ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ





Τι υλικό θέλουμεΠοσότηταΜε τι μπορούμε να το αντικαταστήσουμε
   
Νωπή μαγιά30 γρ.1 φακελάκι  ξηρή μαγιά (9 γρ.)
Αλεύρι φαριν απ1 φλιτζάνι1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις + 1 1/2 κ.γ. baking powder + 1/2 κ.γ. αλάτι
Αλεύρι για ζύμωμα1 φλιτζάνι1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Μαγειρική σόδα1 κ.γ.4 κ.γ. baking powder
Μίγμα για γλυκά1 κ.γ.1/2 κ.γ. κανέλα + 1/4 κ.γ. ginger + 1/4 κ.γ. γαρίφαλο
Γάλα εβαπορέ1 φλιτζάνι1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος light
Ζελατίνη σε φύλλα6 φύλλα1 φακελάκι ζελατίνη σε σκόνη (10 γρ.)
Κρεμόριο½ κ.γ.½ κ.γ. χυμό λεμονιού ή ½ κ.γ. λευκό ξύδι
Αυγό1μισή μπανάνα λιωμένη μαζί με ½ κ.γ. baking powder
Αμμωνία¾ κ.γ.1 κ.γ. μαγειρική σόδα
Γλυκόζη1 φλιτζάνι1 1/4 φλιτζανιού ζάχαρη κρυσταλλική + 1/3 φλιτζανιού νερό ή 1 φλιτζάνι μέλι
Εσάνς βανίλιας1 κ.γ.2-3 φιαλίδια βανίλια σε σκόνη
Ξινή κρέμα (sour cream)1 φλιτζάνι1 κ.σ. ξύδι ή χυμό λεμονιού σε ένα φλιτζάνι γάλα.  Αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά πριν το χρησιμοποιήσουμε.
Ζάχαρη κρυσταλλική1 φλιτζάνι1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη ή 1 ¼ φλιτζάνια ζάχαρη άχνη ή ¾ φλιτζανιού μέλι ή ¾ φλιτζανιού γλυκόζη
 Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: