Σελίδες

Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

ΖΥΜΑΡΕΝΙΑ ΧΕΛΩΝΑ

Ηρθε  η  άνοιξη  ..  τα  λουλούδια  αρχίζουν   να   ανθίζουν, όπου  να  'ναι  και  τα  ζωάκια  θα  κάνουν  την εμφάνιση  τους θα  ξυπνήσουν   από  την  χειμέρια νάρκη πεινασμένα  .. εμείς έιπαμε να φτιάξουμε  την  δική μας  χελώνα και  την  ταίσαμε   πρασινάδα ..  πάμε   τα  την  φτίαξουμε  λοιπόν  παρέα ..

   
ΥΛΙΚΑ:
500 g αλεύρι αλεύρι για τσουρέκια και 2-3 κουταλιές ακόμα αλεύρι
35 γρ ζάχαρη ή 3 κουταλιές σούπας όχι γεμάτες ζάχαρη
9 γρ αλάτι
2 αυγά
1 ασπράδι
60 γρ βούτυρο
180 ml ζεστό γάλα
25 γρ μαγιά ή 1 φακέλακι ξερή μαγιά  9  γρ  



ΓΕΜΙΣΗ:
150 γρ ζαμπόν κομμένο σε καρεδάκια
4 φέτες τυρί σε φέτες κομμένο σε καρεδάκια
μοτσαρέλα
1 -2 λουκάνικα χοτ ντογκ κομμένο σε καρεδάκια
λίγη πάπρικα
λίγο μαύρο πιπέρι
1 κρόκο και λίγο γάλα για το τέλος

  ΕΓΩ  ΕΒΑΛΑ  ΓΙΑ  ΓΕΜΙΣΗ  ΟΤΙ ΕΙΧΑ ΣΤΟ  ΨΥΓΕΙΟ  ...ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ - ΤΥΡΑΚΙ -ΕΛΙΕΣ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι τη μαγιά με ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη  και την διαλύουμε με ένα κουτάλι της σούπας χλιαρό γάλα (προσέξτε να   μην είναι καυτό γιατι θα καεί η μαγιά). Σε ένα μπόλ βάζουμε το αλεύρι   και κάνουμε μια λακούβα στο κέντρο του, προσθέστε τη μαγιά, το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, τη ζάχαρη, τα αυγά, το αλάτι και το ζεστό γάλα  σταδιακά. 
  • Ζυμώνουμε τη ζύμη μέχρι να γίνει ελαστική και αφράτη αφήμουμε  να διπλασιαστεί, για περίπου 90 λεπτά σε ένα μέρος μακριά από κρύαρεύματα αέρα (ιδανικά σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά στους 40° και  μετά το αφήνουμε μέσα στο ζεστό φούρνο). Εγώ τα εβαλα στον  αρτοπαρασευαστή όπως πάντα.


  •  Βάζουμε τη ζύμη σε πάγκο εργασίας ελαφρά αλευρωμένο, και κανουμε το σχέδιο της χελώνας μας
  • Με ένα πινέλο διαλύουμε και τον κρόκο με 2-3 κουταλιές της σούπας γάλα ή νερό και περνάμε τηνχελωνα μας.
  •  Σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C για 25/30 λεπτά.Τα αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρετε κομμένο σε φέτες.
Την  ιδέα  την  πήρα  από   εδώ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου