Και φυσικά μετά από τόσο καιρό είμαστε πάλι εδώ με μια καινούργια και εύκολη συνταγή ,για πεντανόστιμα μπουρεκάκια με τυράκια και αλλαντικά ..έτοιμα να φαγωθούν όλες τις ώρες από όλη την οικογένεια ,και ιδιαίτερα για το κολατσιό των παιδιών στο σχολείο .
ΥΛΙΚΑ:
1 κούπα χλιαρό νερό
2 και 1/2 κούπες ζεστό, φρέσκο γάλα(εγώ έβαλα μισή κεφίρ σε θρμοκρασία δωματίου, )
1/2 κούπα ελαιόλαδο ή καλαμποκέλαιο
1 αυγό
2 φακελάκια ξερή μαγιά των 7-9 γρ ή 50 γρ νωπή μαγιά
90 γρ ζάχαρη
1 και 1/2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
1000-1100 γρ αλεύρι για τσουρέκια
1 αυγό διαλυμένο με γάλα για το τέλος
Η μεζούρα κούπα που μετράω τα υλικά μου είναι 250 γρ |
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
- Σε ένα μπολ διαλύουμε την μαγιά στο χλιαρό νερό και την ζάχαρη.
- Αφήνουμε να ενεργοποιηθεί η μαγιά για 20 λεπτά περίπου.
- Προσθέτουμε στον κάδο το λάδι ,το αλάτι και το κοσκινισμένο αλεύρι,και την φουσκωμένη μαγιά και το κεφίρ ή γάλα (ότι θέλετε) το αυγό και ζυμώνουμε πολύ καλά την ζύμη μας για 15 λεπτά . Αφήνουμε σκεπασμένη για 30-40 λεπτά.
- Εγώ την ζύμωσα στον αρτοπαρασκευαστή και την έβαλα σε λαδωμένο γυάλινο μπολ να φουσκώσει σε ζεστό μέρος .
- Κόβουμε σε μικρά κομμάτια την ζύμη μας των 70-60 γρ ανάλογα το μέγεθος που θέλουμε τα μπουρεκάκια μας και σχηματίζουμε τα στρογγυλά μπουρεκάκια μας .
- Αφήνουμε για 20 -35 λεπτά περίπου να φουσκώσουν και τα περνάμε με λίγο γάλα και κρόκο.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου σε προθερμασμένο φούρνο να πάρουν χρώμα.
- Βάζουμε στο φούρνο ένα μικρό πυρέξ ταψάκι με νερό κάτω από το ταψί μας, αυτό θα βοηθήσει να γίνουν τραγανά και μαλακά μαζί .
- Μπορούμε να τα γεμίσουμε με τυράκια ,αγαπημένα αλλαντικά
- Έως την επόμενη φορά που θα ετοιμάσουμε μια συνταγή με ζυμαράκι να περνάτε καλά
ακόμα πιο περισσότερο
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε τις καινούριες συνταγές.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου