Σελίδες

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019

ΚΙΜΑΔΟΠΙΤΑΚΙΑ












  • Για το φύλλο:
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι πρόβειο χωρίς την πέτσα (250 γρ )
  • 1 κεσεδάκι λάδι ελιάς (250 ml)
  • 1 κουταλιά βούτυρο για  περισσότερο άρωμα 
  • 500-550 γρ (και λίγο παραπάνω) αλεύρι για όλες της χρήσεις 
  •  1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ (20γρ)
  • 1 και 1/2 κουτάκι του γλυκού αλάτι ανάλογα την γέμιση που θα  βάλουμε 
  • 1 πρέζα ζάχαρη 
  • λίγο νισεστέ για το άνοιγμα 
Για την γέμιση:

  • 250 γρ κιμά μοσχάρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη 
  • 1 κρεμμύδι μέτριο κομμένο στο μπλέντερ
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • λίγο πιπέρι
  • λίγη ρίγανη 
  • 50 ml λάδι
  • 50 ml κρασί λευκό ξηρό 
  • 1/2  κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη και 1/2 καρότο κομμένο στο μπλέντερ
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 αυγό με λίγο γάλα για το τέλος
  • σουσάμι και λιναρόσπορο για το τέλος 


     ΕΚΤΕΛΕΣΗ:


    • Σε μια κατσαρόλα μικρή ζεσταίνουμε το λάδι και προσθέτουμε και τον κιμά,ανακατεύουμε συνέχεια και μόλις αλλάξει χρώμα-ασπρίσει προσθέτουμε και το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα.
    • Σβήνουμε με το κρασί προσθέτουμε και το σκόρδο και την πιπεριά και προσθέτουμε και το πιπέρι και την πάπρικα και το αλάτι και τον μαϊντανό. 
    • Προσθέτουμε και μισό ποτήρι νερό ίσως και λίγο παραπάνω όσο χρειάζεται και να ψηθεί ο κιμάς μας και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να μείνει μόνο με το λαδάκι του.Αφήνουμε να κρυώσει .


     ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
    1. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα υλικά της ζύμης όλα μαζί και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μία ζύμη που να μην κολλάει.
    2. Ετοιμάζουμε την γέμιση και την αφήνουμε να κρυώσει  .
    3. Παίρνουμε μικρά μπαλάκια (λίγο μεγαλύτερο από καρύδι) και τα ανοίγουμε σε στρογγυλό σχήμα. ή με ένα στρόγγυλο τσέρκι αφού ανοίξουμε την ζύμη με τον πλάστη σε φύλλο πάχους 0,50 εκατ με την βοήθεια  νισεστέ κόβουμε κύκλους -πιτάκια 
    4. Τοποθετούμε μία κουταλιά από την γέμιση στο κέντρο και κλείνουμε σε μισοφέγγαρο με την βοήθεια του πιρουνιού
    5. Τοποθετούμε τα πιτάκια σε ταψάκι που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί .
    6. Αφού έχουμε τελειώσει με όλα τα πιτάκια τα αλείφουμε με κρόκο αυγού και σουσάμι.
    7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180  για 20 λεπτά ανάλογα το φούρνο μας 







    Ως την επόμενη φορά που θα ετοιμάσουμε  μια  συνταγή με ζυμαράκι να περνάτε καλά .

    Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές.



    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου