Σελίδες

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021

ΚΕΙΚ marmpe. ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ






Οι μεζούρες _κούπες δοσομετρητές που χρησιμοποιώ όταν ετοιμάζω τις συνταγές 

Όλα τα υλικά πρέπει να βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου 

ΥΛΙΚΑ:
220 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου ή 1 κούπα λάδι καλαμποκέλαιο (το έχω δοκιμάσει και μου άρεσε)   
420 γρ (3  κούπες) αλεύρι για όλες τις  χρήσεις,
80 γρ αλεύρι αμυγδάλου 
20 γρ μπέικιν πάουντερ
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
330 ml  κεφίρ σε θερμοκρασία δωματίου ή γάλα. 
1 και 1/4 κούπες ζάχαρη (250 γρ )
5 αυγά μέτρια
 Ξύσμα από 1 πορτοκάλι 
1 βανίλια 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

    • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 175 βαθμούς με αντιστάσεις
    • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά μία στρογγυλή φόρμα με τρύπα στη μέση.
      • Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε 2 φορές και ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
      • Σε δεύτερο μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, με το βούτυρο, τα αυγά  σε  θερμοκρασία  δωματίου , το ξύσμα,τις βανιλίνες και κεφίρ ή γιαούρτι
      • Ρίχνουμε και το αλεύρι με το μπέικιν και το αλάτι στερεά υλικά και το αλεύρι αμυγδάλου και ανακατεύουμε με μια μαριζ 
      • Σε ένα καθαρό μπολ ετοιμάζουμε το κακάο την ζάχαρη και το γάλα και το αναμιγνύουμε με το 1/3 της ζύμης .
      • Αδειάζουμε το μισό μίγμα στη φόρμα στην συνέχεια το μισό σοκολάτας και ξανά πάλι την ιδια διαδικασία και ψήνουμε το κέικ στη μεσαία σχάρα για 50’ ή μέχρι που να βγαίνει στεγνή μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσουμε στο κέντρο του
      • Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και περιμένουμε 20-30΄. Το ξεφορμάρουμε με προσοχή  και αφήνουμε να κρυώσει 

      Για  τη σοκολάτα 
      • 3 κουταλιές της σούπας κοφτές (20 γρ) σκόνη κακάο
      • 30 ml γάλα
      • 1 κουταλιά της σούπας (15 g) ζάχαρη
      • Πολλές φορές θα βάλω αντί την παραπάνω σοκολάτα ,τρούφα σοκολάτα ή σταγόνες κουβερτούρας ..που πρώτα  θα τις αλευρώσω και μετά θα τις προσθέσω στο μείγμα  .
      Στολίστε με αχνη ζάχαρη η σοκολάτα  
      Στολίσαμε το κέικ με λίγη άσπρη σοκολάτα που περίσσεψε από τις βασιλόπιτες και αστεράκια Ζαχαρωτά



      Μέχρι την επόμενη  φορά  που θα  ετοιμάσουμε μια συνταγή  με  ζυμαράκι να περνάτε  καλά .   
      Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε τις καινούριες συνταγές!

      Δεν υπάρχουν σχόλια:

      Δημοσίευση σχολίου