Για 12 κριτσινάκια με την ίδια ζύμη από τα ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ "ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ" ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ:
- ½ κουταλάκι του γλυκού μαγιά ξερή
- 2/3 φλιτζάνι (155ml) χλιαρό γάλα
- ½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- 250 γρ αλεύρι για πίτσα ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις περίπου
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουτάλι της σούπας ελαιόλαδο
ΓΕΜΙΣΗ :
- 2 κουταλές βούτηρο ή ελαιόλαδο ή ελαιόλαδο από ΑΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟΥ
- 3 κουταλιές της σούπας βούτηρο ή ελαιόλαδο,
- 1 φλιτζάνι (100 γρ.) Τεμαχισμένο τυρί μοτσαρέλα ή άλλο τυρί της αρεσκείας σας
- 1/2 φλιτζάνι (50γρ) τριμμένο παρμεζάνα ή άλλο τυρί της αρεσκείας σας
- ½ κουταλάκι του γλυκού πιπερι ασπρο και κόκινο εγώ ξέχασα να το προσθέσωωω ..όποιος βιάζετε ..αυτά παθαίνει )
- και ελιές κομμένες σε καρεδάκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
- Για να φτιάξουμε τη ζύμη πίτσας:Σε ένα μικρό μπολ, διαλύουμε τη μαγιά σε 1/3 του φλιτζανιού (80ml ) χλιαρό γάλα .(Δεν χρησιμοποιούμε ζεστό υγρό, θα σκοτώσει τη μαγιά.) Προσθέτουμε τη ζάχαρη και αφήνουμε να φουσκώσει για 5 λεπτά. Το μείγμα θα αρχίσει να αφρίζει, πράγμα που σημαίνει ότι η ζύμη είναι ζωντανή.
- Σε ένα μεγάλο δοχείο ανάμιξης ή στον κάδο του αρτοπαρασκευαστή προσθέτουμε το αλεύρι, το μίγμα της μαγιάς και το υπόλοιπο 1/3 φλιτζάνι (75ml) χλιαρό γάλα που έχουμε διαλύσει το αλάτι, και ζύμώνουμε .(Εναλλακτικά, μπορούμε να κάνουμε αυτή τη ζύμη με το χέρι.) Μόλις η ζύμη αρχίσει να μαζεύτε, προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή και ελαφρώς κολλώδης. Μεταφέρουμε την ζύμη σε καθαρό πάγκο εργασίας και κόβουμε σε 2 ίσα μέρη. Σχηματίζουμε κάθε ζύμη σε μια σφαίρα, απλώνουμε γενναιόδωρα λάδι σε κάθε ζύμη και τα βάζουμε σε ξεχωριστές τσάντες zip-lock. Αφήνουμε τηζ ύμη όλη την νύχτα αργή ωρίμανση και για μέγιστη και καλυτερη γεύση.
- Την επόμενη μέρα, βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο. Αφήνουμε το να ανέβει σε θερμοκρασία δωματίου για 1-2 ώρες, προτού δημιουργήσουμε τα κριτσίνια
- Για να φτιάξουμε τα ψωμιά :Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 ° C
- Κόβουμε τις ελιές σε καρεδάκια και της αφήνουμε πάνω σε καθαρό χαρτί ή πετσέτα να φύγουν τα περίσσια υγρά .
- Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε τη ζύμη σε ορθογώνιο (25x30cm). Απλώνουμε το μισό από τον πολτό σκόρδου σε όλη τη ζύμη. Πασπαλίζουμε περίπου το μισή μοτσαρέλα και το Parmigiano-Reggiano στο μισό της ζύμης. Ψεκάστε ¼ κουταλάκι μαύρου πιπεριού. Διπλώνουμε τη ζύμη στο μισό για να καλύψετε τα τυριά. Πασπαλίζουμε λίγο περισσότερο τυρί μοτσαρέλα στην κορυφή και κόβουμε τη ζύμη σε 6 λωρίδες. Περιστρέφουμε σε σπίρα κάθε λωρίδα και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί . Ψήνουμε για 15-18 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν. Επαναλάμβάνουμεμε την υπόλοιπη ζύμη και το τυρί
Ως την επόμενη φορά που θα ετοιμάσουμε μια συνταγή με ζυμαράκι να περνάτε καλά .
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε τις καινούριες συνταγές!