Σελίδες

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020

ΑΠΛΟ ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


Οπώς θα δείτε  σήμερα  σας  έχω την πιο απλή συνταγή που κάθε  νοικοκυρά θα  έχει ετοιμάσει στην κουζίνα της ... εύκολη ,με σίγουρη επιτυχία  ! Ήθελα και αυτή η συνταγή να υπάρχει στη λίστα μου ..πάμε  να την φτιάξουμε ..

ΥΛΙΚΑ
  • 5 αυγά μεγάλα
  • 250 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 
  • 2 κούπες ζάχαρη όχι γεμάτες 
  • 500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κούπα χυμό πορτοκαλιού 240ml) ή γάλα (βάζω ανάλογα ότι υπάρχει στο ψυγείο μου)  
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού,
  • 3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 βανίλια-ζάχαρη με άρωμα πορτοκάλι  
  • 1/4 κουταλάκι αλάτι
 Για  τη σοκολάτα 
  • 3 κουταλιές της σούπας κοφτές (20 γρ) σκόνη κακάο
  • 30 ml γάλα
  • 1 κουταλιά της σούπας (15 g) ζάχαρη
  • Πολλές φορές θα βάλω αντί της παραπάνω σοκολάτας ,τρούφα σοκολάτα ή σταγόνες κουβερτούρας ..που πρώτα  θα τις αλευρώσω και μετά θα τις προσθέσω στο μείγμα  .

ΕΚΤΕΛΕΣΗ  :

  1. Αρχικά θα λαδώσουμε  μια  φὀρμα 22-24 cm για κέικ . Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου 
  2.   Kοσκινίζουμε το αλεύρι μας σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε  ελαφρά μαζί όλα τα ξηρά συστατικά μας , το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ. Αφήνουμε στην άκρη.
  3. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τη σκόνη κακάο με το γάλα και 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη  και  το  κάνουμε μια  κρέμα  σοκολάτας .  
  4. Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο,τη ζάχαρη μέχρι να γίνει κρεμώδες. προσθέτουμε τα αυγά, ένα κάθε φορά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν. Προσθέτουμε και την  βανίλια.και το ξύσμα . 
  5. Με το μίξερ σε χαμηλή,προσθέτουμε σταδιακά το χυμό σταματάμε το χτύπημα και με μια μαρίζ ανακατεύουμε  και προσθέτουμε  το αλεύρι λίγο  λίγο και χτυπάμε να  ενσωματωθεί 
  6. Παίρνουμε μια κούπα από  το  μείγμα  μας και  προσθέτουμε  την  κρέμα  σοκολάτας  και τα ανακατεύουμε να  ενσωματωθούν    .
  7.  Προσθέτουμε  το  μισό  από λευκό  μείγμα  μετά  το  κακάο  και μετά  ξανά το υπόλοιπο λευκό  μέιγμα  και  με ένα μαχαίρι ή πιρούνι ανακατεύουμε   για να δημιουργήσουμε  το σχέδιο το μαρμάρου)
  8. Ψήνουμε για 50-60 λεπτά στους 170-180 βαθμούς και για να δούμε αν ψήθηκε κάνουμε το πείραμα με την  οδοντογλυφίδα δηλαδή τρυπάμε την οδοντογλυφίδα στο κέντρο και πρέπει να βγαίνει καθαρή,τότε είναι έτοιμο .
  9. Βγάζουμε  από το φούρνο και αφήνουμε  να κρυώσει για 15 λεπτά σε σχάρα να κρυώσει  και  το  βάζουμε  πάνω σε σχάρα  
  10. Σερβίρουμε όπως είναι ή το γαρνίρουμε  με γράσο σοκολάτας.ή προσθέτουμε  άχνη ..εγώ δεν πρόλαβα  να  βγάλω φωτογραφία στολισμένο αυτή την φορά  ,,την επόμενη φορά  θα  βγάλω ..
Ως   την επόμενη  φορά  που  θα  ετοιμάσουμε   μια  συνταγή  με  ζυμαράκι  να περνάτε  καλά .   
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε  να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου