Σελίδες

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

ΨΩΜΑΚΙΑ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ ΓΙΑ SANDWICH

Mετά  από  τόσες συνταγές  για ψωμάκι  για  σαντουιτσάκια  εδώ  που έχω δοκιμάσει  στην  κουζίνα  μου ....σήμερα  αποφάσισα  αυτή  την  συνταγή εδώ  να  την ξανακάνω  με  μερικές  αλλαγούλες  στο  είδος του  αλευριού και  να  προσθέσω  ένα  ακόμα  υλικό  που  αγαπάω να  χρησιμοποιώ  στις  ζύμες  μου.
Πάμε  να να τα ετοιμάσουμε  για  το  αυριανό  πρωινό των παιδιών  στο σχολείο τους   .... 










ΥΛΙΚΑ: 
  • 2  ½ φλιτζάνια αλεύρι  ολικής  (350γρ)
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι  για  όλες  τις  χρήσεις  (280 γρ )
  • 1 φακελάκι  μαγιά  ξερή   7 γρ
  • ¼ φλιτζάνι  νερό
  • 2 κουταλιές  ζάχαρη  καστανή ή  ιμβερτοζάχαρη  εδώ
  • 1 και  ½ κούπες γάλα  χλαρό
  • ½ φλιτζάνια λάδι  
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 αυγό και  1 κρόκο αυγού
  •  1 ασπράδι  αυγού  και 2 κουταλιές της σούπας νερό  καλά  χτυπημένο  ή  γάλα  σκέτο  περνάμε   από πάνω  τα  ψωμάκια
  • σουσάμι
 ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
  • Διαλύουμε  τη  μαγιά και 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη με το  ¼  κούπας  νερό, το αφήνουμε για 15 λεπτά μέχρι να αρχίσει να φουσκώνει
  • Προσθέτουμε το γάλα, το αυγό και το κρόκο του αυγού, το λάδι και την υπόλοιπη ζάχαρη σε ένα  κάδο  του αρτοπαρασκεαυστή  ή στο μπολ του μίξερ. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν. Προσθέτουμε τη μαγιά, στην συνέχεια  τα αλεύρια και το αλάτι και  ζυμώνουμε
  • Ζυμώνουμε τη ζύμη μέχρι να έρθει  σε μια μπάλα. Εάν η ζύμη μας  είναι πολύ κολλώδες προσθέτουμε  και άλλο ¼ φλιτζάνι άσπρο αλεύρι. Συνήθως σε αυτό το σημείο πριν το κάνω άφησα τη ζύμη να καθίσει και να ξεκουραστεί για 5 λεπτά ώστε το αλεύρι σίτου για να απορροφήσει όλα τα υγρά. Αν η ζύμη είναι ακόμα κολλώδες σε αυτό το σημείο προσθέτουμε   το επιπλέον αλεύρι.
  • Συνεχίζουμε  να ζυμώνουμε τη ζύμη για περίπου 5 λεπτά, μέχρι η ζύμη είναι μαλακή και ελαστική. Σκεπάζουμε τη ζύμη και αφήνουμε  να αυξήσει τον όγκο της μέχρι να διπλασιαστεί.  Πατάμε με  την  γροθιά μας  προς τα κάτω τη ζύμη και αφήνουμε  πάλι την να αυξήσει και πάλι.
  • Μοιράζουμε  τη ζύμη είτε για ψωμάκια χάμπουργκερ  100 γρ  σχεδόν  12 τεμάχια . Πλάθουμε σε επιθυμητά σχήματα και τοποθετούμε  σε ένα λαδωμένο ταψί. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να  μέχρι να διπλασιαστούν
  • Βουρτσίζουμε  με  ένα  πινέλο  το κρόκο αυγού  διαλυμένο  με  2 κουταλιές  νερό   και πασπαλίζουμε με σουσάμι και  άλλους  σπόρους  της  αρεσκείας   μας .
  • Ψήνουμε σε  προθερμασμένο  φούρνο  στους  βαθμούς180  βαθμούς  , περίπου για  20 λεπτά .



    Έτοιμα  .... είναι   πολύ  αφράτα μέσα. Είναι πολύ νόστιμα..


                                                 Καλή σας όρεξη!
     Ως την επόμενη  φορά  που  θα  ετοιμάσουμε μια  συνταγή  με  ζυμαράκι  να περνάτε  καλά .      
    Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε  να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου