Σελίδες

Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ -ΠΑΚΕΤΑΚΙΑ ΖΥΜΗΣ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ - ΜΕΡΕΝΤΑ



ΥΛΙΚΑ
  • 550 -600 γραμμάρια αλεύρι ίσως και  λίγο  παραπάνω ανάλογα το αλεύρι και  το πόσο μεγάλα είναι  τα  αβγά μας   
  • 2 αυγά
  • 200 ml γάλα
  • 25 γρ φρέσκια μαγιά ή 1 φακελάκι ξερή μαγιά 
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 50 γρ  ζάχαρη
  • 100 γρ μαλακό βούτυρο κομμένο σε μικρά  κυβάκια
  • μαρμελάδα, νουτέλα, κρέμα Πατισσερί  η ετοιμη κρέμα βανίλιας
  • 1 κουταλάκι μέλι
  • λίγη άχνη  για το τέλος
  •  50 γρ βούτηρο λειωμένο για το άλειμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Ζεσταίνουμε τα  50 ml  απο το γάλα  μας  και διαλύουμε   τη  μαγιά μας  με το  1 κουταλάκι του γλυκού μέλι,αφήνουμε να  φουσκώσει για  1ο  λεπτά .
  •  Βάζουμε  το αλεύριπου πρώτα  το έχουμε κοσκινίσει  σε ένα μπολ, κάνουμε μια λακούβα  στο κέντρο και προσθέτουμε  το  γάλα με μαγιά και μέλι στο κέντρο του αλευριού και αφήνουν  να ανέβει  για  10 λεπτά η ζύμη μας. Στη συνέχεια, προσθέτουμε  τα αυγά, τη ζάχαρη, το ζεστό  υπόλοιπο  γάλα και το αλάτι και ζυμώνουμε  προσθέτουμε  το μαλακό βούτυρο σπασμένο σε μικρά κομμάτια και   ζυμώνουμε  μια μαλακή ελαστική ζύμη
  • Εγώ τα  έβαλα στον αρτοπαρασκευστή .
  •  Το αφήνουμε να φουσκώσει περίπου 1 και 1/2 - 2 ώρες να διπλασιαστεί ο όγκος  της ζύμης
  •  Ανοίγουμε  τη ζύμη πάνω σε καθαρό πάγκο εργασίας σε ένα φύλλο με παχος  1 cm  περίπου και κοβούμε  σε τετράγωνα  με  πλευρά 5-6 cm το καθενα .
  • Γεμίζουμε στο κέντρο την γέμιση  που μας αρέσει και κλείνουμε της 2 αντικριστές γωνίες αφού πρώτα  της αλείψουμε  με νεράκι και αμέσως  μετά της άλλες 2 απέναντι  γωνίες.
  •  Εγώ έβαλα μερέντα , μαρμελάδα  φράουλα και  βερύκοκο.
  • Τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα  και τα αφήνουμε να φουσκώσουν σκεπασμένα με μια  διαφανή  μεμβράνη  για μια ώρα.  Μετά από μια ώρα τα  πασπαλίζουμε με λιωμένο βούτυρο (περίπου 100 γραμμάρια) και  ψήνουμε  σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 γρ  για 20-25  λεπτά ..  και αφού κρειώσουν  μετά  τα πασπαλίζουμε  με λίγη  άχνη .









 

Σοβαρά, τώρα δείτε πόσο καλά και πετυχημένα  φάινονται  !!!!
Και καλή μας όρεξη !
Ως την επόμενη  φορά  που  θα  ετοιμάσουμε μια  συνταγή  με  ζυμαράκι  να περνάτε  καλά .   

Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε  να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου