Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020

ΔΙΠΛΟΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ COOKIES ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ





Εγώ έβαλα μίση ποσότητα κουβερτούρα σταγόνες σοκολάτας και την άλλη μισή σταγόνες άσπρης σοκολάτας ..εσείς  βάλτε ότι θέλετε !!
Αν αγαπάτε την σοκολάτα και φυσικά τα μπισκότα όπως εμείς ..σας έχω το καλύτερο μείγμα για διπλοσοκολατένια cookies λαστιχωτά ,τραγανά και ταυτόχρονα αρωματικά.και πολύ λαχταριστά ! 
ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΑ .. Χωρίς να νοιάζεστε για τις θερμίδες ..Χριστούγεννα είναι .. μέρες γιορτινές ..όλοι θα  φάμε παραπάνω . 
Εγώ έβαλα μίση ποσότητα κουβερτούρα σταγόνες σοκολάτας και την άλλη μισή σταγόνες άσπρης σοκολάτας ..εσείς  βάλτε ότι θέλετε !!
ΥΛΙΚΑ :
230  γρ αλεύρι για όλες της χρήσεις περίπου 
100 γρ αμύγδαλα ή φουντούκια τριμμένα ελαφρά στο μπλέντερ
100 γρ σοκολάτα γάλακτος 
120 γρ σταγόνες κουβερτούρας 
Μια πρέζα αλάτι
30 γρ κακάο σκόνη 
90 γρ ζάχαρη κρυσταλλική    
90 γρ ζάχαρη καστανή. (εγώ σε σύνολο βαζω 150 γρ και στα δύο είδη τα θέλουμε πιο αγλυκα )
100 γρ βούτυρο ανάλατο
2 μέτρια  αυγά
1 κουταλάκι  μπέικιν πάουντερ   

1  κουταλάκι σόδα φαγητού
1 βανίλια
Αμύγδαλα ή φουντούκια για το τέλος κομμένα στο μπλέντερ 
    
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 
  • Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι πάνω στην εστία της κουζίνας στο 3 (με μέτρηση από το 1-9) και προσθέτουμε την σοκολάτα γάλακτος να λιώσει ώστε να έχουμε ένα σοκολατένιο βουτυράτο μείγμα .
  • Στη συνέχεια χτυπάμε με το αβγουλοδάρτη τη ζάχαρη και τα αυγά να λιώσει η ζάχαρη, την βανίλια μέχρι να έχουμε μια αφράτη κρέμα, προσθέτουμε και το παραπάνω σοκολατένιο μείγμα και το  ανακατεύουμε.
  • Ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ ,την σόδα ,το αλάτι , το κακάο, τα κοσκινίσουμε κοσκινίζουμε  και στη συνέχεια τα προσθέτουμε και σταδιακά στην παραπάνω κρέμα βουτύρου.
  • Προσθέτουμε και τις σταγόνες κουβερτούρας σοκολάτας και τα αμύγδαλα ή φουντούκια. Ανακατεύουμε   τα κομμάτια σοκολάτας με ένα  μαρίζ, θα  έχουμε ένα  σοκολατένιο μείγμα που θα κολλάει στα χέρια μας 
  • Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί στο ψηγείο για 30-40 λεπτά 
  • Προθερμαίνουμε  το φούρνο στους 180 ° C...
  • Βγάζουμε το σοκολατένιο μείγμα από το ψυγείο και με ένα κουτάλι του παγωτού και παίρνουμε κομμάτια 30-35 γρ, τα πλάθουμε με τα χεριά μας μπαλίτσες και  τα βουτάμε  μέσα στους ξηρούς καρπούς ,και τα τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε βάλει λαδόκολλα  με  απόσταση μεταξύ τους γιατί θα απλώσουν και ψήνουμε για  15 λεπτά  στους 160 βαθμούς 
  • Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο θα είναι ακόμα μαλακά , δεν τα αγγίζουμε καθόλου τα αφήνουμε να κρυώσουν  και θα  σφίξουν όσο πρέπει .
Εγώ έβαλα μίση ποσότητα κουβερτούρα σταγόνες σοκολάτας και την άλλη μισή σταγόνες άσπρης σοκολάτας ..εσείς  βάλτε ότι θέλετε !!








                                                  Καλή χρονιά σε όλους  με υγεία -αγάπη -ευτυχία 
 Ως την επόμενη φορά που θα ετοιμάσουμε μια συνταγή με ζυμαράκι να περνάτε καλά .    
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook  Πλάθω ζυμαράκια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε τις καινούριες συνταγές .


Δεν υπάρχουν σχόλια: