Σελίδες

Κυριακή 29 Ιουλίου 2018

ΜΠΟΥΚΙΤΣΕΣ- ΝΤΟΝΑΤΣ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ











ΟΙ  μικρές  μέρες  τώρα  ήθελαν  να τις  ετοιμάσω   ντόνατς ,  όμως   με  την  ζέστη  που  όρεξη  και χρόνος  να καθίσω όλη μέρα  στην κουζίνα  και  να  τα ετοιμάσω ...Μου  ήρθε  στο  μυαλό  να τις  ετοιμάσω μικρές  μπουκίτσες  με  γέμιση σοκολάτα-μερέντα και  να τις  ψήσω. Το αποτέλεσμα   με  δικαίωσε αφράτες, νόστιμες  και ελαστικές  μπουκίστες .
Φαγώθηκαν  μετά  το απογευματινό  μπάνιο  από  όλη  την  οικογένεια .Ντονατς εύκολα  χωρίς  τις  θερμίδες του τηγανιτού  αλλά  και αφράτα και  με  ελαστικότητα  

ΥΛΙΚΑ:
  • 500 γρ αλεύρι αλεύρι για  τσουρέκια  ίσως και 2-3 κουταλιές ακόμα ανάλογα το αλεύρι
  • 50 γρ  ζάχαρη ή 3 κουταλιές σούπας  γεμάτες ζάχαρη
  • 9 γρ αλάτι
  • 2 αυγά μεγάλα 
  • 1 ασπράδι  
  • 70 γρ βούτυρο
  • 200 ml ζεστό γάλα
  • 25 γρ μαγιά ή 7-9 γρ ξερή μαγιά 
  • 1 βανίλια-ζάχαρη   με άρωμα πορτοκάλι 
  • ξύσμα  από πορτοκάλι 
  • 1 κρόκο  με  2-3  κουταλιές  γάλα για το  τέλος  
  • 50 γρ βούτυρο παγωμένο  για το τέλος
  • Καστανή ζάχαρη για το τέλος 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολτη μαγιά με ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη και την διαλύουμε με ένα κουτάλι της σούπας χλιαρό γάλα  (προσέξτε να μην είναι καυτό γιατί θα καεί η μαγιά )
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι και κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο του,
    προσθέστε τη μαγιά, το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, τη ζάχαρη,τα 
    αυγά ,το αλάτι και το ζεστό  γάλα σταδιακά. 
  • Ζυμώνουμε τη ζύμη μέχρι να γίνει ελαστική και αφράτη , που κολλάει  ελαφρά στα  χέρια μας αφήνουμε να διπλασιαστεί,για περίπου 90 λεπτά σε ένα μέρος μακριά από κρύα ρεύματα αέρα (ιδανικά σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά στους 40 ° και μετά το αφήνουμε μέσα στο ζεστό φούρνο. 
    • Εγώ τα έβαλα στον αρτοπαρασευαστή όπως πάντα
    •  Βάζουμε τη ζύμη σε πάγκο εργασίας ελαφρά αλευρωμένο,και΄με λίγο λαδάκι στα χερια μας  την χωρίζουμε σε μικρά κομμάτια των 15-20 γρ  βγαίνουν 28-30 τεμάχια και  τα ανοίγουμε σε μικρές πιτουλες 
    • Τις γεμίζουμε με μια κουταλιά παγωμένη  μερέντα και  
    • Τα κλείνουμε σε μικρές μπάλιτσες όπως  φαίνεται στις  παρακάτω φωτογραφίες και τις  τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και  τις αφήνουμε να ξεκουραστούν για 30-45 λεπτά   
    • Αφού ξεκουραστούν με ένα πινέλο διαλύουμε και τον κρόκο με 2-3 κουταλιές της σούπας γάλα ή νερό και αλείφουμε με  ένα πινέλο 
    • Και ψήνουμε σε  προθερμασμένο φούρνο στους 170 ° C για 25-30 λεπτά.
    • Aφού ψηθούν  λιώνουμε 50 γρ  βούτυρο και  με  ένα  πινέλο  περνάμε  τις  μπουκίτσες  μας  με  λίγο  βούτυρο και στην συνέχεια πασπαλίζουμε  με  καστανή  ή άσπρη  ζάχαρη .








Ως την επόμενη  φορά  που  θα  ετοιμάσουμε   μια  συνταγή  με  ζυμαράκι  να περνάτε  καλά .   

Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε  να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου