Σήμερα φτιάξαμε πάλι σπιτικές πιτούλες.
Το μενού έιχε σνίτσελ χοιρινά αυτή τη φορά στο φούρνο και ξέχασα να πάρω ψωμάκι,φυσικά και οι μικρές ήθελαν πάλι πιτούλες .Δεν χρειάστηκε να το σκεφτώ πολύ .... Αρτοπαρασκευαστής στην πρίζα... προσθέτουμε τα υλικά μετρημένα και το κουμπί έτοιμο για ζύμωμα ,μέσα σε 15 λεπτά έτοιμο το ζυμαράκι ..αυτή την φορά δεν εβαλα κεφίρ παρά μονάχα χλιαρό νεράκι και λίγο ξυδάκι και αλεύρι σκληρό ή και για τσουρέκια που είχε ξεμείνει στο ντουλάπι από τα τσουρέκια μας ....
Δεν μπορούσε αυτή η συνταγή με τα απλά υλικά να λείπει από το μπλόγκ μας ..πάμε να τις φτιάξουμε ..δεν πρόλαβα να βγάλω φωτογραφία με την πίτα τυλιγμένη ..μια διακοπή ρεύματος με εβγάλε εκτός προγράμματος την επόμενη φορά θα σας έχω φωτογραφία ...υπόσχομαι .. ΚΑΙ φυσικά μετά από καιρό κατάφερα να σας δέιξω και φωτογραφία με τυλίγμένες τις πίτες με γυρο και 'ολα τα υπόλοιπα ...
ΥΛΙΚΑ:
400 ml. ζεστό νερό
4 και 1/2 φλιτζανιού αλεύρι για ψωμί ή για τσουρέκια (560 γρ ) ίσως και λίγο παραπάνω
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
4 κουταλιές της σούπας λάδι ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
1 φακελάκι ξερή μαγιά 7-9 γρ
λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσεις για το άνοιγμα
λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσεις για το άνοιγμα
Λαδάκι για το τηγάνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
- Σε ένα μπόλ ανακατέυουμε όλα τα υγρά συστατικά. Προσθέτουμε τημαγιά και την ζαχαρη και το αλάτι. Προσθέτουμε το αλεύρι λίγο-λίγο και ζυμώνουμε για 7-8 λεπτα μια μαλακιά που δεν κολλάει και απαλή ζύμη σαν το αυτί μικρού παιδιού . (εγώ τα έβαλα στον αρτοπαρασκευστή για 15 λεπτά ),
- Στη συνέχεια αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί και να ανέβει για 45 λεπτά με 1 ώρα.
- Οταν πια ξεκουραστεί και ανέβει η ζύμη μας κόβουμε κομμάτια ίσου μεγέθους την ζύμη περίπου το καθένα 100 γρ και τα αφήνουνε για κανά 20 λεπτο να ανέβουν πάλι σκεπασμένα .
- Aνοίγουμε με τον πλάστη της πίτες μας τις τρυπάμε λίγο με το πιρούνι
- .Σε αντικοληιτικό τηγάνι με μια κουταλιά του γλυκού λάδι ή και χωρίς λάδι ψήνουμε σε σιγανή φωτιά .. (π.χ. αν η κουζινα έχει 1-9 στο 6-7 ) για 3-4 λεπτά και απο της 2 πλευρές Και ετοιμες!!
Και καλή μας όρεξη !
Ως την επόμενη φορά που θα ετοιμάσουμε μια συνταγή με ζυμαράκι να περνάτε καλά .
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε τις καινούριες συνταγές!
Πραγματικά είναι τέλειες.Ευχαριστουμε για τη συνταγή ❤️
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα σας !!Σας ευχαριστώ πολύ φίλη μου για τα καλά σας λόγια.!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ πολύ για την όμορφη συνταγή, νομίζεις ότι μπορώ να της βάλω στην κατάψυξη μετά το τηγάνι?
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα σας ! Φυσικά και μπορούμε,σε σακουλακι τροφίμων μόλις τις ψήσουμε και στην κατάψυξη.Και όταν τις χρειαστούμε τις βγαζουμε να ξεπαγωσουν και τις ζεσταίνουμε στην τοστιέρα και τις απολαμβανουμε ..
ΑπάντησηΔιαγραφή