Σελίδες

Σάββατο 18 Απριλίου 2015

ΠΕΙΝΙΡΛΑΚΙΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ





ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ  ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ:

3   μπούτακια  κοτόπουλου ξεκοκαλισμένα και χωρίς την πέτσα, ή και στήθος, κομμένο φέτες σαν γύρος.
Τα  βάζω    τυλιγμένα   σε  ρολό την καταψυξη  να παγώσουν   λίγο για να μπορώ να το κόψω φετούλες
2   πιπεριές κόκκινες  κομμένες  σε    φέτες
2   πιπεριές  πράσινες  κομμένες  σε  φέτες
1 καρότο  κομμένο σε  κυβάκια
1 ξερό κρεμμύδι σε κύβους    ή  και  φρέσκο  κρεμμύδι  ακόμα  πιο  καλά
1 μικρό πράσο σε φετούλες
 ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι,  κύμινο.  θυμάρι ,
μισό κουταλάκι  του γλυκού  κόκκινο πιπέρι
1  φλιτζάνι τριμμένο τυράκια  ότι έχουμε
1 ποτυράκι  κρασί
 λίγο ζωμό  κοτόπουλου ΣΠΙΤΙΚΟ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΖΥΜΑΡΙ:
500 γραμμάρια αλεύρι για όλες  της  χρήσεις
30  γραμμάρια βούτυρο  ή λάδι
300 ml ζεστό γάλα ή 150ml χλιαρό νερό και 150ml χλιαρό γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
7-9 γραμμάρια ξερής μαγιάς
λίγο γάλα για το τέλος


    ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

  • ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ:
  • Βάζουμε το κοτόπουλο σε  αντικολλητικό τηγάνι και  προσθέτουμε το ελαιόλαδο και για   5-6 λεπτά  το  σωτάρουμε   να  πάρει   χρώμα  .
  • Στη συνέχεια βάζουμε το κρεμμύδι, το πράσο  τα καρότα και τις πιπεριές, τα μπαχαρικά και τα αφήνουμε να μαραθούν,  τα σβήνουμε  με  το  κρασί , και  αμέσως  ρίχνουμε  2-3 κουταλίες  ζωμό  σπιτικό  κοτόπουλου  τα  αφήνουμε   να βράσουν ,  να μην λιώσουν να ξεχωρίζουν, αλατοπιπερώνουμε, αφήνουμε να κρυώσουν.

  • ΖΥΜΗ:
  • Σε ένα μπόλ ανακετεύουμε το κρύο βούτυρο με τα χέρια μας στο αλεύρι , και με το αλάτι μέχρι να πάρετε μια αμμώδη υφή .  Διαλύουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη στο ζεστό γάλα,
  • Ρίχνουμε το μείγμα από το γάλα, τη ζάχαρη και τη μαγιά πάνω από το αλεύρι και να αρχίζουμε να ζυμώνουμε .
  • Ζυμώνουμε μέχρι να συγκεντρώσουμε μια ζύμη μαλακιά και εύπλαστη, που ξεκολα απο τα τυχώματα του μπολ .  Αλείφουμε με λάδι τη ζύμη και την σκεπάζουμεμε πετσέτα και την αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος, μακριά από ρεύματα για μια ώρα.
  • Παίρνουμε την ζύμη μας που την έχουμε αφήσει να φουσκώσει και την μοιράζουμε σε 12 κομμάτια-μπαλάκια .
  • Πάνω σε αλευρωμένο πάγκο παίρνουμε το ενα κομμάτι ζύμης και το ανοίγουμε ένα φύλλο πάχους 1 εκατοστό και φαρδος 10 -15 εκατ και μακρος 20 εκατ .
  • Κάνουμε με το μαχαίρι απο μια σχισμή στο πάνω και κάτω μέρος του φύλλου μας , την ανοίγουμε με τα χέρια μας λίγο .
  • Βάζουμε την  γέμιση  κοτόπουλου  στην μέση και  απο   πάνω λίγο  ακόμα τριμμένο  τυράκι  και παίρνουμε και διπλώνουμε ,παίρνουμε και την άλλη πλευρά και την βάζουμε απο πάνω,και το κλείνουμε .     Τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα η λαδομένο ταψί. Τα  περνάμε  με ένα  πινέλο  με  λίγο γάλα .

  • Ρίχνουμε λίγο τρίμμένο τυρί από πάνω , φτιάχνουμε λίγο με τα χέρια μας της άκρες να μην μας βγεί η γέμιση και τα αλείφουμε με λίγο γάλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους180-200 βαθμούς .


 Εκανα  την  συνταγή  και  με αλλαντικά   και  τυρια    της  αρεσκείας  μας   ...















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου