Σελίδες

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

ΤΟ ΜΥΡΜΥΓΚΑΤΟ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ


   





Ένα  υπέροχο   γλυκό  για   όλες  τις  ώρες   που  μου έδωσε   η   φίλη  μου   Γκόλφω  Νικολού   από  την   ομάδα  της    στο   facebook , Οι συνταγές   τις  Γκόλφως  .
 
ΥΛΙΚΑ :
Ζύμη:
  • 6 αυγά
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 και   1/2 κούπα αλεύρι
  • 1 φακελάκι μπέικιν
  • 2 βανίλιες
  • 125   γρ   βούτυρο 
  • 1/2   κούπα τρούφα
Σιρόπι:
  • 3 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 3 φλιτζάνια νερό
  • ξύσμα πορτοκαλιού
  • λίγο    χυμό  από  λεμόνι 
Επικάλυψη:
  • 7 κουταλιές ζάχαρη
  • 125 γρ μαργαρίνη ή   βούτυρο
  • 4 κουταλιές  της   σούπας   κακάο
  • 2 κουταλιές  της  σούπας  νισεστέ
  • 1 ποτήρι νερό
  • 1/2   ποτήρι γάλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


  • Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μετά ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης και χτυπάμε ελαφρά με  το  μίξερ.
  • Προθερμαίνουμε   το  φούρνο μας   στους  200    βαθμούς    
  • Βουτυρώνουμε   μια  φόρμα  28-30 εκατ   και  ρίχνουμε   την  ζύμη   μας  ..
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς και μόλις κρυώσει το σιροπιάζουμε με το καυτό σιρόπι.
  • Βάζουμε σε μία κατσαρόλα  τη μαργαρίνη για την επικάλυψη να ζεσταθεί και σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της επικάλυψης και τα ρίχνουμε κι αυτά στήν κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει  ανακατεύουμε  συνέχεια   για   1-2  λεπτά    να  κρυώσει  ελάχιστα      και το ρίχνουμε πάνω στο γλυκό.
  • Ότι μας έμεινε από το φακελάκι της τρούφας το ρίχνουμε πάνω στο γλυκό, αν  θέλουμε   βάζουμε  και   χρωματιστή  τρούφα   .

  • ΣΙΡΟΠΙ :


  •  Βάζουμε  όλα   τα  υλικά  σε  μια  κατσαρόλα   και  τα  βράζουμε     για  5-6   λεπτά .


  • Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου