Σελίδες

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

MUFFINS ΑΡΜΥΡΑ ME ΤΥΡΙ








ΥΛΙΚΑ :
200 ml γάλα  χλιαρό 
1  αυγό  μεγάλο ή δυο μικρά
1  φακελάκι  ξερή  μαγιά  9 ή  7 γρ  ή  20 γρ  νωπή μαγιά 
100 γρ  βούτυρο  ή  λάδι
500 -560  γρ αλεύρι  για  όλες  τις χρήσεις  .
1  κουταλάκι του  γλυκού  αλάτι
1  κουταλάκι  του γλυκού μέλι ή  καστανή  ζάχαρη
λίγο  παπαρουνόσπορο και σουσάμι
200  γρ  φέτα  με  2 κουταλιές  γιαούρτι
1 κρόκο  με  2-3  κουταλιές  γάλα   για  το  τέλος 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
  •  Ζεσταίνουμε  το γάλα και διαλύουμε την μαγιά  με την ζάχαρη και  ρίχνουμε  μια-δυο  κουταλιές  αλεύρι και αφήνουμε  για  15 -20  λεπτά  να   φουσκώσει   η μαγιά.   Κοσκινίζουμε  το αλεύρι, με το  αλάτι.
  • Και  σε  ένα  μπολ προσθέτουμε  το  αλεύρι  , το  γάλα  την φουσκωμένη  μαγιά. Χτυπάμε  το αυγό   ελαφρά με  το σύρμα και προσθέτουμε  το   βούτυρο   ή  λάδι,  και ζυμώνουμε   μια  μαλακιά  και  εύπλαστη  ζύμη  που δεν   κολλάει  στα χέρια μας .. εγώ  τα  έβαλα  στον αρτοπαρασκευαστή ..
  • Πλάθουμε σε μπάλα, και την τυλίγουμε με μία  μεμβράνη  και αφήνουμε τη ζύμη   να φουσκώσει για  45-50  λεπτά  σε  ζεστό  μέρος  
  • Χωρίζουμε  την  ζύμη  μας  σε  12  κομμάτια     ίδιου  βάρους   αν έχετε  ζυγαριά ή   με το μάτι 
  • .Μετά  σχηματίζουμε   τα  παρακάτω  σχέδια  σύμφωνα με  τις φωτογραφίες που εχω πιο κάτω: 
 
 

  • Λαδώνουμε  της φόρμες   muffinς  και  τοποθετούμε  το  σαλιγκάρι μας    που έχουμε φτιάξει  .
  • Σκεπάστε   τα   με μια πετσέτα κουζίνας και αφήστε τα  για περίπου μισή ώρα να  ξεκουραστούν .Χτυπάμε τον κρόκο με λίγο γάλα  και  αλείφουμε και  πασπαλίζουμε  με  σουσάμι  ή παπαρουνόσπορο 
  •  Προθερμάνουμε   το φούρνο στους 180 βαθμούς.  ψήνουμε για  20 30 -λεπτά για να πάρουν  ένα ωραίο χρυσό χρώμα, ίσως  και λίγο παραπάνω  ανάλογα  το  φούρνο  μας
  • Αφού  ψηθούν  τα βγάζουμε από  την φόρμα  μας  και το αφήνουμε να κρυώσουν 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου