  • Τα  ψήνουμε  σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά στούς  180 βαθμούς Ενώ ψήνουμε τα  κρουασάν, προετοιμαζουμε σιρόπι.
  •  Βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη να βράσουν. Βράζουμε για 10 λεπτά. Κατεβάζουμε   από την φωτιά και προσθέτουμε και τη βανίλια,βουτάμε μέσα  τα κρουασάν μας και γρήγορα  τα βγάζουμε  και τα τοποθετούμε σε σχάρα να κρυώσουν ,δεν θέλουμε να μαλακώσουν, ίσα να πάρουν λίγο σιρόπι. 
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
******  Εγω δεν πρόλαβα να τα σιροπιάσω τα φάγαμε .. πριν καν προλάβει να βράσει    και μου έμεινε το σιρόπι . ****



Ως την επόμενη φορά που θα ετοιμάσουμε μια συνταγή με ζυμαράκι να περνάτε καλά .   

Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook  
 Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε τις καινούριες συνταγές!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου