Σελίδες

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ

Η   συνταγή   είναι  από  το σακουλάκι   σιμιγδάλι   μύλοι   αγίου  Γεωργίου



ΥΛΙΚΑ:
 1 λίτρο γάλα πλήρες (4  και 1/2 κούπες γάλα )
150 γρ ζάχαρη (3/4 κούπας ζαχαρη )
150 γρ σιμιγδάλι ψιλο.(1 κούπα σιμιγδάλι ψιλο)
2  κουταλίες σούπας κόρν φλάουρ  (έβαλα και κόρν φλάουρ μου άρεσει πολύ  να το βαζω στις  κρέμες)
4 αυγά
2 βανίλιες
ξύσμα  λεμονιού
70γρ . βούτυρο για  την κρέμα (1/3 κούπας βούτυρο )
1/2 κιλό φύλλο κρούστας
βούτυρο γάλακτος για τα φύλλα


ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
3 1/2 φλτ. του τσαγιού ζάχαρη
2 1/2 φλτ. του τσαγιού νερό
1 φλούδα λεμονιού
3 κουταλιές χυμό λεμονιού
1  ξυλάκι  κανέλα
( η  συνταγή ειχε 2  1/2  κούπες  ζάχαρη και  1 κούπα  νερό και  μου φανηκε  λίγο  το σιρόπι  και εγω  εβαλα της παραπάνω  ποσοτητες )

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Βάζουμε το γάλα  σε μια κατσαρόλα να βράσει, ρίχνουμε το σιμιγδάλι  και  το κόρν  φλάουρ και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να πάρει μία βράση και να αρχίσει πήξει.
  • Χτυπάμε σε  ένα άλλο μπολ τα αυγά την  ζάχαρη  και την βανίλια  τα προσθέτουμε τα αυγά ανακατεύοντας καλά  μέχρι να  πήξουν τα υλικά  να  γίνουν  κρέμα.  Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφού κρυώσει  λίγο , το ξύσμα  και  το  βούτυρο και ανακατεύουμε  να  λιώσει το  βούτυρο  
  • Την κρέμα  την  αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει λίγο, ανακατεύοντας όμως τακτικά για να μην κάνει κρούστα.και την σκεπάζουμε  με  μια  διάφανη  μεμβράνη
 
  • Βουτυρώνουμε ένα μέτριο ταψί  στρώνουμε τα μισά φύλλα βουτυρώνοντας κάθε φύλλο καλά μ'ένα πινέλο.
  • Τα φύλλα αναλογα  με  τα  ταψί μας  εξέχουν απο το ταψί μας στο στρώσιμο. προσθέτουμε   την κρέμα σ'όλη την επιφάνεια και διπλώνουμε πάνω της τα φύλλα που εξέχουν.
  • Τελειώνουμε σκεπάζοντας  το  με τα  υπόλοιπα  φύλλα  βουτηρωνοντάς  τα   .
 
  • Κόβουμε ότι περισσεύει, χαράζουμε το γλυκό μας μ'ένα κοφτερό μαχαίρι, ραντίζουμε με λίγο νεράκι και ψήνουμε σε  προθερμασμένο  μέτριο φούρνο για 4ο'-50 περίπου μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανό.
  • Στοδιάστημα  που ψήνετε το γλυκό μας ετοιμάζουμε το σιρόπι μας, υπολογίζοντας την ώρα να είναι και τα δύο ζεστά.
  • Βράζουμε το σιρόπι μας λίγο ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το βράσιμο για 7-8 'ακόμη, θέλουμε να δέσει  καλά .
  • Μόλις βγάλουμε το γλυκό περιχύνουμε  με  το ζεστό σιρόπι το γλυκό  μας  .
                                                                                    Καλή μας όρεξη !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου