Σελίδες

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

ΜΠΡΑΟΥΝΙΣ ΜΕ ΜΕΡΕΝΤΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΚΑ Ferrero Rocher

Ένα φανταστικό  και πολύ νοστιμο     σοκολάτενιο  γλυκό,  στο εσωτερικό είναι ζουμερό και μαλακό σαν brownie!
 Είναι γεμιστό με nutella, γκοφρέτες, φουντούκια, ενώ απέξω γαρνίρεται με σοκολατάκια ferrero rosher !
Μπορούμε   να   χρησιμποιηήσουμε   ferero rosher σπιτικά  δικά μας  και  θα  βρούμε  την συνταγή  εδώ όπως έκανα  εγώ...






ΥΛΙΚΑ :
  • ⅔ φλιτζάνι βούτυρο 
  • ⅓ φλιτζανιού (60 γρ )σταγόνες σοκολάτας  κουβερτούρας
  • 1 φλιτζάνι καστανή  ζάχαρη
  • 2    μεγάλα αυγά
  • ⅔ φλιτζάνι αλεύρι όλες τις χρήσεις 
  • ¼ φλιτζάνι  κακάο σε σκόνη
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ¼ φλιτζάνι θρυμματισμένα φουντούκια
  •   50-60 γρ  γκοφρέτα  σοκολάτα ή  φουντούκι, ψιλοκομμένη 
  • ¼ φλιτζάνι ολόκληρα φουντούκια
  • ⅓ φλιτζανιού Nutella, λιωμένή

  ΓΙΑ  ΤΟ  ΤΕΛΟΣ  :

  • 2 κουταλιές της σούπας (επιπλέον) θρυμματισμένα φουντούκια
  • 6 Ferrero Rochers, κομμενα στην μέση  
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

  1. Προθερμάνουμε  το φούρνο μας  στους 175βαθμούς 
  2. .Βουτηρώνουμε   με βούτυρο ή  λάδι, ένα  ταψί  22-24   όχι πιο  μεγάλο  ταψί  (εγω το έκανα  σε μεγαλήτερο  και έγινε  πολύ λεπτό )
  3.  Σε μιαμικρή  κατσαρολα, λιώνουμε το βούτυρο με τα 60γρ σοκολάτα. Μόλις λιώσει το μίγμα καλά και ενωθεί, το ρίχνουμε σε ένα μπωλ και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Δε θέλουμε να είναι καυτή η σοκολάτα.
  4. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε   με  σύρμα  ελαφρά μέχρι  να γίνει  αφράτο  και  κρεμώδης. Προσθέτουμε  τα αυγά - ένα κάθε φορά  και  χτύπάμε , μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  5. Προσθέτουμε  κοσκίνισμένο  αλεύρι, το   κακάο και το αλάτι, και ανακατευόυμε   με ένα ξύλινο κουτάλι μέχρι  να  απορροφυσει  ολο το αλευρι  το  μείγμα  μας όχι περισσότερο   .προσθέτουμε   και  τα θρυμματισμένα φουντούκια  και   ρίχνουμε ½ του ζύμη μπισκότων στο  βουτηρομένο μας  ταψάκι  
  6. Λιώνουμε  τη  Nutella στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα ή σε μπεν μαρί  πάνω από μια κατσαρόλα με βραστό νερό 
  7. Ρίχνουμε το Nutella πάνω από τη ζύμη  και την στρώνουμε  ομοιόμορφα μέχρι  τις άκρες.Από  πάνω  πασπαλίζουμε  τις γκοφρέτες και  τα  ολόκληρα φουντούκια πάνω από τη ζύμη.Τέλος  ρίχνουμε  και  την υπόλοιπη ζύμη μπισκότων, και  στρώνουμε    με με  μια  σπάτουλα    μέχρι  τις ακρες  .
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά (για  πιο υγρό )  ή , αφήνουμε το στο φούρνο για 10 λεπτά ακ'ομα  περισσότερο για  πιο  σφιχτό Αφήνουμε   να  ηρεμίσει   για περίπου 10 λεπτά.
  9.   Και  τέλος  γαρνίρουμε  με  τριμμένα  φουντουκια  και  μερικα    Ferrero Rochers  κομμένα  στην  μέση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου