Σελίδες

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020

ΑΛΕΥΡΙ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ




Αυτή ή συνταγή είναι μια συνταγή χωρίς ζυμαράκι , δεν πλάθουμε ζυμαράκια αυτή την φορά.
Καιρό ήθελα  να σας την παρουσιάσω ...ήρθε λοιπόν η στιγμή να φτιάξουμε το δικό μας αλεύρι για τα μπισκότα μας και γλυκά μας .   
 H αλήθεια είναι μπορούμε  να το βρούμε  να το αγοράσουμε από το κατάστημα ξηρών καρπών ,όμως 
η ευχαρίστηση να το φτιάξουμε μόνοι μας πάντα και η απόλαυση της δημιουργίας  αποδεικνύετε καλύτερη από το έτοιμο
Το να φτιάξουμε μόνοι μας αλεύρι αμυγδάλου είναι σαν το παιχνίδι του ,ιδιαίτερα αυτές τις μέρες του εγκλεισμού μας. Τα εδέσματα που θα φτιάξουμε θα είναι ακόμα πιο νόστιμα ,,,μιας και όλα θα είναι φτιαγμένα από τα χέρια μας
 Στα ψυγεία μπορούμε να βρούμε και γάλα αμυγδάλου αλλά η ποιότητα και η τιμή  του θα μας ικανοποιήσουν ,ενας λόγος είναι να το ετοιμάσουμε μόνοι μας στο σπίτι .
Και φυσικά  μπορείτε το υπόλοιπο του αμυγδάλου να το φτιάξετε αλεύρι αμυγδάλου.


ΥΛΙΚΑ:
500 γρ ωμά αμύγδαλα 
1 λίτρο βραστό νερό από το βραστήρα σας ..


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε  πρώτα λίγο με κρύο νερό τα αμύγδαλα που έχουμε καθαρίσει από τα τσόφλια ή τα έχουμε αγοράσει έτοιμα καθαρισμένα 
 Σε μια καθαρή λεκάνη ρίχνουμε τα αμύγδαλα και το βραστό νερό να μουλιάσουν και βγάζουμε την φλούδα με τα χέρια μας . Στη συνέχεια  τα βάζουμε να στεγνώσουν σε χαρτί κουζίνας 
Προθερμάνουμε το φούρνο μας  80-100 βαθμούς και τα βάζουμε να  στεγνώσουν για 20-30 λεπτά 
Όταν κρυώσουν ανακατευουμε καλά και τα βάζουμε στο κόφτη -μπλέντερ καλά να γίνουν όσο μπορείτε πιο λεπτή ψίχα σαν της φρυγανιάς ..επαναλάμβανουμε την διαδικασία ώσπου να γίνει πιο λεπτό  το αλεύρι αμυγδάλου 



Καλή επιτυχία!!
  • Ως  την επόμενη  φορά  που  θα  ετοιμάσουμε  μια  συνταγή  με ζυμαράκι να περνάτε  καλά .   
  • Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε  να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγή      
      
                                                                                      Και  καλή  μας  όρεξη !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου