Σελίδες

Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

CHOCOLATE boston cream pie




ΥΛΙΚΑ:
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ :
  • 1/4  κούπας  άγλυκο κακάο σε σκόνη και  μία  κουταλία  επιπλέον για το ταψί 
  • 1 και  1/2 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150  γρ  ζάχαρη
  • 2  κουταλάκια  του γλυκού  μπέικιν  μπάουντερ
  •   μια  πρέζα   αλάτι
  • 80  ml γάλα  χλιαρό
  • 2 αυγά   μεγάλα
  • 2  βανίλιες  με  άρωμα  λεμόνι  ή  πορτοκάλι
  • 70 γρ     βούτηρο  
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Ζεσταίνουμε   το γάλα ελαφρώς και διαλύουμε το κακάο ,  και το αφήνουμε  να κρυώσει τελείως για κανά  15 λεπτο  . Κοσκινίζουμε  το αλεύρι με το baking, και  τα  ανακατεύουμε  σε  μπόλ   με  τη ζάχαρη και το αλάτι.
  •  Ρίχνουμε  και τους κρόκους, το βούτηρο , γάλα με το κακάο  και τη βανίλια και   χτυπάμε  με το  μίξερ  καλά σε μέτρια ταχύτητα
  • Χτυπάμε τα ασπράδια  σε άλλο ξεχωριστό   μπόλ σε μαρέγκα σφιχτή  και την  προσθέτουμε   ανακατεύοντας με  κυκλικές κινήσεις  προσεκτικά  με  μια  σπάτουλα  στο μίγμα των κρόκων σιγά-σιγά
  • Τοποθετούμε το μείγμα σε  ταψάκι διαμέτρου 24  εκατ , καλό  ειναι  να έχουμε   με  αποσπώμενο  πάτο βοηθάει  καλυτερα, καλά βουτυρωμένο και αλευρωμένο  με το κακάο και λίγο αλευρι.
  • Ψήνουμε σε  προθερμασμένο  φούρνο  για περίπου 30 ' στους 180 βαθμούς. Είναι έτοιμο όταν το αγγίξουμε   με το δάχτυλο και επανέρχεται σαν ελατήριο!!  Περιμένουμε να κρυώσει  για  να  το  κόψουμε  στη  μέση  !!  Προσεξτε  .... Αν έχουμε  μεγαλύτερο 28-30   ταψί -φόρμα ..κάνουμε  2  δόσεις  ..  
ΚΡΕΜΑ :
  •  500  ml  γάλα
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 30  γρ αλεύρι   και 30 γρ κόρν  φλάουρ
  • 2  αυγά ολόκληρα
  • 20 γρ. βούτυρο
  • 1 βανίλια -ζάχαρη  με  άρωμα    πορτοκάλι ή  λεμόνι 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Ανακατεύουμε  το κόρν - φλάουρ και   αλεύρι, την ζάχαρη και την βανίλια  σε  ένα μπόλ  . Προσθέτουμε και τα 2 αυγά και ανακατεύουμε με  ένα σύρμα   μέχρι να γίνει χυλός.
  • Ζεσταίνουμε το γάλα σε μία κατσαρόλα και πριν αρχίσει να βράζει ρίχνουμε την μισή ποσότητα από το ζεστό γάλα στο χυλό, ανακατεύουμε  και το ρίχνουμε στο υπόλοιπο γάλα.Ανακατεύουμε  μέχρι να πήξει η κρέμα.   Μόλις είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο  και ανακατεύουμε  .Βάζουμε μια μεμβράνη να ακουμπάει την κρέμα για να μην κάνει κρούστα και την αφήνουμε να κρυώσει.

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ  ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ :

170 γρ  σοκολάτα 70 % κακάο
150 ml  κρέμα  γάλακτος
1-2 κουταλιές της σούπας μέλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Τοποθετούμε την  ψιλοκομμένη σοκολάτα σε ένα  μπολ. Ζεσταίνουμε  καλά     την κρέμα και το μέλι,και το  περιχύνουμε  στο μπολ  με τη  σοκολάτα και  ανακατεύουμε με ενα  σιίρμα  μέχρι να γίνει λείο. Ρίχνουμε το γλάσο πάνω από το κέικ, λειαίνοντας με μια σπάτουλα.
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΙΣΗ:
  • Τέλος σε μία ταρτιέρα  βάζω  το ένα ΚΕΙΚ , αλείφω με την κρέμα και σκεπάζω με το άλλο ΚΕΙΚ. Ρίχνω από πάνω το γλάσο σοκολάτας, και  με  τριμμένα  καρύδια  γαρνίρω  ..
  • EIXA  KAI ΛΙΓΟ  ΣΙΡΟΠΙ ΑΠΌ ΤΟ  ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ  ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ   ΚΑΙ ΤΟ  ΕΡΙΞΑ  ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΚΕΙΚ 
  •  Το γλυκό αυτό διατηρείται στο  ψυγείο 

 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου