Σελίδες

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΚΑΡΔΟΥΛΕΣ





Έφτιαξα πάλι σήμερα  το  εύκολο  κέικ γιαουρτιού αυτή  την φορά σοκολατένιο και  με καρδούλες  για τον Αγιο Βαλεντίνο .Εσείς αν  θέλετε μπορείτε  να  βάλετε  και  κόκκινο χρώμα ..εγώ  δεν τα   βάζω στην κουζίνα μου ούτε  στα  γλυκά  μου ούτε στα μπισκότα μου  τα φοβάμαι  και  τα  αποφεύγω  όσο  μπορώ μια  και  θα  φάνε και  τα  κοριτσάκια μου  .
 Την ιδέα  και τα υλικά  την  πήρα  από  εδώ  
Η   φόρμα  που  χρησιμοποίσα  στρόγγυλη και  είναι  32 εκατ , έκανα  ολόκληρη  την  δόση ,εσείς  ανάλογα  με  το  μέγεθος της  φόρμας σας  να κάνετε  και  την ανάλογη  δόση .

ΥΛΙΚΑ  :

Τι θα χρειαστούμε  γιατο απλό  σοκολατενιο  κέικ:

  • 4 μεγάλα αυγά
  • 250 ml λάδι  καλαμποκέλαιο  ή   λάδι 
  • 250γρ   γιαούρτι 
  • 300 γρ  ζάχαρη
  • 500  γρ  αλεύρι  για  όλες  τις  χρήσεις  
  • λίγο αλάτι 
  • 3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή 1 βανίλια -ζάχαρη  με  άρωμα  πορτοκάλι    
  • κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής  ή  50 γρ κακάο σε σκόνη  και  2  κουταλιές   γάλα  και   2  κουταλές   γεμάτες  μερέντα  ή 100 γρ  σοκολάτα λιωμένη  σε  μπέν μαρί 

Τι θα χρειαστούμε  για  την καρδιά:

  • 4 μεγάλα αυγά
  • 250 ml λάδι  καλαμποκέλαιο  ή   λάδι 
  • 250γρ   γιαούρτι 
  • 300 γρ  ζάχαρη
  • λίγο αλάτι
  • 500 γρ  αλεύρι  για  όλες  τις  χρήσεις
  • 3  κουταλάκια  του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ξύσμα  από  πορτοκάλι
  • λίγο αλάτι 
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή 1  βανίλια  -ζάχαρη  με  άρωμα  πορτοκάλι    

Τι θα  χρειαστούμε  για  την κρέμα  σοκολάτα :

250 γρ  σοκολάτα (70% κακάο) 
200 γάλα  εβαπορέ
10 γρ  μαλακό βούτυρο
1 κουταλιά  μέλι  για  να  γυαλίζει  η  σοκολάτα
τριμμένους  ξηρούς καρπόυς  ή  σοκολατένιες  καρδιές 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Πως  θα φτιάξουμε  για  την καρδιά:
  • Πριν ξεκινήσουμε πρέπει να προθερμάνουμε  τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
    Πρώτα φτιάχνουμε το κέικ   για την καρδιά, βάζουμε  το  λάδι  σε ένα μπολ μαζί με την ζάχαρη άχνη και  χτυπάμε με  τον αυγουλοδάρτη   για  2-3  λεπτά  και προσθέτουμε  και  τα αυγά και στην συνέχεια και  το γιαούρτι  και  στην συνέχεια   κοσκινίζουμε  από ψηλά το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ ,το αλάτι και ανακατεύουμε   με τον  αυγουλοδάρτη  για λίγα δευτερόλεπτα, μέχρι να αναμειχθούν καλά.
  • Τέλος  προσθέτουμε  και  το εκχύλισμα της βανίλιας , και  αν θέλουμε   αρκετές σταγόνες από το κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.
  • Δεν χρειάζεται καν μίξερ, η ζύμη θα γίνει ελαφρά σφιχτή έτσι πρέπει να είναι
  •  Έπειτα, βάζουμε   το μείγμα μας σε μια στενόμακρυ φόρμα για κέικ .
  • Ψήνουμε   στους  180   για περίπου 45 με 50 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να σφίξει. Βυθίζουμε  στο κέντρο ένα μαχαίρι και αν είναι έτοιμο θα βγει καθαρό.
  • Τέλος, αφήνουμε  να κρυώσει για 5 λεπτά και  το  αναποδογύρισε σε μια πιατέλα.
  • Τώρα αφού κρυώσει  το  κέικ  μας  και  μετά  απο 2-3  ώρες   κόβουμε  σε  κομμάτια  το  κείκ μας  2 εκατ  και παίρνουμε   έναν κόφτη σε σχήμα καρδιάς και κόβουμε  15 καρδιές, ή αν έχουμε   πιο μεγάλη φόρμα για κέικ όσες χρειάζεται  για να πιάσουν από την μία άκρη στην άλλη.  Ετοιμάζουμε   έναν δίσκο με  μεμβράνη και  τις  βάζουμε  την μια  δίπλα  στην άλλη  και  τις  τυλίγουμε  σε  ρολό με την μεμβράνη  να  σφίξουν  και στη συνέχεια  τις αφήνουμε  στο ψυγείο για   2-3  ώρες
  • Προσοχή, θα πρέπει να το αφήσειτε να κρυώσει για 10 λεπτά πριν το βγάλουμε  από την φόρμα.ες.
    Πως  θα  φτίαξουμε  το  σοκολατενιο  κέικ:
    • Πριν ξεκινήσουμε πρέπει να προθερμάνουμε  τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
    •  Βάζουμε το  λάδι   σε ένα μπολ μαζί με την ζάχαρη άχνη και χτυπάμε   με  τον αυγουλοδάρτη   για  2-3  λεπτά  και τα αυγά και στην συνέχεια και  το  γιαούρτι  και  στην  συνέχεια  κοσκινίζουμε  από ψηλά το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και   προσθέτουμε  και  το εκχύλισμα της βανίλιας και το  κακάο  που το έχουμε   ανακατέψει  με   το  γάλα και  το κάναμε  μια  κρέμα  και την  μερέντα ,ανακατεύουμε  με τον  αυγουλοδάρτη  για λίγα δευτερόλεπτα, μέχρι να αναμειχθούν καλά.
    •  Δεν χρειάζεται καν μίξερ, η ζύμη θα γίνει ελαφρά σφιχτή έτσι πρέπει να είναι.
    • Πρώτα  θα πρέπει να βάλουμε  λίγο από το μείγμα μας στην βάση της φόρμας και από πάνω τις καρδιές που κόψαμε πριν στο κέντρο, την μία δίπλα  στην από την άλλη..   
    • Το υπόλοιπο μείγμα θα πρέπει να το ρίξουμε  από πάνω, φροντίζοντας να καλύπτονται πλήρως οι καρδιές μας .Ψήνουμε  στους  180 για περίπου 45 με 50 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να σφίξει. Βυθίζουμε  στο κέντρο ένα μαχαίρι και αν είναι έτοιμο θα βγει καθαρό.
    • Έπειτα, βάζουμε   το μείγμα μας σε μια φόρμα για κέικ και το  ψήνουμε  στους  180  βαθμούς   για περίπου 1 ώρα   Βυθίζουμε  στο κέντρο ένα μαχαίρι και αν είναι έτοιμο θα βγει καθαρό.
    • Τέλος, αφήνουμε  να κρυώσει για 5 λεπτά και  το  αναποδογύρισε σε μια πιατέλα.

    Πως θα φτιάξουμε   την σοκολατένια κρέμα:

    • Βάζουμε  την σοκολάτα σε ένα μπολ και έπειτα το μπόλ σου σε ένα κατσαρολάκι με νερό που βράζει, αυτό είναι το γνωστό μπεν μαρί.
    • Ανακατεύουμε σιγά σιγά για να λιώσει η σοκολάτα και πρόσθετουμε  το βούτυρο, την άχνη, το εκχύλισμα βανίλιας και το γάλα.
    • Μόλις  κρυώσει  το   κέικ  μας. περιχύνουμε  με   την σοκολατένια  κρέμα και  πασπαλίζουμε  με τριμμένους  ξηρούς  καρπούς  ,αφού  έχει και  αυτή  κρυώσει λίγο ... και  μετά  από  2-3  ώρες  κόβουμε  κομμάτια  και  το απολαμβάνουμε ,,,   Την ιδέα  την  πήρα  από   εδώ


                                                                                                               Καλή επιτυχία

    Ως   την επόμενη  φορά  που  θα  ετοιμάσουμε   μια  συνταγή  με  ζυμαράκι  να περνάτε  καλά .   

    Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε  να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές!

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου