Σελίδες

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΠΑΞΙΜΑΔΑΚΙΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ






ΥΛΙΚΑ   για 20   παξιμαδάκια
  • 500 -550  γρ αλεύρι
  • 260 γρ ζάχαρη 
  • 200 γρ  φουντούκια  κομμένα  στο  μπλέντερ ελαφρά
  •  40 ml   λάδι
  • 1σφινάκι τσικουδιά ή  τσίπουρο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αμμωνία ή   σόδα   αν   θέλετε
  •   2-3 κουταλιές  της  σούπας  ζεστό γάλα ή  χυμό πορτοκάλι
  • 3 αυγά
  • Το ξύσμα ενός μεγάλου πορτοκαλιού
  • 2 σακουλάκια  βανίλια -ζάχαρη   αρωματισμένη με  πορτοκάλι  ή  λεμόνι    ή βανίλιες
  • 1 μπέικιν  πάουντερ




  • κανέλα και γαρίφαλο από   μισό  κουταλάκι  το καθένα  ( προαιρετικά )
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Το πρώτο βήμα είναι να ψηθούν  στον προθερμασμένο φούρνο τα φουντούκια (στους 160 °  βαθμούς) για 5-7 λεπτά σε ένα χαρτί λαδόκολλα .
  2. Βγάλτε τα με μια πετσέτα κουζίνας και αφήστε τα να κρυώσουν.
  3. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού και την βανίλια με γεύση τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει  και να διπλασιαστούν σε όγκο. Μετά  την αμμωνία  διαλύεστε τη σε μια κουταλιά της σούπας ζεστό γάλα και το  λάδι.
  4.  Προσθέτουμε το αλεύρι  και το  μπείκιν ι  όταν  ενσωματωθεί  πλήρως , προσθέτουμε και τα   Φουντούκια κρύα 
  5.   Ανακατεύουμε ένα ξύλινο κουτάλι τα φουντούκια ή με το χέρι σας, είναι πιο εύκολο να χρησιμοποιούμε    το χέρι μας
  6. Η ζύμη  θα  είναι λίγο κολλώδης. Γυρίζουμε  τη ζύμη πάνω  σε  ταψί  με   καλά αλευρωμένη  λαδόκολλα  και δίνουμε το σχήμα  να μοιάζει με ένα ρολό.
  7.  Το ρολό πρέπει να είναι περίπου 4 εκατοστά πλάτος και 2-3 cm ύψος, διότι θα απλωθεί  κατά τη διάρκεια του   ψησίματος.
  8. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο τα ρολά στους 180 ° βαθμούς για 25-30 λεπτά.
  9. Είναι έτοιμο όταν αρχίσει να  παίρνει  χρυσό χρώμα   και αρχίζει να σπάσει στην επιφάνεια.
  10.  Μην αφήνετε τη μυρωδιά της αμμωνίας κατά τη διάρκεια του ψησίματος  να  σας τρομάξει, όταν το ρολό ψήνεται, η μυρωδιά θα εξαφανιστεί  εντελώς.
  11.  Βγάζουμε  το ρολό έξω και αφήνουμε   το για 15 λεπτά σε μια σχάρα για να κρυώσει.
  12.  Κατά το διάστημα αυτό κατεβάζουμε   το φούρνο στους 160 °  βαθμούς . Κόβουμε   το ρολό σε 1 cm πάχος φέτες, φροντίζοντας να κρατήσει το μαχαίρι σε γωνία  45 °.
  13.  Βάζουμε  το ταψί    στο φούρνο   ξανά για άλλα 10 λεπτά για να μπορέσουν να στεγνώσει.
  14.   Βάζουμε παξιμάδακια  σε μια σχάρα για να κρυώσουν  και στη συνέχεια να τα σερβίρουμε με σιγουριά επειδή είναι πολύ, πολύ νόστιμο. Τρώγονται βουτηγμένα σε κρασί, τσάι, γάλα ή καφέ.



    Ως   την επόμενη  φορά  που  θα  ετοιμάσουμε   μια  συνταγή  με  ζυμαράκι  να περνάτε  καλά .   
    Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε  να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου