Φτιάξαμε πριν καιρό Μυρωδάτο κεικ με μήλο και καρύδια καιΚέικ μήλου με χυμό πορτοκάλι και αυτή την φορά έφτιαξα το ίδιο κέικ μήλου αλλά χωρίς να προσθέσω τα 3 αυγά (3χ50 γρ το καθένα 150 γρ) και στην θέση τους πρόσθεσα 150 ml ακόμα χυμό πορτοκάλι
Δοκιμάστε το έχει υπέροχη γεύση...Πάμε να το φτιάξουμε
250_270γρ ζάχαρη ( 1 κούπα και 1/4 κούπα) εμείς το θέλουμε πιο άγλυκο
450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (3 και 1/4 κούπα )
20 γρ. μπέικιν πάουντερ (1 φακελάκι )
1/4 κουταλάκι του κουταλιού αλάτι
180 ml. λάδι καλαμποκέλαιο (3/4 κούπα)
280 ml φρέσκο χυμό πορτοκαλιού (1κούπα 250 ml και 1/8 ή 2 κουταλιές σούπας )
1/4 κουταλάκι του κουταλιού αλάτι
180 ml. λάδι καλαμποκέλαιο (3/4 κούπα)
280 ml φρέσκο χυμό πορτοκαλιού (1κούπα 250 ml και 1/8 ή 2 κουταλιές σούπας )
3 μέτρια μήλα τριμμένα στο μπλέντερ ή κόψτε το μικρά κομμάτια με το μαχαίρι ήμε τον τρίφτη ,με 1 κουταλιά σούπας λεμόνι για να μην μαυρίσουν
1/2 φλιτζάνι καρύδια τριμμένα στο μπλέντερ ..
1 κουταλάκι του κουταλιού σόδα
1/2 φλιτζάνι καρύδια τριμμένα στο μπλέντερ ..
1 κουταλάκι του κουταλιού σόδα
1 κουταλάκι ξύδι
Λίγο γαρύφαλο στην μύτη του κουταλιού του γλυκού
1/2 κουταλάκι του κουταλιού κανέλα
1 βανίλια-ζάχαρη με άρωμα λεμόνι ή πορτοκάλι
1/2 κουταλάκι του κουταλιού κανέλα
1 βανίλια-ζάχαρη με άρωμα λεμόνι ή πορτοκάλι
Η κούπα _μεζούρα που μετράω τα υλικά μου ..
1κουπα υγρά =250ml
2 κούπα Αλευρά =140γρ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
- Καθαρίζουμε τα μήλα και τα τρίβουμε στο μεγάλο τρίφτη ή στο μπλέντερ ,ή σε μικρά καρεδάκια ή όπως σας αρέσει. Μπορούμε να τα ξεφλουδίσουμε και τα ραντίσουμε με το χυμό λεμόνι να μην μαυρίσουν όσο θα χτυπάμε τα υλικά μας .
- Προθερμάνουμε το φούρνο στους 165-170 βαθμούς
- Βουτυρώνουμε με λάδι την φόρμα του κέικ διαστάσεων 23 εκατ διάμετρο και ύψος 8-10 εκατ και πασπαλίζουμε ομοιόμορφα με λίγο αλεύρι τη φόρμα.του κέικ και αφαιρούμε το περιττό .
- Χτυπάμε το λάδι και τη ζάχαρη σε ένα μπολ με ένα πιρούνι ή αυγουλοδάρτη για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα μας (όχι περισσότερο).
- Προσθέτουμε στο λάδι και τον χυμό πορτοκάλι και ανακατεύουμε για να αναμειχθούν τα υλικά μας .Ανακατεύουμε το αλεύρι με την κανέλα,την σόδα , το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια και το ξίδι
- Κοσκινίζουμε και ανακατεύουμε καλά τα υλικά μας .
- Προσθέτουμε στο μείγμα τον 1/2 του αλευριού με το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα.Ανακατεύουμε με μια μαρίζ το μείγμα και προσθέτουμε τα μισά από τα τριμμένα μήλα., και τα μισά καρύδια
- Και πάλι, προσθέτουμε το 1/2 του αλευριού και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα μήλα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα τα καρύδια και το αλεύρι . Ανακατεύουμε το μείγμα για λίγο ελαφρά.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς μεσαία σχάρα με αντιστάσεις Ψήνουμε περίπου 50 λεπτά.. Ελέγχουμε με το ... ξύλινο σουβλάκι ή μαχαίρι και προσέχουμε...κάθε φούρνος ψήνει με διαφορετικό τρόπο.
- Προσοχή έχει περισσότερη υγρασία λόγου του μήλου θέλει καλό ψήσιμο .
- Περιμένουμε το ψημένο κέικ να κρυώσει για 15 λεπτά και αφαιρούμε από την φόρμα γυρίζοντας το ανάποδα πάνω σε μια πιατέλα για κέικ .
- Και πασπαλίζουμε το κέικ με ζάχαρη άχνη και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook Πλάω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε τις καινούριες συνταγές
Ελένη μου καλημέρα .Έκανα σήμερα το υπέροχο κέικ σου αλλά δεν είχα 3 μήλα και το έκανα με 2 μπανάνες ώριμες και 1 μήλο και αντί καρύδια έβαλα σταφίδες γιατί η εγγονή μου δεν κάνει να φάει ακόμη καρύδια .Έγινε φανταστικό .Σ' ευχαριστώ πολύ
ΑπάντησηΔιαγραφήΦίλη μου χαίρομαι πολύ που σου πετυχε και το ευχαριστηθηκατε .... Σας ευχαριστώ πολύ για την εμπιστοσύνη σας !
ΑπάντησηΔιαγραφή