Σελίδες

Σάββατο 14 Μαρτίου 2020

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΕΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΕΣ ΜΕ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ





ΥΛΙΚΑ
560 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις (4 φλιτζάνια )
1 κουτάλια της σούπας ξερή μαγιά ( 9 γρ).ξηρή μαγιά ή 25 γρ νωπή μαγιά 
2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου μέτρια 
1/2 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο(110 γρ ) 
250 ml.ζεστό γάλα (1 φλιτζάνι )
1/3 φλιτζάνι ζάχαρη (50-60 γρ)
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι (5 γρ)
1 βανίλια (προαιρετικά)

 ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ 
ΓΕΜΙΣΗ:

Σας δίνω μια  ποσότητα από τα παρακάτω υλικά της  γέμισης ..εσείς όμως  χρησιμοποιήστε ποσότητες σύμφωνα  με  την  δικής σας προτίμηση
1/3 φλιτζάνι κρέμα σοκοφρέτας ή Μερέντα ή Nutella 
1/3 φλιτζάνι (60-80 γρ )σταγόνες σοκολάτας γάλακτος ή ψιλοκομμένη σοκολάτα γάλακτος
1/3 φλιτζάνι (60-80 γρ )σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρας ή ψιλοκομμένη σοκολάτα κουβερτούρας
1/3 φλιτζάνι (60-80 γρ )σταγόνες λεύκης σοκολάτας ή ψιλοκομμένη λευκής σοκολάτας
και φουντούκια ελαφρά τριμμένα στο μπλέντερ  
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
  • Σε ένα μπολ βάζουμε 150 γρ. ζεστό γάλα, μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη και τη μαγιά,νωπή ή ξερή,την διαλύουμε προσθέτουμε  2-3 κουταλιές αλεύρι και την αφήνουμε δέκα λεπτά να ανέβει όπως φαίνεται στις παρακάτω φωτογραφίες .
  • Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και ρίχνουμε το υπόλοιπο χλιαρό γάλα και το αυγά να  είναι σε θερμοκρασία δωματίου,το βούτυρο ή το λάδι,το αλάτι και ζυμώνουμε για 8-10 λεπτά,έτσι ώστε να έχουμε μια ζύμη αφράτη λεία και ελαστική ζύμη.Εγώ τα ζύμωσα στον αρτοπαρασκευαστή 
    • Την βάζουμε σε ένα μπολ λαδωμένο και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος,σκεπασμένη με μια μεμβράνη τροφίμων και μια πετσέτα ή την αφήνουμε σε ζεστό φούρνο να ανέβει για με 2 ώρες ..
    • Αν θέλουμε προχωράμε στην κατασκευή της συνταγής δίνοντας σχήμα και ψήνουμε στους 180  βαθμούς σε προθερμασμένο  φούρνο ! ,.
    • Μπορούμε ακόμα και να την βάλουμε σε σακούλα και να την αποθηκεύσουμε  στον καταψύκτη και όταν την χρειαστούμε την βγάζουμε στην συντήρηση και την αφήνουμε όλη την νύχτα και το πρωί την βγάζουμε στον πάγκο της κουζίνας να έρθει σε  θερμοκρασία δωματίου και προχωράμε  στην κατασκευή της ζύμης   






  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς 
  • Και για να κατασκευάσουμε τις μαργαρίτες ανοίγουμε την ζύμη μας σε ένα  στρόγγυλο φύλλο πάχους σχεδόν 1 και 1/2 εκατ και βάζουμε ένα πιάτο στην μέση και το πατάμε να σχηματιστεί ένα κύκλος και κόβουμε με ένα  μαχαίρι όπως  φαίνεται στις  φωτογραφίες παρακάτω σε 33 κομμάτια βγάζουμε το πιάτο μας. 
  • Γυρίζουμε ένα κομμάτι 3 φορές προς την ίδια κατεύθυνση και ενώνουμε με τα  δύό πλαϊνά  του ..όπως  φαίνεται στις  φωτογραφίες .Συνεχίζουμε  μέχρι να τελειώσουμε .
  • Πατάμε με τα χέρια μας στο κέντρο την ζύμη και σχηματίζουμε μια κλίση στην ζύμη μας 
  • Παίρνουμε ένα αυγό με λίγο γάλα και βουρτσίζουμε τα πέταλα της ζυμαρένιας μαργαρίτας 
  • Ψήνουμε για 7-9 λεπτά  να πάρει λίγο χρώμα  η ζύμη μας .
  • Στη συνέχεια βγάζουμε την προψημένη ζύμη μας και αλείφουμε  με μια μαρίζ την μερεντα και  στην συνέχεια πασπαλίζουμε με τα 3 είδη σοκολάτας μας και τα  φουντούκια και ξαναβάζουμε στο φούρνο μας και ψήνουμε μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα η μαργαρίτα μας


  

Αυτή η συνταγή έχει και συνέχεια μείνετε συντονισμένοι.................
Ως την επόμενη φορά που θα ετοιμάσουμε μια συνταγή με ζυμαράκι να περνάτε καλά .   
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook  
 Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε τις καινούριες συνταγές!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου