Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

ΕΥΚΟΛΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΑΝΘΡΑΚΟΥΧΟ ΝΕΡΟ





 
 Εδώ  είναι  οι  μεζούρες  που χρησιμοποιώ  στα  γλυκά  μου  και  ζυμαράκια   μου .
Ένα  εύκολο  και γρήγορο  κείκ   χωρίς   μίξερ  με  ελάχιστο  χτύπημα , έτοιμο σε  λίγα  λεπτά  με   μικρή ποσότητα  ζάχαρης συνοδεύει   το  γάλα  μας  και τον καφέ  μας  .Μπορούμε  να  προσθέσουμε σταφίδες και  καρύδια  ,και  σταγόνες   σοκολάτας       . Παμε  να το  φτιάξουμε  ..

ΥΛΙΚΑ:

 4 αυγά  μέτρια 
1 φλιτζάνι  ανθρακούχο  νερό -σόδα
1/2 φλιτζάνι λάδι  ή καλαμποκέλαιο 
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 κουταλάκι  τουγλυκού αλάτι 
2 φλιτζάνια αλεύρι  για  όλες  της  χρήσεις
1 βανίλια  -ζάχαρη  με  άρωμα  πορτοκάλι 
ξύσμα από  ενα πορτοκάλι
1 φακελάκι  μπέικιν πάουντερ
2 κουταλάκια  του γλυκού  κακάο 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά φόρμα  μας  στενόμακρυ ή  στρογγυλή  με   τρύπα
  • Σε ένα μεγάλο μπολ  κοσκινίζουμε  2  φορές και  ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
  • Σε δεύτερο μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη και τα αυγά  σε  θερμοκρασία  δωματίου  με   εένα  μεταλικό  σύρμα ,  προσθέτουμε  και το ανθρακούχο νερό -σόδα , το ξύσμα, τις βανιλίνες και το καλαμποκέλαιο.
  • Ρίχνουμε  και  το  αλεύρι  με  το μπέικιν και το  αλάτι   και ανακατεύουμε με ένα  το  σύρμα  
  • Αδειάζουμε το μίγμα   το 1/3   από το μίγμα  σε  ένα  άλλο  μπολ  και  προσθέτουμε  και το κακάο   και  ανακατεύουμε  καλά  με το σύρμα
  • Στη  συνέχεια  ρίχνουμε   το  μισό  άσπρο  μίγμα  στη φόρμα  και  το   μίγμα   με  το κακάο  και  ξανά  το  άλλο  μισό   άσπρο  μίγμα  και ψήνουμε το κέικ  στους   180  βαθμούς  ,στη  μεσαιία  σχάρα   για 50’ ή μέχρι που να βγαίνει στεγνή μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσουμε στο κέντρο του.
  • Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και το σερβίρουμε πασπαλισμένο με λίγη άχνη ζάχαρη.  Ή    σοκολάτα  λιωμένη  με  λίγο κρέμα  γάλακτος



Δεν υπάρχουν σχόλια: