Σελίδες

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

ΚΕΜΠΑΠ ΠΡΟΒΕΙΟ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ



Κεμπάπ πρόβειο γάστρας συνταγή από τη Λάρισα
 

ΥΛΙΚΑ:
  • 2 κιλά πρόβειο κρέας (μπούτι -χεράκι από το εμπρός μέρος του ζώου κατά προτίμηση)
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 2 κόκκινες πιπεριές
  • 3 ντομάτες
  • 1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
  • αλάτι - πιπέρι μαύρο και
  • 1 κρασοπότηρο νερό
  • πιπερι κόκκινο,ριγανι,θρούμπι , ματζουράνα, μοσχοπίπερο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  1. Το κρέας πρέπει να είναι κομμένο σε πριόνι, ώστε να μην έχει τριμμένα κόκαλα και το πλένουμε καλά .
  2. Σε ένα μπόλ ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και σε πιο μεγάλα κομμάτια τις πιπεριές και τις ντομάτες και το σκόρδο σε φέτες , μετά το κρέας το πασπαλίζουμε με το κρεμμύδι, τις πιπεριές και την ντομάτα, το σκόρδο , το αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε ολα τα άλλα αρώματα και το αφήνουμε σκεπασμένο ένα βράδυ , μέσα στο ψυγείο.
  3. Την επομένη βάζουμε το κρέας στη γάστρα προσθέτοντας το λάδι και ένα κρασοπότηρο νερό και μετά στο φούρνο .To βάζουμε σε προθερμαρμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς , το ψήνουμε 3 έως 4 ώρες ανάλογα με το κρέας, δοκιμάζοντας με το πιρούνι τα ψαχνά μέρη.
  4. Μπορούμε να το ψήσουμε και στα κάρβουνα στην σούβλα η στη γαστρα ... 
Την συνταγή την βρήκα απο έναν σεφ Κώστα Περήφανο . Αγόρασα ένα σακουλάκι "ΜΟΣΧΟΒΟΛΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΒΕΙΟ ΚΕΜΠΑΠ" Σούβλας,γάστρας, η παίδακια Από τον Σεφ Κώστα Περήφανο. ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ "ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΚΟΥΤΑΛΙ"





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου