Σελίδες

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019

ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΕΥΚΟΛΑ ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ





Ακαταμάχητες σοκολατένιες τρούφες για κέρασμα των Χριστουγέννων και όχι μόνο .. Είναι ένα κέρασμα για όλες τις ώρες .
Εμείς στην οικογένεια μου δεν μπορούμε  να πάρουμε τα χέρια μας από αυτά τα  σοκολατάκια .
Εύκολα,γρήγορα και χωρίς ψήσιμο ..
φτιάξε τα και απολαύστε τα 
Χρησιμοποιούμε κέικ που έχει μπαγιατέψει για αυτό και τις ονομάσαμε τρούφες τις ανακύκλωσης , (εμείς  αυτή την φορα το δικό μας κέικ ήταν κέικ που ξέχασα να προσθέσω μπέικιν πάουντερ και δεν μας φούσκωσε  και δεν πετάμε τίποτα σε αυτούς  τους καιρούς που ζούμε),βάφλες ,κουλουράκια νηστίσιμα και έχουμε έτσι νηστίσιμες τρούφες για όλες τις νηστείες, βάζοντας αντί για βούτυρο μαργαρίνη   

ΥΛΙΚΆ:


  • 350 γρ κέικ  ή Βασιλόπιτα ή κουραμπιέδες ή  μπισκότα πτι μπέρ  
  • 125 γρ βούτυρο αγελάδας ή  μαργαρίνη (εγώ δεν την χρησιμοποιώ στη κουζίνα μου )
  • 50 γρ μέλι (εγώ έβαλα και σιρόπι από κεράσι γλυκό που είχα στο ψυγείο )
  • 2 κουταλιές ζάχαρη άχνη (προαιρετικά αν είναι το μείγμα πικρό)
  • 3 κουταλιές κακάο
  • 180 γρ  αλεσμένα καρύδια ή ότι άλλο ξηρό καρπό σας  αρέσει .
  • 1 φακελάκι βανίλια-ζάχαρη  με άρωμα πορτοκάλι ή λεμόνι  
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα 
  • μια πρέζα αλάτι
  • 80 γρ σοκολάτας μαύρης σοκολάτας 
  • καρύδια για διακόσμηση ή αμύγδαλα ή τρούφα σοκολάτα ή χρωματιστή τρούφα  ή κακάο  για  το τέλος
  • 2 κουτάλια της σούπας κονιάκ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  1. Τρίβουμε το μπαγιάτικο κέικ ή  μπισκότα με τα χέρια  μας σε κομμάτια και τα ρίχνουμε  σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ  .
  2. Λιώνουμε το βούτυρο αγελάδας σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων αφού το έχουμε κόψει σε κομμάτια. Προσθέτουμε αφού έχει κρυώσει στο μπολ με τα μπισκότα 
  3. Προσθέτουμε το μέλι το αλάτι,την άχνη ζάχαρη αν είναι πικρό το μείγμα μας, τη βανίλια και τα αλεσμένα καρύδια (πολλά αλλά αγαπάω τα καρύδια ,θέλω να τα νοιώθω στη μπουκιά μου γούστα είναι αυτά και το κονιάκ. Προσθέτουμε και κακάο στα υλικά του μπολ
  4. Προσθέτουμε την σοκολάτα που την λιώσαμε σε μπέν μαρί.
  5. Μπορεί το μείγμα μας να είναι ξερό μπορούμε να προσθέσουμε λίγο  γάλα  ή κρέμα γάλακτος .
  6. Ανακατεύουμε με τα χέρια μας μέχρι να αναμειχθούν όλα τα προϊόντα,σαν το μείγμα του κιμά.Θα έχουμε ένα πολύ νόστιμο σοκολατένιο μείγμα. Μπορούμε να δοκιμάσουμε αλλά μην το φάτε! χα χα χα ...εμείς το φάγαμε με το κουτάλι ..όχι εγώ τα κοριτσάκια μου φυσικά ευτυχώς που έκανα 2 δόσεις ..
  7.  Αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.Από εδώ και στο εξής, αρχίζει το διασκεδαστικό μέρος.
  8. Σχηματίζοντας το γλυκό. Παίρνουμε με το κουτάλι το μείγμα μας και το ζυγίζουμε 30-40 γρ του δίνουμε στρόγγυλο σχήμα βουτώντας τα χέρια  μας σε νερό ή σε λίγο καλαμποκέλαιο ή κονιάκ και τα ρολάρουμε τις τρούφες μέσα σε τρούφα σοκολάτας ή ξηρούς καρπούς
  9. Πάρτε μπόλικη τρούφα σοκολάτα και βουτήξετε να πάρουν μπόλικη  τρούφα .. εμείς δεν είχαμε αρκετή ποσότητα και  δεν έμεινα ευχαριστημένη,ξόδεψαν και οι μικρές τους ξηρούς καρπούς ...
                            
Αποθηκεύουμε τις τρούφες στο ψυγείο για  μια βδομάδα, αν προλάβουν φυσικά να μείνουν .



Ως την επόμενη φορά που θα ετοιμάσουμε μια συνταγή με ζυμαράκι να περνάτε καλά .   
Αν σας αρέσουν οι 

συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου