Σελίδες

Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙΟΥ

Υπέροχα   πασχαλινά κουλουράκια με  γεύση  απο  τσουρέκι  ,  δοκιμαστε   τα !


 

ΥΛΙΚΑ :
1κιλό αλεύρι   για όλες  της  χρήσεις ίσως    και  λίγο παραπάνω .
200 γρ  βούτηρο
3  αυγά
2   κούπες  ζάχαρη και  λίγο  για  την   μαστίχα
2 βανίλιες   χρησιμοποιώ αυτές σε φακελάκι που έχουν βανίλια -ζάχαρη σε συνδυασμό με κανέλα ή πορτοκάλι ή λεμόνι
1 κουταλάκι  γλυκού  μαχλέπι 
2 γρ  μαστίχα   τριμμένη  με  λίγη  ζαχαρη 
1 κουταλιά σούπας    γεμάτη  μπέικιν   πάουντερ
ξύσμα   πορτοκαλιού  και  2/3  της  κούπας  χυμό  
5 κουταλιές σούπας   φρέσκο  γάλα 
1  κρόκο αυγού διαλυμένο με γάλα  για το τέλος ..  

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  1. Καθαρίζουμε   το  λευκό  μέρος  από τις  φλούδες  του πορτοκαλιού  και  τις   βράζουμε   για  10 λεπτά   να  ξεπικρίσουν  και τις  αλέθουμε  στο  μπλέντερ  να  γίνει  πολτός  .                         Χτυπάμε το  βούτυρο  που το  έχουμε  σε θερμοκρασία  δωματίου  με τη ζάχαρη  5-6  λεπτά   μέχρι ν' ασπρίσει.
  2. Ρίχνουμε τ' αυγά  ένα  -ένα   και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν με το μείγμα.
  3. Ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού,ή 1 κουταλιά της  σούπας  τον πολτό  πορτοκαλιού  που έχουμε  ετοιμάσει  πιο πάνω .

  4. Αλεθουμε   την μαστίχα   στο  γουδί  με την ζάχαρη  , και  την προσθέτουμε  στο  μείγμα του βουτύρου  ,το  μπέικιν  παουντερ , το  μαχλέπι , το γάλα ,  και  το  κοσκινισμένο  αλεύρι  και  τον χυμό εναλλαξ   , και  ζυμώνουμε   έτσι  ώστε  να είναι μαλακή  η ζύμη  μας και να  μην κολλάει στα χέρια  μας  και εύπλαστη ζύμη . 
  5.    Όταν ετοιμαστεί η ζύμη την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά  
    Στρώνουμε με αντικολλητικά χαρτί την λαμαρίνα και πλάθουμε τα κουλουράκια.
    Τέλος από πάνω τ' αλείφουμε με αυγό διαλυμένο με  γάλα 
    Ψήνουμε στους 180 για 20' (ανάλογα πάντα τον φούρνο)
  6. .*Την ώρα που πλάθεται τα κουλουράκια, μπορείτε να αλείφεται τα χεράκια σας με λίγο λαδάκι, για μεγαλύτερη ευκολία στο σχηματισμό της ζύμης.
    Αν θέλετε, μπορείτε να ρίξετε κακάο σε ένα μέρος του μείγματος και να έχετε δυο διαφορετικές ζύμες για πολυχρωμία στα σχεδιάκια.
     Την  συνταγή  πήρα από  το περιοδικό  ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ  ΑΛΕΥΡΙ ,έβαλα  και εγώ την δική  μου πινελία 

     










Μερικά  μυστικά για  τέλεια και  γευστικά  κουλουράκια :

 1. Όλα τα υλικά θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου
2. Επιλέγουμε   καλής ποιότητας πρώτες ύλες καθώς αυτές θα σου χαρίσουν  επιθυμητό  αποτέλεσμα. Δεν  μην ξεχνάμε  να ζυγίζουμε  προσεκτικά όλα τα υλικά! Οι σωστές αναλογίες στη ζαχαροπλαστική είναι βασική προϋπόθεση για ένα  τέλειο  γευστικό αποτέλεσμα
3. Για   τραγανό αποτέλεσμα τότε χτυπάμε  πολύ καλά στο μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε   τα υπόλοιπα υλικά
4. Για να βγουν τα κουλουράκια αφράτα θα πρέπει να προσέξουμε  το ζύμωμα τους. Ζυμώνουμε   τα ελαφρώς και φροντίζουμε  να ρίχνουμε  τα αλεύρι  λίγο  -λίγο 
5. Φυσικά δεν  ξεχνάμε   να προσθέτουμε   στη συνταγή ξύσμα πορτοκαλιού ώστε να δώσουμε   στα κουλουράκια μας  έξτρα γεύση
6. Για ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα αφήνουμε  τη ζύμη  μας να ξεκουραστεί για τουλάχιστον μισή ώρα
7. Για τέλειο ψήσιμο και αποτέλεσμα, φροντίζουμε κάθε φορά που πλάθουμε ένα κουλουράκι να παίρνουμε  πάντοτε την ίδια ποσότητα ζύμης
8. Τοποθετούμε  τα κουλουράκια σε ταψιά με αντικολλητικό χαρτί (αφού τα έχεις αλείψει με αυγό) και ψήνουμε  μέχρι να ροδίσουν.


Ως   την επόμενη  φορά  που  θα  ετοιμάσουμε   μια  συνταγή  με  ζυμαράκι  να περνάτε  καλά .   
  

Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε  να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές

                                                                                             Καλό  Πάσχα  σε  όλους   ....

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου