Μια συνταγή για Ραβανί αφρός από την φίλη Σόφη Τσιώπου στο fb
ΥΛΙΚΑ:
6 αυγά
1/2 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι γάλα
1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ ή 1 φακελάκι
1 βανίλια
ξύσμα1 λεμονιού
500 γρ σιμιγδάλι ψιλό (1 σακουλάκι)
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
5 ποτήρια ζάχαρη
5 ποτήρια νερό
1 βανίλια
Τη φλούδα και χυμό από 1 λεμόνι
1 κουταλάκι σούπας φρέσκο αγελαδινό βούτυρο (δίνει απίστευτο άρωμα και γυαλάδα!)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
6 αυγά
1/2 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι γάλα
1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ ή 1 φακελάκι
1 βανίλια
ξύσμα1 λεμονιού
500 γρ σιμιγδάλι ψιλό (1 σακουλάκι)
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
5 ποτήρια ζάχαρη
5 ποτήρια νερό
1 βανίλια
Τη φλούδα και χυμό από 1 λεμόνι
1 κουταλάκι σούπας φρέσκο αγελαδινό βούτυρο (δίνει απίστευτο άρωμα και γυαλάδα!)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν 5 λεπτά.Χαμηλώνουμε στο ελάχιστο την ταχύτητα και προσθέτουμε το καλαμποκέλαιο,το γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα,τη βανίλια το ξύσμα,και το σιμιγδάλι και το μπέικιν πάουντερ .
- Το μείγμα θα είναι ένας αφράτος χυλός νερουλός.Το αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί 27- 30 εκ. και ψήνουμε στους 170 για 40 λεπτά περίπου
- Το χαράζουμε σε κομμάτια και το αφήνω στην άκρη.(Εγώ πρώτα το σιρόπιασα και μετά το έκοψα σε κομμάτια ξεχάστηκα..αλλά πότισε τόσο καλά το σιρόπι και κόπηκε μια χαρά )
- Βράζουμε ο νερό με τη ζάχαρη, την φλούδα και χυμό λεμόνι, για 5 -6 λεπτά
- Προσθέτουμε τη βανίλια και το βούτυρο χωρίς να το ανακατεύουμε και όταν λιώσει το βούτυρο,σιροπιάζουμε λίγο λίγο (γιατί το ραβανί είναι αφρός και θα διαλυθεί) με το ζεστό σιρόπι,το χλιαρό γλυκό.
- Είναι όνειρο δοκιμάστε το !
Ως την επόμενη φορά που θα ετοιμάσουμε μια συνταγή με ζυμαράκι να περνάτε καλά .
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook Πλάθω ζυμαράκια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε τις καινούριες συνταγές!
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook Πλάθω ζυμαράκια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε τις καινούριες συνταγές!
Πόσα ml το ποτηρι;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα σας !! Το ποτήρι μου ειναι 250 ml !!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο έφτιαξα και έγινε ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΟΟΟ!!!!!!!🥮🥮
ΑπάντησηΔιαγραφήΣας ευχαριστω πολυγια τα καλά σας λόγια!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχω χύμα μπέικον πόσο να βάλω?
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα σας θα βάλετε 1 μεγάλο κουταλι μπεικιν παουντερ η η δυο μικρά κουταλιά σούπας.Καλη επιτυχία .Καλά Χριστούγεννα με υγεία 🎄🎄🎄🌹🎄
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυγνώμη,, 2 κουταλάκια μικρά του γλυκού,, το διορθωνω ,,😚☺☺☺
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυγνώμη,, 2 κουταλάκια μικρά του γλυκού,, το διορθωνω ,,😚☺☺☺
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα το δοκιμασωαν κ ηξερα ο το ραβανι γινεται με γιαουρτι κ οχι με γαλα. Φαινεται πολυ ωραιο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλη επιτυχία σας εύχομαι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι υπέροχο,,,
Καλή σας ημέρα..
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε αντιστάσεις ή στον αέρα;
Καλησπέρα σας!Αντιστασεις πάνω και κάτω φίλη μου ...
ΑπάντησηΔιαγραφή