Σελίδες

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

ΠΑΓΩΤΟ ΒΑΝΙΛΙΑ -NUTELLA

Ιδανικό γλυκό-κέρασμα  , για όλες τις περιστάσεις,  θα σας   ξετρελάνει με τη γεύση και τη δροσιά του! Ποιος, άλλωστε, δεν ενδίδει σε ένα μπόλ  παγωτό   ή  1  σάντουίτσάκι    παγωτό  με μπισκότα   πτι μπέρ   ... Eμείς  ολοι μας   λέμε ναιιιιιιι! Πάμε  να  το  ετοιμάσουμε πάρεα:









Υλικά

  • 1 γάλα ζαχαρούχο  400 γρ  παγωμένο
  • 1 γάλα εβαπορέ  170 γρ  παγωμένο
  • 150 γρ  γάλα  παγωμένο
  • 1000   ml   φυτική  κρέμα   παγωμένη  ( Kre Torre)
  • 2 βανίλιες   και  για  ακόμα  κα΄λύτερο άρωμα   βάλτε  σποράκια  από  βανίλια  Μαδαγασκάρης
  •  200γρ  nutella  και  1 κουταλιά  κοσκινισμένο   κακάο  ( για  πιο  σκούρο χρώμα  προαιρετικό )
  • και 1 πακέτο   μπισκότα πτί μπέρ    για  τα σαντουιτσάκια
  • 1 μπόλ 
  ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
  • Για το παγωτό: Χτυπάμε στο μίξερ την παγωμένη   (  έχουμε  βάλει  για λίγη ώρα   στην καταψυξη όλα  τα υλικά  ) φυτική κρέμα   για 5′-8' τουλάχιστον μέχρι να αφρατέψει, μετά προσθέτουμε τις βανίλιες και σταδιακά το ζαχαρούχο γάλα. Συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας και τέλος το εβαπορέ και το γάλα   το μείγμα  μας  θα   πήξει  και θα έχει  τη  μορφή σαντιγύς...
  • Αδειάζουμε  το μισό μείγμα  του παγωτού   σε  μεταλικό  μπόλ  ή γυάλινο  κλείνουμε  με  καπάκι   και  το   βάζουμε   στην καταψύξη για  1 ώρα , βγάζουμε   από  την κατάψυξη   ξανά  και  το  χτυπάμε   με  το μίξερ  άλλο  ένα  3-5 λεπτό  το  κλέινουμε  με  το καπάκι   και  το ξεχνάμε  για  24 ώρες .Μπορουμε  να το κανουμε   αυτό  και μια ακόμα φορά  για πιο    καλό αποτέλεσμα 
  • Παίρνουμε   το άλλο  μισό  μείγμα  και  προσθέτουμε  τη nutella  και   το  κακάο  (προαιρετικό)   και  χτυπάμε   λίγο να ενωθούν τα υλικά σκεπάζουμε  με καπάκι  και το βάζουμε  στην  στην καταψύξη για  1 ώρα  ,βγάζουμε   από  την κατάψυξη   ξανά  και  το  χτυπάμε   με  το μίξερ  άλλο  ένα  3-5 λεπτό  το  κλέινουμε  με  το καπάκι   και  το ξεχνάμε  για  24 ώρες .Μπορούμε  να το κάνουμε   αυτό  και μια ακόμα φορά  για πιο    καλό αποτέλεσμα 
ΓΙΑ  ΤΑ  ΣΑΝΤΟΥΙΤΣΑΚΙ ΚΡΕΜΑ -NUTELLA
  • Παίρνουμε  ένα  μπόλ - ταψί και  στρώνουμε  τα μπισκότα  με  μιά  σειρά  , σχετικά θα εφαρμόζουν μέσα τα μπισκότα, αν είναι κάποια εκατοστά μεγαλύτερο δεν  μας  πειράζει   Ρίχνουμε  σχεδόν το μισό μείγμα  της  βανίλιας   πάνω από τα μπισκότα και το απλώνουμε…συνεχίζουμε   και με  το  μείγμα της  νυtella  και  τα καλύπτουμε  , από πάνω   ξανά  πάλι  μια  στρώσει   απο  τα  μπισκότα  ακριβώς με τη σειρά που τοποθέτησαμε   τα  πρηγούμενα,τα  σκεπάζουμε   με  το καπάκι και βάζουμε  στη κατάψυξη και σε 12    ώρες είναι έτοιμα!
  • Όταν  πια  παγώσει  το  βγάζουμε  από  την   κατάψυξη   και  το  σερβίρουμε  σε  μπόλ   με  σιροπι  από  βύσινο  ή  φράουλα   ή σιρόπι  σοκολάτας . 
                                                                             καλή μας   όρεξη  !!

Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε  να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου