Οι μεζούρες _κούπες δοσομετρητές που χρησιμοποιώ όταν ετοιμάζω τις συνταγές
Όλα τα υλικά πρέπει να βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου
ΥΛΙΚΑ:
220 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου ή 1 κούπα λάδι καλαμποκέλαιο (το έχω δοκιμάσει και μου άρεσε)
420 γρ (3 κούπες) αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
80 γρ αλεύρι αμυγδάλου
20 γρ μπέικιν πάουντερ
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
330 ml κεφίρ σε θερμοκρασία δωματίου ή γάλα.
1 και 1/4 κούπες ζάχαρη (250 γρ )
5 αυγά μέτρια
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 175 βαθμούς με αντιστάσεις
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά μία στρογγυλή φόρμα με τρύπα στη μέση.
- Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε 2 φορές και ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
- Σε δεύτερο μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, με το βούτυρο, τα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου , το ξύσμα,τις βανιλίνες και κεφίρ ή γιαούρτι
- Ρίχνουμε και το αλεύρι με το μπέικιν και το αλάτι στερεά υλικά και το αλεύρι αμυγδάλου και ανακατεύουμε με μια μαριζ
- Σε ένα καθαρό μπολ ετοιμάζουμε το κακάο την ζάχαρη και το γάλα και το αναμιγνύουμε με το 1/3 της ζύμης .
- Αδειάζουμε το μισό μίγμα στη φόρμα στην συνέχεια το μισό σοκολάτας και ξανά πάλι την ιδια διαδικασία και ψήνουμε το κέικ στη μεσαία σχάρα για 50’ ή μέχρι που να βγαίνει στεγνή μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσουμε στο κέντρο του
- Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και περιμένουμε 20-30΄. Το ξεφορμάρουμε με προσοχή και αφήνουμε να κρυώσει
Για τη σοκολάτα
- 3 κουταλιές της σούπας κοφτές (20 γρ) σκόνη κακάο
- 30 ml γάλα
- 1 κουταλιά της σούπας (15 g) ζάχαρη
- Πολλές φορές θα βάλω αντί την παραπάνω σοκολάτα ,τρούφα σοκολάτα ή σταγόνες κουβερτούρας ..που πρώτα θα τις αλευρώσω και μετά θα τις προσθέσω στο μείγμα .
Στολίστε με αχνη ζάχαρη η σοκολάτα
Στολίσαμε το κέικ με λίγη άσπρη σοκολάτα που περίσσεψε από τις βασιλόπιτες και αστεράκια ΖαχαρωτάΜέχρι την επόμενη φορά που θα ετοιμάσουμε μια συνταγή με ζυμαράκι να περνάτε καλά .
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε τις καινούριες συνταγές!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου