Λίγα φύλλα που έπρεπε να  ξοδευτούν και  χωριάτικα φρέσκα αυγά και γάλα από το ΘΕΣ/ΓΑΛΑ της γειτονιάς έγιναν μια γλυκιά πίτα για να  συνοδεύσει  το καφέ μας ! Δοκιμάστε  την   ... τολμήστε το   είναι πιο γρήγορη  γλυκιά  πίτα  που έχω φτιάξει !!


ΥΛΙΚΑ:
ΕΚΤΕΛΕΣH:

ΥΛΙΚΑ:
- 125 γραμμάρια βούτυρο αγελάδας
 - 500 γρ φύλλα κρούστας (τα δικά μου ήταν 12 φύλλα)
 - 4 αυγά
 - μια πρέζα αλάτι
 - 1 βανίλια-ζάχαρη με άρωμα λεμόνι
 - 100 γρ κρυσταλλική ζάχαρη (αν την θέλουμε πιο γλυκιά προσθέτουμε ακόμα 20-30 γρ)
 - 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
 - 2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ (προαιρετικά) μου αρέσει η γεύση του
 - 500 ml. φρέσκο γάλα ζεστό
 - 1 ταψί 28-30 εκατ διάμετρο
 - σταφίδες(προαιρετικά )ή αν θέλετε σταγόνες σοκολάτας
 - κανέλα και άχνη ζάχαρη για το τέλος
 
ΕΚΤΕΛΕΣH:
- Λιώνουμε το βούτυρο.
 - Βάζουμε χαρτί ψησίματος σε ένα ταψί που έχει διάμετρο 28-30 cm.ή λαδώνουμε μόνο το πάτο του ταψιού με βούτυρο (το δικό μου ταψί είναι πυρέχ και δεν έβαλα χαρτί ψησίματος )
 - Βουτυρώνουμε κάθε ένα από τα φύλλα κρούστας με το λιωμένο βούτυρο με ένα πινέλο και διπλώνουμε σε σχήμα βεντάλιας Στη συνέχεια, σχηματίζουμε ένα σαλιγκάρι-τριαντάφυλλο. Τοποθετούμε τα σαλιγκάρια-τριαντάφυλλα στο ταψί
 - Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 16-20 λεπτά σε 180 βαθμούς στον αέρα
 - Όσο ψήνουμε το γλυκό  μας  ανακατεύουμε τα αυγά με την κρυσταλλική ζάχαρη και άχνη-ζάχαρη,το αλάτι , τις βανίλιες και το κόρν φλάουρ (η συνταγή δεν το είχεεμείς μας  αρέσει η γεύση του)
 - Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ελαφρώς ζεστό φρέσκο γάλα που το ζεστάναμε με μια φλούδα από λεμόνι να βγάλει τα αρώματα του . Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια σάλτσα και στην συνέχεια προσθέτουμε τις σταφίδες πάνω από το γλυκό .Και προσθέτουμε στο ψημένο γλυκό την σάλτσα . Θα δούμε αν το ταψί μας είναι ρηχό ότι η ποσότητα της σάλτσας μας είναι αρκετή θα περιμένουμε 5 λεπτά να απορροφήσει την σάλτσα
 - Ξανά βάζουμε το γλυκό μας στο ζεστό φούρνο και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά
 - Μόλις βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο, σκεπάζουμε με ένα πανί και αφήνουμε το να κρυώσει.
 - Αφαιρέστε προσεκτικά το χαρτί από τη κρύα πίτα. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη-άχνη και απολαμβάνουμε την γλυκιά ΄γαλατόπιτα ' Μπορούμε να την απολαύσουμε και χωρίς την άχνη και αποφεύγουμε τις περιττές θερμίδες
 - Αν θέλετε μπορείτε να κάνετε και ένα σιρόπι να την ποτίσετε το έχω δοκιμάσει πιο κάτω..θα δέιτε και φωτογραφίες η επιλογή είναι δική σας
 

| Εδώ η πίτα έχει σιρόπι από γαλακτομπούρεκο που έιχα στο ψυγείο | 
| Εδώ η πίτα έχει σιρόπι από γαλακτομπούρεκο που έιχα στο ψυγείο | 
Ως την επόμενη φορά που θα ετοιμάσουμε μια συνταγή με ζυμαράκι να περνάτε καλά .   
Αν σας αρέσουν οι 
συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές







