Και μια ακόμα ιδέα με την ίδια ζύμη ΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΠΙΤΣΑΣ ετοιμάσαμε και σουσαμένια καρβελακια βουτηγμένα σε πετιμέζι φετινό που φτιάξαμε φέτος ολόφρεσκο.Πάμε στην κουζίνα μου να τα ετοιμάσουμε
ΥΛΙΚΑ:
1 κούπα χλιαρό νερό
2 και 1/2 κούπες ζεστό, φρέσκο γάλα(εγώ έβαλα μισή κεφίρ σε θρμοκρασία δωματίου, )
1/2 κούπα ελαιόλαδο ή καλαμποκέλαιο
1 αυγό
2 φακελάκια ξερή μαγιά ή 50 γρ νωπή μαγιά
90 γρ ζάχαρη
1 και 1/2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
1000-1100 γρ αλεύρι για τσουρέκια
1 αυγό διαλυμένο με γάλΑ για το τέλος
σουσάμι καβουρδισμένο
ηλιόσπορο ή άλλα σποράκια της αρεσκείας σας .
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
- Προσθέτουμε στον κάδο το λάδι ,το αλάτι και το κοσκινισμένο αλεύρι,και την φουσκωμένη μαγιά και το κεφίρ ή γάλα (ότι θέλετε) το αυγό και ζυμώνουμε πολύ καλά την ζύμη μας για 15 λεπτά . Αφήνουμε σκεπασμένη για 30-40 λεπτά.
- Εγώ την ζύμωσα στον αρτοπαρασκευαστή και την έβαλα σε λαδωμένο γυάλινο μπολ να φουσκώσει σε ζεστό μέρος .
- Κόβουμε σε μικρά κομμάτια την ζύμη μας των 70-60 γρ ανάλογα το μέγεθος που θέλουμε τα μπουρεκάκια μας και σχηματίζουμε τα στρογγυλά μπουρεκάκια μας και τα βουτάμε μεσα σε αραιωμένο πετιμέζι με λίγο μούστο ή νερό
- Αφήνουμε για 20 -35 λεπτά περίπου να φουσκώσουν
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου σε προθερμασμένο φούρνο να πάρουν χρώμα.
- Βάζουμε στο φούρνο ένα μικρό πυρέξ ταψάκι με νερό κάτω από το ταψί μας, αυτό θα βοηθήσει να γίνουν τραγανά και μαλακά μαζί .
- Μπορούμε να τα γεμίσουμε με τυράκια ,αγαπημένα αλλαντικά
- Έως την επόμενη φορά που θα ετοιμάσουμε μια συνταγή με ζυμαράκι να περνάτε καλά
ακόμα πιο περισσότερο
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε τις καινούριες συνταγές.