Σελίδες

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

ΑΧΙΒΑΔΕΣ ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ

Αυτά τα υπέροχα τυροπιτάκια τα ανακάλυψα μετά από μια βόλτα που έκανα στο ίντερνετ.
Αμέσως τράβηξαν  την προσοχή μου το σχέδιο τους και αποφάσισα να  επιχειρήσω να τα φτιάξω  . 
Πιο κάτω δίνω την πηγή και την συνταγή του ζυμαριού που αγαπάω πολύ να φτιάχνωστα τυροπιτάκια μου 
Πάμε να τα φτιάξουμε παρεούλα λοιπόν.....










Η ιδέα  για  το σχέδιο   είναι   από εδώ  

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ:

4  φλιτζάνια αλεύρι κοσκινισμένο και λίγο παράπάνω
3/4  του φλιτζανιού χλιαρό νερό
1/4  του φλιτζανιού γάλα χλιαρό
2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
1 φακελάκι μαγιά  ξερή
1 αυγό
100 γρ λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού  αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
αλεύρι για το άνοιγμα των φύλλων

ΥΛΙΚΑ  ΓΙΑ ΤΗΝ  ΓΕΜΙΣΗ:

 τυρί φέτα (τρίμματα ) ανθότυρο και λίγο μανούρι
 φρεσκοτριμμένο  ασπρο  πιπέρι ή πάπρικα γλυκεία
1-2  κουταλιές γιαούρτι
λίγο γάλα  για  το τέλος και σουσάμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

  • Βάζουμε  στον  κάδο   του αρτοπαρασκευαστή  ή  σε ένα  μπολ την μαγιά  , το  νερό, το γάλα  ,  την  ζάχαρη  το  αυγό, το  λάδι και το  γιαούρτι  και  ανακατεύομε  να  ενωθούν όλα  τα υλικά   μαζί και σιγά -σιγά  προσθέτουμε  το αλάτι, και   το αλεύρι  μας λίγο  -λίγο  και  ζυμώνουμε  να  ενωθούν τα  υλικά  μας  ... μέχρι να  έχουμε μια   ζύμη  απαλή  και  χωρίς  να κολλάει  στα χέρια  μας . Την αφήνουμε  λίγο  να ξεκουραστεί  για 30 -40  λεπτά !! 

  •  Χωρίζουμε  τη ζύμη σε 8 μέρη και τα  ανοίγουμε φύλλα,  με  την βοήθεια του πλάστη  και με  νισεστέ ανακατεμένο με αλεύρι στρογγυλά   ,   .  
  • Κόβουμε με  ΄ένα μαχαίρι σταυρωτά  σαν την πίτσα  αλλά  σε  4 κομμάτια
  • Παίρνουμε το ένα  κομμάτι το βουτυρώνουμε  με  λίγο λάδι και όπως  φαίνεται  στις  φωτογραφίες  παρακάτω με  μια  ουρά  από μια κουτάλα ξύλινη από την πάνω γωνία του φύλλου το μαζεύουμε και το " διπλώνουμε "

  •  Βάζουμε από 1 κουταλιά γέμιση,  και διπλώνουμε  όπως φαίνεται στις  παρακάτω φωτογραφίες
  •  
  • Και κλείνουμε διπλώνοντας όπως  φαίνεται στις φωτογραφίες ,για  πιο  αναλυτικά  έχω  βάλει το λίγκ  που έχει και βίντεο βήμα -βήμα .
 
 
  • Αφού τα διπλώσουμε όλα, αν θέλουμε μπορούμε να τα διατηρήσουμε στο ψυγείο, σε κλειστό σκεύος για 24 ώρες, στην κατάψυξη για 6 μήνες, ή να τα φτιάξουμε αμέσως.
  • Τα τοποθετήσουμε σε ταψί  με   λαδόκολλα  και τα βουτυρώσουμε  με  λαδάκι  κι αυτά με ένα πινέλο,  στους 180°C στον αέρα για 20 λεπτά περίπου



 
 




Ως την επόμενη  φορά  που  θα ετοιμάσουμε μια συνταγή  με  ζυμαράκι να περνάτε  καλά .   
  


Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαράκια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου