Σελίδες

Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

ΧΡΥΣΑΝΘΕΜΟ ΤΥΡΕΝΙΟ


ΥΛΙΚΑ :
700-750 γρ  αλεύρι  για  όλες  της  χρήσεις
400 ml χλιαρό  γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
9  γρ ξερή  μαγιά  ή 30 γρ νωπής μαγιάς
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 ασπράδι αυγού + 1 αυγό 
50 ml ελαιόλαδο
ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΓΕΜΙΣΗ :
 Τυριά, αλλαντικά  της  αρεσκείας  σας. 

ΓΙΑ  ΤΟ ΤΈΛΟΣ 
1 κρόκο αυγού
2 κουταλιές της σούπας γάλα
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
  • Σε ένα μπολάκι  βάζουμε το μισό ζεστό γάλα 200 ml  και διαλύουμε την μαγιά, ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη,ανακατεύουμε και το αφήνουμε στην άκρη  να  φουσκώσει

  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα άλλο μπολ  προσθέτουμε το λάδι,το  ολόκληρο αυγό, ασπράδι του αυγού, το αλάτι και προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα και μαγιά που φούσκωσε,ζυμώνουμε για 15 λεπτά περίπου(εγώ τα έβαλα στον αρτοπαρασκευαστη,δεν ζυμώνω πια όλα εκεί τα φτιάχνω ).

  • Αφήνουμε την ζύμη σε ζεστό μέρος να  διπλασιαστεί η ζύμη.Πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας, δίνουμε το σχέδιο  που θέλουμε στη ζύμη  μας. Σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για περίπου 40 λεπτά πριν το ψήσιμο. Όταν αυξηθεί η ζύμη αλείφουμε με χτυπημένο κρόκο αυγού, το γάλα και το λάδι, και αν θέλετε, πασπαλίζουμε με τους σπόρους της επιλογής σας.Tο σχέδιο  πιο  κάτω το πήρα από  εδώ ..https://www.youtube.com/watch?v=5kED1Pz0WnY



  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για περίπου μισή ώρα, ή μέχρι να έχουμε ένα ωραίο χρυσό χρώμα στο ψωμάκι μας .  
  • Το παραπάνω σχέδιο το πήρα από      εδω
Ως την επόμενη φορά που θα ετοιμάσουμε μια  συνταγή με ζυμαράκι να περνάτε καλά .
  

Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε  να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου