Σελίδες

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020

ΣΠΙΚΟΣ ΚΥΒΟΣ



                                                                            
Σήμερα ετοιμάζουμε εύκολο και απλό και σπιτικό κυβο που ενισχύει την γεύση των φαγητών μας με μαγικό τρόπο 
Ο σπιτικός κύβος λαχανικών είναι πολύ εύκολος και πολύ οικονομικός ,ξέρουμε τι υλικά θα χρησιμοποιήσουμε ,,,φρέσκα και υγιεινά υλικά ..
Οι κύβοι  που μπορούμε να φτιάξουμε είναι λαχανικών ,κοτόπουλου και φυσικά βοδινού 
Βράζουμε κόκαλα από μοσχάρι με ελάχιστο κρεατάκι ,κόκαλα από κοτόπουλο και προσθέτουμε τα  λαχανικά που θέλουμε πράσα καρότα ,κρεμμύδια ,..... αρώματα ,,ρίγανη ,δυόσμο θυμάρι 
Πάμε να τον ετοιμάσουμε σήμερα ζωμό με κοτόπουλο ..
Δοκιμάζουμε μια μικρή ποσότητα στην αρχή για να δούμε αν μας αρέσει η γεύση του,προσθέτουμε ή αφαιρούμε ποσότητες ή υλικά ανάλογα με τα γούστα μας  
Αν το κοτοπουλάκιι μας  είναι και αλανιάρικο όπως το δικό μου η νοστιμιά του δεν περιγράφετε    δοκιμάστε να το φτιάξετε .....αξίζει η όλη εργασία......

ΥΛΙΚΑ:
2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες 
2 μεγάλα καρότα κομμένα σε φέτες 
2 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε φέτες 
2 κοτσάνια σέλινο
2 κολοκυθάκια κομμένα σε φέτες 
2 πράσα κομμένα σε φέτες μόνο το λευκό μέρος 
λίγο μαιντανό  
2 κουτάλια της σούπας λάδι
λίγο θυμάρι 
2-3 λίτρα νερό
αλάτι, πιπέρι
ζωμό από μισό λεμόνι 
Κοτόπουλο φτερούγες ,λαιμό και κόκαλα ή μοσχάρι κόκαλα αν τον θέλουμε με κρεατάκι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βάζουμε το κοτόπουλο με νεράκι σε μια κατσαρόλα να πάρει μια βράση ,, το κατεβάζουμε από την φωτιά και το πλένουμε ,του βγάζουμε την πέτσα αν έχει και το ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα με νερό να αρχίσει να. βράζει ...ξαφρίζουμε όσο χρειαστεί και αφαιρούμε και το λίπος ,,δεν το θέλουμε .
Όταν μαλακώσει καλά το κατεβάζουμε από την φωτιά βγάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου στην άκρη 
Σουρώνουμε τον ζωμό και το βάζουμε σε μια καθαρή κατσαρόλα να αρχίσει να βράζει και προσθέτουμε τα λαχανικά με τα αρώματα και το αλάτι και το λάδι και χαμηλώνουμε την φωτιά να σιγοβράσουν τα λαχανικά μας ,σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της 
Όταν πια μαλακώσουν τα  λαχανικά μας και μείνει με λιγοστό ζουμάκι σβήνουμε το μάτι και αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και με ένα πιρούνι πατάμε να γίνουν πολτός και να πιούν το ζουμί .
Εγώ προτιμώ να  τα κόψω στο μπλέντερ τα θέλω να μην έχουν κομμάτια  .
Μόλις κρυώσει τελείως τον αποθηκεύουμε σε παγοθήκες ή σε παγοθήκες από σιλικόνη.
Διατηρείτε  στην κατάψυξης 3 εως 6 μήνες 
Ακόμα μπορούμε να τον αποθηκεύσουμε και σε γυάλινα  βάζα και το τοποθετούμε στη συντήρηση του ψυγείου για  3-4 μέρες 


                                            Καλή σας όρεξη!

 Ως την επόμενη  φορά που θα ετοιμάσουμε  μια  συνταγή με  ζυμαράκι να περνάτε  καλά .      
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε  να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου