Αυτό το διάστημα δεν φτιάχνω κέικ με αυγά πάρα μονάχα νηστίσιμα. Πειραματίζομαι με διάφορα υλικά που έχω στην κουζίνα μου .Έκανα μια δοκιμή ..θα φτιάξω το κεικ αυτό για vegan βασιλόπιτα για όσους θέλουν πιο υγιεινό χωρίς βούτυρο και αυγά, αφράτο,γεμάτο αρώματα,με την κατάλληλη υγρασία,δεν έχει να ζηλέψει τίποτα απο την κανονική βασιλόπιτα . ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ...
Φτιάξαμε στο παρελθόν κέικ με ανθρακούχο νερό ...Εύκολο κέικ με ανθρακούχο νερό .Συνεχίζω να φτιάχνω κεικ ...τα αγαπάμε πολύ στην οικογένεια μας ....
280 γρ. χυμό από σαγκουίνια_ πορτοκάλια
100 γρ. καλαμποκέλαιο
220_250 γρ. ζάχαρη (1 κούπα και 1/4)
100 γρ. καρύδι ή αμύγδαλο χοντροαλεσμένο
Το ξύσμα ύσμα ενός πορτοκαλιού
2 βανίλιες _ζαχαρη με άρωμα κανέλας
Για τη διακόσμηση: λίγη άχνη κ ξύσμα σοκολάτας
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 165-170 βαθμούς
- Βουτυρώνουμε με λάδι την φόρμα του κέικ διαστάσεων 23_26 εκατ διάμετρο όχι μεγαλύτερη και ύψος 8-10 εκατ και πασπαλίζουμε ομοιόμορφα με λίγο αλεύρι τη φόρμα του κέικ και αφαιρούμε το περιττό .
- Χτυπάμε το λάδι και τη ζάχαρη σε ένα μπολ με ένα πιρούνι ή αυγουλοδάρτη για 4_5λεπτά μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα να μας (όχι περισσότερο).
- Προσθέτουμε στο λάδι και το χυμό σαγκουινιού και το ανθρακούχο νερό, ανακατεύουμε για να αναμειχθούν τα υλικά μας .Ανακατεύουμε το αλεύρι με την κανέλα,την σόδα , το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια και το ξύσμα και τα αρώματα
- Κοσκινίζουμε και ανακατεύουμε καλά τα υλικά μας .
- Προσθέτουμε στο μείγμα τον 1/2 του αλευριού με το μπέικιν πάουντερ Και προσθέτουμε και την τρούφα σοκολάτας ..Ανακατεύουμε με μια μαρίζ το μείγμα και προσθέτουμε και τα τριμμένα καρύδια
- Και πάλι, προσθέτουμε το 1/2 του αλευριού. Ανακατεύουμε το μείγμα για λίγο ελαφρά.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς μεσαία σχάρα με αντιστάσεις Ψήνουμε περίπου 50 λεπτά.. Ελέγχουμε με το ... ξύλινο σουβλάκι ή μαχαίρι και προσέχουμε...κάθε φούρνος ψήνει με διαφορετικό τρόπο.
- Περιμένουμε το ψημένο κέικ να κρυώσει για 15 λεπτά και αφαιρούμε από την φόρμα γυρίζοντας το ανάποδα πάνω σε μια πιατέλα για κέικ .
- Και πασπαλίζουμε το κέικ με ζάχαρη άχνη και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς
- *Η ποσότητα ζάχαρης για μας είναι υπερβολική. Προσπαθώ να μειώνω τις ποσότητες στα γλυκά μας.