Σελίδες

Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ MUFFINS






Duble σοκολατιένια muffins για  τους λάτρεις της σοκολάτας με .. Αν αγαπάτε την σοκολάτα  ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΑ ..

ΥΛΙΚΑ:
3/4  κούπας αλεύρι για όλες τις  χρήσεις (110 γρ )
70   γρ αλεύρι αμυγδάλου ή φουντουκιού 
2   κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
½   κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3/4 κούπας κέφιρ ( 180 ml )
1/2 κούπας  ζάχαρη (90-100 γρ )
25   γρ κακάο 
1 αυγό μέτριο
1/4 κουταλάκι του γλυκού σόδα φαγητού
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 
1/2 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα από πορτοκάλι (προαιρετικά)
1 βανίλια- ζάχαρη 
80 γρ  βούτυρο *
50 γρ σοκολάτα λιωμένη κουβερτούρα σοκολάτας γάλακτος  σε μπέν μαρί
 Σταγόνες κουβερτούρα σοκολάτας  για το τέλος 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
    • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 175 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω κάτω .
    • Βουτυρώνουμε φόρμες muffinsή βάζουμε  έτοιμες θήκες για  muffins ή ετοιμάζουμε σπιτικές δικές μας δείτε εδώ πως κατασκευάζουμε θήκες σπιτικές
      • Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε 2 φορές το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε και το αλάτι και το κακάο και το αλεύρι αμυγδάλου.και την σόδα 
      • Σε δεύτερο μπολ ανακατεύουμε  με το σύρμα τη ζάχαρη με το λιωμένο κρύο βούτυρο,να ασπρίσει, στην συνέχεια προσθέτουμε με το κεφίρ ,το αυγό σε θερμοκρασία  δωματίου,το ξύσμα,την βανίλια.
      • Ρίχνουμε και το αλεύρι με το μπέικιν και το αλάτι στερεά υλικά και ανακατεύουμε με  μια μαρίζ .
      • Προσθέτουμε και την λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε το μείγμα να ομογενοποιηθεί ..το μίγμα μας θα είναι αρκετά πηχτό 
      • Αδειάζουμε το μείγμα στις φόρμες και πασπαλίζουμε με σταγόνες σοκολάτας. Η συνταγή βγάζει 8 myffins  
      • Και ψήνουμε στους 175 βαθμούς στη μεσαία σχάρα για 12-15  λεπτά 
      * Σήμερα εγώ το έκανα σήμερα με μισό καλαμποκέλαιο και μισό βούτυρο , δεν είχα την ποσότητα που έπρεπε ..έκανα διπλή δόση για μια σε μας  φτάνει ....είναι υπέροχα, σοκολατένια και δεν σταματάμε να τα απολαμβάνουμε ... Φτιάξτε τα το αλευρι των ξηρών καρπών  κάνει την διαφορά σε αυτά τα myffins  
      Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε αλεύρι την ποσότητα του αλεύρου των ξηρών καρπών 
      Και γάλα στην ποσότητα του κεφίρ ..θα έχουμε ένα υπέροχο αποτέλεσμα και έτσι ...



           Καλή χρονιά σε όλους  με υγεία -αγάπη -ευτυχία 
       Ως την επόμενη φορά που θα ετοιμάσουμε μια συνταγή με ζυμαράκι να περνάτε καλά .    
      Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook  Πλάθω ζυμαράκια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε τις καινούριες συνταγές .

      Δεν υπάρχουν σχόλια:

      Δημοσίευση σχολίου