Σελίδες

Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

ΤΡΑΓΑΝΑ ΣΤΙΚ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ




Και αυτή  την φορά  πάλι  με  κολοκυθάκια  θα   ασχοληθώ  στην κουζίνα  μου ,ολόφρεσκα  από  το  κήπο  των  γονιών  μου ,  σειρά τώρα  έχει  και  η αγαπημένη  μου κολοκυθοτυρόπιτα  , μια  από αυτές  τις  μέρες  θα  την ετοιμάσω 

ΥΛΙΚΑ:
4-5 μέτρα κολοκυθάκια, 
3/4 της κούπας αλεύρι για  όλες τις χρήσεις με  λίγο καλαμποκάλευρο 
1 κούπα  φρυγανιά τριμμένη 
1 αυγό μεγάλο ή δύο  μικρά 
πάπρικα  
αλάτι, 
2-3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες ( εγώ βάζω σκορδόλαδο)
λάδι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
  • Αυτά τα απίστευτα τραγανά κολοκυθάκια στο φούρνο προετοιμάζονται εξαιρετικά εύκολα Πρώτα πλένουμε και καθαρίζουμε  τα κολοκυθάκια μας . 
  • Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε  ράβδους Το μήκος δεν είναι τόσο σημαντικό.8-10 εκατ και πάχος σχεδόν 1-2  εκατ  Το πιο σημαντικό, τα κομμάτια να μην είναι πάρα πολύ παχιά.  Βάζουμε σε ένα  ταψάκι το χαρτί ψησίματος και με  ένα  πινέλο  λαδώνουμε  λίγο  το χαρτί 
  •  Σε ένα μπολ, χτυπάμε  το αυγό  2 κουταλιές της σούπας. νερό ή φρέσκο ​​γάλα. 
  • Σε ένα πιάτο, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε το ψωμί και το αλεύρι καλαμποκιού  σε ένα  άλλο πιάτο.
  • Προσθέτουμε λίγο αλάτι στα αυγά, το αλεύρι και στα ψίχουλα. . Εάν χρησιμοποιείτε σκελίδες σκόρδου, τα αλέθεται και τα προσθετέ τε στα αυγά.Τακτοποιούμε  άνετα τα πάντα μπροστά σας και αρχίζουμε   το πάρισμα με την  ακόλουθη σειρά: αλεύρι, αυγό, και φρυγανιά.  Τοποθετούμε  τα παναρισμένα κομμάτια  δίπλα-δίπλα στο ταψί με την  λαδόκολλα 
  • Ψήνουμε σε ένα προθερμασμένο φούρνο 220 βαθμών και τα ψήνουμε μέχρι να πάρουν μια ωραία και χρυσή κρούστα. Αφού ελαφρώς πάρουν χρώμα , κατεβάζουμε  το φούρνο (στους 180-190 βαθμούς , ώστε να μην καούν και  μείνουν άψητα και συνεχίζουμε το ψήσιμο . 
  • Αφαιρομε τα ψημένα κολοκυθάκια και μόλις η γλώσσα σας μπορεί να αντέξει  την θερμοκρασία , τα απολαμβάνουμε  με ευχαρίστηση βουτώντας  τα σε φρέσκο και σπιτικό τζατζίκι  .
  •  Είναι θεϊκά! 
  •  Επιτρέψτε μου να αναφέρω μόνο ότι τα κρύα είναι υπέροχα, εκτός από το ότι το πανάρισμα μαλακώνει ελαφρώς και χάνει την τραγανότητα του.  Δεν υπάρχει τίποτα άλλο να πω.
  • Απλά δοκιμάστε τα !





Ως την επόμενη  φορά  που  θα  ετοιμάσουμε   μια  συνταγή  με  ζυμαράκι  να περνάτε  καλά .   

Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε  να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου