ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ:
200 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 αυγά μέτρια
1 κούπα ζάχαρη (200 γρ) εγώ έβαλα 180γρ (δεν είχαμε άλλο ..μας τελείωσε )
100 ml γάλα
100 ml καλαμποκέλαιο
50 γρ κακάο άγλυκο
50 γρ ψιλοκομμένα αμύγδαλα. _ Αλεύρι αμυγδάλου
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ γεμάτα (20 γρ)
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Ξύσμα από 1 λεμόνι ή πορτοκάλι
1 βανίλια
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα (προαιρετικά)
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 175 βαθμούς με αντιστάσεις
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά μία στρογγυλή φόρμα και βαζουμε και βαζουμε λαδοκολλα 22 εκατ
- Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε 2 φορές και ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και το κακάο
- Σε δεύτερο μπολ χτυπάμε με τον αβγοδάρτη τη ζάχαρη τα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου , να γίνουν κρεμώδες ,προσθέτουμε το ξύσμα, τις βανιλίνες και το καλαμποκέλαιο και την κανέλα .
- Ρίχνουμε και τα στερεά υλικά ,το αλεύρι με το μπέικιν,το κακάο και σταδιακά προσθέτουμε και το γάλα ,προσθέτουμε το αλεύρι αμυγδάλου και ανακατεύουμε με μια μαρίζ ίσα _ίσα να απορροφήσει το αλεύρι
- Αδειάζουμε το μίγμα στη φόρμα και ψήνουμε το κέικ στη μεσαία σχάρα για 30 'με 35' ή μέχρι που να βγαίνει στεγνή μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσουμε στο κέντρο του
- Το αφήνουμε πάνω σε σχάρα να κρυώσει και έπειτα το γυρίζουμε από την ανάποδη όπως φαίνεται στις φωτογραφίες και το γαρνίρουμε όπως θέλουμε ..
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε τις καινούριες
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου