Σελίδες

Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΕΣ ΤΡΟΥΦΕΣ







Ακαταμάχητες  σοκολατένιες  τρούφες   για  την  ημέρα  του αγίου Βαλεντίνου και  όχι  μόνο ..ένα  κέρασμα για όλες τις ώρες .
Εμείς στην οικογένεια  μου δεν  μπορούμε  να  πάρουμε  τα  χέρια  μας  από αυτά  τα  σοκολάτακια  .Εύκολα ,γρήγορα και χωρίς  ψήσιμο ..
φτιάξετα  και απολαύστε τα

ΥΛΙΚΑ:
  • 200 μπισκότα πτι μπέρ ( 1 πακέτο )
  • 80 γρ βούτυρο αγελάδας
  • 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη(εγώ έβαλα λιγότερο εσείς αν θελετε βάλτε όλη την ποσότητα )
  • 2 κουταλιές κακάο
  •   100 ml φρέσκο ​​γάλα
  •   1/2 φλιτζάνι αλεσμένα καρύδια ή ότι άλλο ξηρό καρπό σας  αρέσει .Εγώ έβαλα  ένα  μίγμα με ότι είχα , (η μεζούρα έχει χωρητικότητα 250 ml. 
  • 1 βανίλια με άρωμα κανέλα 
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα  
  • μια πρέζα αλάτι
  • 125 γρ σοκολάτας μαύρης σοκολάτας 
  • καρύδια για διακόσμηση ή αμύγδαλα ή τρούφα σοκολάτα ή χρωματιστή τρούφα για  το τέλος
  • 2 κουτάλια της σούπας κονιάκ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  1. Τρίβουμε τα μπισκότα με τα χέρια  μας σε κομμάτια και τα ρίχνουμε  σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ  .
  2. Λίωνουμε το βούτυρο αγελάδας σε μπεν μαρί  ή σε  φούρνο μικροκυμάτων αφού το  έχουμε  κόψει σε κομμάτια. Προσθέτουμε αφού έχει κρυώσει στο μπολ μετα μπισκότα 
  3. Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη, το αλάτι, τη βανίλια και τα αλεσμένα καρύδια και το κονίακ.Προσθέτουμε και κακάο στα υλικά του μπολ
  4. Προσθέτουμε και το φρέσκο ​​γάλα και την σοκολάτα που την λιώσαμε σε μπέν μαρί  Μπορεί να μην χρειαστεί  ολόκληρο το γάλα ή να προσθέσουμε λίγο ακόμα.
  5. Ανακατεύουμε με τα χέρια μας μέχρι να αναμειχθούν όλα τα προϊόντα,σαν το μείγμα του κιμά. Θα έχουμε ένα πολύ νόστιμο σοκολατένιο μίγμα. Μπορούμε να δοκιμάσουμε αλλά μην το φάτε! χα  χα χα ...έμεις το φάγαμε με το κουτάλι ..όχι  εγώ τα κοριτσάκια μου φυσικά ευτιχώς που έκανα 2 δόσεις ..
  6.  Αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.Από εδώ και στο εξής, αρχίζει το διασκεδαστικό μέρος. Σχηματίζοντας το γλυκό. Παίρνουμε με το κουτάλι το μείγμα μας και το ζυγίζουμε 30-40 γρ του δίνουμε στρόγγυλο σχήμα βουτώντας τα χέρια  μας σε νερό ή σε λίγο καλαμποκέλαιοή κονιάκ και τα ρολάρουμε  τις τρούφες μέσα σε τρούφα σοκολάτας ή ξηρούς  καρπούς
                             Αποθηκεύουμε τις τρούφες στο ψυγείο για  μια  βδομάδα, αν προλάβουν  φυσικά  να μείνουν .
 



Ως την επόμενη φορά που θα ετοιμάσουμε μια συνταγή με ζυμαράκι  να περνάτε καλά .   
  

Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου