Σελίδες

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

COOKIES ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ





ΥΛΙΚΑ :
 400  γρ  αλεύρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/4 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
200 γρ   μαλακό βούτυρο
100 γρ  καστανή ζάχαρη
 80   γρ  Ζάχαρη  κρυσταλική  
2 μεγάλα ή 3 μικρά αυγά
 Ξύσμα   από 2 πορτοκάλια
  3   κουταλιές της σούπας χυμό πορτοκαλιού
200  γρ   κομματάκια σοκολάτας (περίπου  60%-70%   κακάο)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
  • Προθερμάνουμε το  φούρνο μας   στους 180 ° C.
  •  Καλύπτουμε  ένα  ταψί   με χαρτί ψησίματος. Κοσκινίζουμε   το  αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι σε μπολ ανάμιξης.
  • Χτυπάμε  το  βούτυρο και την   ζάχαρη   ( αν  δεν έχετε  καστανή  ζάχαρη   βάλτε  μόνο  κρυσταλική  )  να  γίνει κρέμα 
  • Προσθέτουμε   τα αυγά, ένα κάθε φορά, και  συνεχίζουμε   το  χτύπημα   να  απορροφηθεί  πλήρως. Προσθέτουμε  το  ξυσμα  πορτοκαλιού και το χυμό.
  • Τέλος, προσθέτουμε το  μισό  αλεύρι και ανακατεύουμε  με  το  σύρμα  ή με το χέρι.
  • Ρίχνουμε  και  τη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά για να κατανεμηθεί ομοιόμορφα σε όλο το ζυμάρι , και  ρίχνουμε  και το άλλο μισό  αλεύρι  και  ζυμώνουμε  ένα   ζυμαράκι  που κολλάει  ελαφρώς . 
  • Με  την  βοήθεια  ενός  κουταλιού  του  γλυκού  παίρνουμε    μια  ποσότητα  και με  τα χέρια  μας  της δίνουμε σχήμα  και  τα τοποθετούμε   στο ταψί  μας  με  αποσταση  μεταξύ  τους  έτσι  ώστε  να μην ενωθούν  .
  •   Σημειώστε ότι τα μπισκότα να αυξηθούν σε όγκο τουλάχιστον δύο φορές, έτσι αφήνουμε  αρκετή απόσταση μεταξύ τους, 

  •   Ψήνουμε  τα  μπισκότα  μας  σε προθερμασμένο φούρνο για όχι περισσότερο από 10-12 λεπτά. Αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί αν  τα  ψήσουμε   περισσότερο   θα γίνουν ξηρά και εύθραυστα.  Αυτό  μπορώ να  το  πω από την εμπειρία μου  με  σιγουριά  :-)
  • Μόλις είναι έτοιμα  , τα  μεταφέρουμε  σε μεταλλικό πλέγμα μέχρι να  κρύωσουν  εντελώς
  • Και μια διευκρίνιση, γιατί η ζύμη μας  είναι αρκετή  θα πρέπει να ψήσουμε  σχεδόν 3  ταψιά     μπισκότα . Όσο  ψήνουμε  τα μπισκότα  μας  την   υπόλοιπη  ζύμη μας   της  δίνουμε  σχήμα  και την τοποθετούμε  σε ένα  άλλο  ταψί  και το  βάζουμε  στο  ψυγείο   να μην  μαλακώσει  κι  απλώσουν πολύ  την ώρα  του  ψησίματος 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου