Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020

ΚΕΙΚ ΜΗΛΟΥ ΜΕ ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΆΛΙ





 Tα κέικ είναι τα αγαπημένα μας,τα απολαμβάνουμε  με το πρωινό μας  γάλα και καφέ και το απογευματινό μας καφέ και τσάι, το απολαμβάνουμε μικροί μεγάλοι στην οικογένεια  μας Τέλεια  γεύση και  μυρωδιά σαν  τα  ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΠΟΛΤΟ ΜΗΛΟΥ.
Την πρωτοχρονιά το  φτιάξαμε και βασιλόπιτα ..κάποια στιγμή  θα σας  βάλω  και  την συνταγή  αλλά  και πως  την στολίσαμε  ..   
Δοκιμάστε το έχει υπέροχη  γεύση...Πάμε  να το φτιάξουμε

 ΥΛΙΚΑ:

320-350 γρ ζάχαρη ( 1φλιτζάνι και 2/3 φλιτζανιού )
3 αυγά μεγάλα 
450 γρ. αλεύρι  για όλες τις χρήσεις (3 και 1/4 φλιτζανιού )
20 γρ. μπέικιν πάουντερ (1 φακελάκι )
1/4 κουταλάκι του κουταλιού αλάτι
180 ml. λάδι καλαμποκέλαιο ( 3/4  φλιτζανιού )
1/2 φλιτζάνι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού ,
3 μέτρια μήλα τριμμένα στο μπλέντερ ,με 1 κουταλιά σούπας  λεμόνι  για να μην μαυρίσουν 
1/2 φλιτζάνι καρύδια τριμμένα  στο μπλέντερ ..
1/2 κουταλάκι του κουταλιού σόδα 
1/2 κουταλάκι του κουταλιού  κανέλα
1 βανίλια-ζάχαρη με άρωμα λεμόνι ή πορτοκάλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

  • Καθαρίζουμε τα μήλα και τα τρίβουμε  στο  μεγάλο τρίφτη ή στο μπλέντερ ,ή σε μικρά καρεδάκια ή όπως  σας  αρέσει. Μπορούμε  να τα ξεφλουδίσουμε και τα  ραντίσουμε  με  το χυμό λεμόνι να  μην μαυρίσουν όσο θα χτυπάμε τα υλικά μας .
  • Προθερμάνουμε το φούρνο στους 165-170 βαθμούς 
  • Βουτυρώνουμε  με  βούτυρο ή  λάδι την  φόρμα  του κέικ διαστάσεων  23 εκατ  διάμετρο και  ύψος 8-10 εκατ και πασπαλίζουμε ομοιόμορφα με λίγο αλεύρι τη φόρμα.του κέικ και αφαιρούμε το περιττό .
  • Χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη σε ένα μπολ με ένα πιρούνι  ή αυγουλοδάρτη  για 2-3  λεπτά μέχρι  να  γίνει ομοιόμορφο το μείγμα  μας (όχι περισσότερο).  
  • Προσθέτουμε στα αυγά και το λάδι και τον χυμό πορτοκάλι και ανακατεύουμε για να αναμειχθούν τα υλικά μας .Ανακατεύουμε το αλεύρι με την κανέλα,την σόδα , το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια. Κοσκινίζουμε  και  ανακατεύουμε καλά τα υλικά  μας .
  • Προσθέτουμε στο μείγμα  με το αυγό 1/2 του αλευριού με το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα.Ανακατεύουμε με μια μαρίζ το μείγμα και προσθέτουμε τα μισά από τα τριμμένα μήλα., και  τα  μισά καρύδια
  • Και πάλι, προσθέτουμε το 1/2 του αλευριού και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα  μήλα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα  τα καρύδια και το αλεύρι . Ανακατεύουμε το μείγμα  για  λίγο ελαφρά. 
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς μεσαία σχάρα  με αντιστάσεις  Ψήνουμε περίπου 50  λεπτά.. Ελέγχουμε  με  το ... ξύλινο σουβλάκι ή μαχαίρι και  προσέχουμε...κάθε φούρνος ψήνει  με διαφορετικό τρόπο. 
  • Προσοχή έχει περισσότερη υγρασία  λόγου του μήλου θέλει καλό ψήσιμο .
  •  Περιμένουμε το ψημένο κέικ να κρυώσει για 15 λεπτά και αφαιρούμε από την φόρμα  γυρίζοντας το ανάποδα πάνω σε  μια  πιατέλα για  κέικ .
  • Και πασπαλίζουμε το κέικ με ζάχαρη άχνη και αφήνουμε  να κρυώσει εντελώς
  •  Κόβουμε το μυρωδάτο μας  κέικ με μήλα όταν κρυώσει εντελώς.
Αξίζει να το δοκιμάσετε ......πιστέψτε με   
Ως την επόμενη φορά που θα ετοιμάσουμε μια ακόμα συνταγή με ζυμαράκι να περνάτε καλά .
  

Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδαFacebook Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε τις καινούριες συνταγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: